Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor

Nyheter från Idre Fjäll

Nyheter från Idre Fjäll

Idre Fjälls nya laddplatser för elbilsladdning

Idre Fjäll utvecklar sitt hållbarhetsarbete och en naturlig del av det är att kunna erbjuda våra gäster en modern infrastruktur för att förse elbilar och laddhybrider med el.

Vi har nu skapat 40 toppmoderna laddplaster på tre olika områden inom vår anläggning. Dessa är placerade vid Pernilla Wiberg Hotel, SkiCenter Syd och vid centrumparkeringen strax nedanför Torget.

Läs mer

Idag börjar vintern på Idre Fjäll!

Försäsongen på Idre Fjäll öppnar idag och här hittar du vintern. Snön är vit, gnistrande magisk och håller riktigt bra kvalité. Race Arenan i Nord står klar för att ta emot träningsgrupper i både Alpint och Puckel och våra 3,3 km långa längdspår väntar på alla snösugna längdåkare och skidskyttar.

Läs mer

Idre Fjäll bygger ut och hyllar grundare

Idre Fjäll bygger ut och hyllar grundare – bygger året runt-gondollift och nya nedfarter.

Idag meddelar stiftelsen att man tack vare en lyckosam försäljning av tomterna i området Hjelmbacken omedelbart påbörjar etapp 1 av visionsprogrammet. En året runt-gondollift kommer byggas och nya skidbackar kommer binda ihop fjället i sydlig riktning

Läs mer

Idre Fjäll summerar alla tiders rekordsommar

Hållbart semestrande och liftburen cykling långsiktiga dragplåster

Årets sommarsäsong på Idre Fjäll slog både beläggnings- och omsättningsrekord. Svenska semesterfirare har lockats till anläggningen som aldrig förr. Även långsiktigt ser man en stadig ökning av sommarbesökare med naturen och liftburen cykling som stora dragplåster.

Läs mer

Världscupen i orientering på Idre Fjäll

Succén för det svenska orienteringslandslagets under VM i Tjeckien gick inte att missa.

Sammanlagt blev det 8 medaljer och där fixstjärnan Tove Alexandersson blev historisk med sina fem guldmedaljer. Nu kommer världens bästa orienterare till Idre Fjäll.

Läs mer

Ändrade beteenden hos vinterturister under pandemin

Stiftelsen Idre Fjäll summerar idag statistik från vintersäsongen och lanserar planer för sommaren. Bland resultaten kan utrönas att vintergästerna i regel hyrde större boenden, åkte minst lika mycket skidor och var mycket nöjda med Coronaanpassningarna på anläggningen.

Läs mer

Cykling downhill på Idre Fjäll

Nyheter sommar 2021

Välkommen till en ny äventyrsfylld sommar på Idre Fjäll - 2021. Missa inte sommarens nyheter!

Läs mer

Idre Fjäll expanderar som nav till fjällvärlden

– lanserar omfattande visionsprogrammet ”En framtid närmare naturen”

Stiftelsen Idre Fjäll offentliggör idag planer för den enskilt största satsningen i Idre Fjälls över 50-åriga historia – med nya skidområden, cykelleder och aktiviteter, liksom en mer än fördubbling av gästkapaciteten över tid.

Läs mer

VM i ski- och snowboardcross till Idre Fjäll

Nu är det klart att Världsmästerskapen i skicross och snowboardcross den 11–13 februari 2021 kommer att avgöras i Idre. Det är första gången som Sverige arrangerar VM i dessa grenar och givetvis finns förhoppningar att hemmanationen ska vinna medaljer.

Läs mer

Idre Fjäll kör digital after ski med Generation Pep

Idre Fjäll ersätter högsäsongsunderhållningen med digitala alternativ. Den 29-30 december erbjuds familjeunderhållning med bl.a. quiz, aktiveringspep av Carolina Klüft i regi av Generation pep och musikunderhållning av Lina Hedlund & Nassim Al Fakir. Alltsammans kommer livesändas via Facebook och är öppet för allmänheten.

Läs mer

Snöpremiär på Idre Fjäll i helgen

Idre Fjäll slår under fredagen upp portarna för vintersäsongen och välkomnar både turistande och idrottande gäster. Under vintern väntas ett fortsatt starkt intresse, även om omvärldsläget ännu är osäkert.

Läs mer

Världseliten i orientering gör upp på Idre Fjäll

Vi ser fram mot en härlig sommar redan i år, men planerna för kommande sommar är redan i full gång och vilken start att presentera världscupen i orientering här på Idre Fjäll!

Läs mer

Idre Fjäll öppnar upp för sommarens fjällsemester

I samband med onsdagens pressträff meddelade regeringen att inrikesresor tillåts under personligt ansvar. Beskedet innebär att Idre Fjäll öppnar upp för gäster från och med den 22:a juni.

