Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Nyheter och uppgraderingar i Idre Fjäll Bikeland inför sommaren

Förra sommaren lanserade Idre Fjäll sin strategiska satsning på cykling med Idre Fjäll Bikeland, som inkluderade nyheterna om den världsunika teknikbanan Straight Rhythm och en ny asfalterad pumptrack.

"Intresset för vår cykling ökar stadigt, och vi ser redan nu att antalet sålda lift- och trailpass ligger över förväntan," säger Calle Enarsson, försäljningschef på Idre Fjäll.

Sommarens nyheter

Satsningen med Idre Fjäll Bikeland och de senaste årens investeringar i leder har gjort Idre Fjäll till en av Sveriges mest attraktiva destinationer för cyklister, vilket bekräftas av en ökning på 20% i antal cykelgäster föregående sommar.

Till denna sommarsäsong väntar fler spännande nyheter. Bland dessa finns en ny cross-country led på fjällets norra sida som slingrar sig genom den vackra naturen. Cyklande gäster kommer också att mötas av ett nytt skyltsystem som ska göra det enklare och tydligare att navigera. För att bibehålla och förbättra kvaliteten på befintliga leder kommer flera av dem att renoveras. En tidigare populär enduroled återuppväcks till sommaren och ger ytterligare ett alternativ för fjällcykling på Idre Fjäll.

"Våra leder är mycket populära, vilket märks på det stora antalet cyklister. Därför ser vi nu till att förbättra och uppgradera några av våra mest använda leder," säger Timothy Apelfelt och Björn Johnson, några av Idre Fjälls cykelentusiaster. "Det ska även bli spännande att erbjuda en uppgraderad och finputsad enduroled."

Cykelsommaren på Idre Fjäll Bikeland

Nyheter:

  • Grängesleden - ny cross-country led på fjällets norra sida.
  • Nytt skyltsystem - tydligare markeringar för enkel och säker navigering.
  • Dirtbikes och Endurocyklar– nytt utbud av dirtbikes och endrurocyklar för uthyrning och anpassade för pumptrack och enduroleder.

Renoverade och uppgraderade leder:

  • Alla kan – en av fjällets mest uppskattade leder renoveras och förbättras.
  • Askeleden – breddas och får nya, spännande utmaningar.
  • Tut-tut – nedfartsleden uppgraderas och utrustas med nya funktioner.

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