Läs mer

Tiomila flyttar till Idre Fjäll

Den klassiska orienteringstävlingen Tiomila som, för den 75 gången i ordningen skulle gått av stapeln i Upplands Bro i maj, flyttar nu tävlingarna till Idre Fjäll. Planen är, om resande och myndigheter tillåter, att anordna tävlingen den 25-27 september i äkta fjällterräng i norra Dalarna.

Läs mer

2020-03-31 - Idre Fjäll stänger skidanläggningen fr.o.m. 5 april till följd av Corona och Covid-19

Idre Fjäll har idag beslutat att stänga ner verksamheten från söndag den 5 april kl 12:00 och under återstoden av vintersäsongen.

Läs mer

Idre Fjäll mot ny rekordvinter!

Sportlovsveckorna är över och Idre Fjäll kan blicka tillbaka på tre fullbokade veckor. När säsongen sakta glider över till mars och vårskidåkning, kan stiftelsen se fram mot ytterligare veckor med välfyllda boenden.

”Vi går mot en rekordsäsong den här vintern säger Tommy Halvarsson, marknad- och försäljningschef på Idre Fjäll.

Läs mer

Nästa OS-hopp är nya ambassadörer på Idre Fjäll 

 Under vinterns världscuptävlingar i puckelpist har det svenska landslaget rönt flera framgångar och har haft flera framskjutna placeringar. Idre Fjäll har sedan tidigare ett avtal med landslaget och skriver nu också nu avtal med syskonparet Thea och Walter Wallberg. 

Läs mer

Team She Rides pwrd by Idre Fjäll kör Cape Epic

Cape Epic är ett 647 km långt etapplopp med 15 550 höjdmeter som sträcker sig från Kapstaden till Val de Vie i Sydafrika. Det är ett 8 dagars cykellopp fullspäckat av utmaningar och upplevelser.

Läs mer

Världscupen i orientering till Idre Fjäll 2021

Nu står det klart att Sverige återigen ska arrangera internationella orienteringstävlingar av allra högsta klass; världscupen 2021 inleds med tre lopp på Idre Fjäll. "Det här blir en riktig höjdare", säger förbundschef Susanne Söderholm.

Läs mer

Junior-SM i skidskytte flyttas till snösäkra Idre Fjäll

Idre Fjäll är stolta över att som reserv-ort ta över värdskapet för Junior-Sm/Swe Cup 7-8 den 8-9 februari, på uppdrag av Skidskytteförbundet och arrangerande Häverödals SK / Finnskoga IF. 

Läs mer

Prisbelönta Renbiten öppnar på Idre Fjäll

Idre Fjälls satsning på mat- och restaurangsidan fortsätter. Julen 2019 presenterade Idre Fjäll sin tredje stora nyhet på restaurangsidan. I december öppnade det prisbelönta paret Helena och Peter Andersson på Renbiten sin tredje butik och restaurang tillsammans med Idre Fjäll.

Läs mer

Försäsongsrekord för Idre Fjäll

Redan den 11 oktober slog Idre Fjäll upp portarna för försäsongen med årets längdpremiär. Veckan efter öppnades också den alpina skidåkningen för de första grupperna.
När försäsongen nu ska summeras står det klart att anläggningen slår alla rekord. 

Läs mer

Idreområdet-starkare än någonsin på svenska skidmarknaden

Aldrig har det kunnat erbjudas sådan bredd och kvalitet i Idreområdet som till denna vinter.

De tre anläggningarna Idre Fjäll, Fjätervålen och Idre Himmelfjäll går samman om ett gemensamt skipass, Idre-passet, vilket innebär 77 nedfarter av hög kvalitet och variation till alla skidfantaster.

Läs mer

Idre Fjäll öppnar Kött och Fiskbaren – koncept av Melker Andersson

Nu finns det ytterligare ett skäl att besöka Idre Fjäll! En av Sveriges mest erkända krögare, Melker Andersson, sätter sin signatur på den nyöppnade Kött och Fiskbaren. Våra gäster kommer under de kommande åren att få uppleva ett kök som sticker ut i fjällvärlden. Läs mer om vårt nytillskott!

Läs mer

Idre Fjäll storsatsar på nöje i vinter

Vintersäsongen är snart här och Idre Fjäll satsar ordentligt på nöjessidan för säsongen 2019/2020.

- Vi har alltid haft ett bra utbud för barnfamiljer, men i år har vi satsat stort på att bredda nöjesutbudet för fler målgrupper och vässa det ännu några snäpp för barn och ungdom, säger Tommy Halvarsson, marknadschef på Idre Fjäll.

Läs mer

Vinterns After ski på Idre Fjäll

Finns det något mer klassiskt tillbehör till skidsemestern än After ski? Men, det är ju inte alltid man är sugen på pjäxdans och ösiga covers - och i vinter har vi tagit fram ett maffigt After ski-utbud för alla smaker. Läs mer och se programmet här!

Läs mer