Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
En

Forsränning i fjällen

Fartfylld forsränning

Söker du en upplevelse utöver det vanliga? Följ med våra erfarna guider ut på älven! Forsränning, även kallat rafting, är en aktivitet som är perfekt för familjen eller kompisgänget som vill skratta tillsammans i vår vackra natur. 

Vi erbjuder dels forsränning på Österdalälven som ligger 1,5 mil från Idre Fjäll. Denna fina familjetur bjuder härliga naturupplevelser och passar barn från 7 år och vuxna som vill ta det lite lugnare.

Vill du ha lite mer action så rekommenderar vi Hotdogturen på Storån. Så kallade hot dogs är uppblåsbara tvåmannakanoter avsedda för forsränning. Den här rafflande upplevelsen medför många skratt och en och annan simtur. Hotdogturen är från 14 år i målsmans sällskap (16 år utan målsman, men med tillstånd från densamme).

Utrustning och fika ingår i alla våra forsränningsturer.

Forsränning Idre Fjäll

Österdalälven - 580 kr/person

Lugn forsränning som passar bra även för barn. Testa på vår familjetur som bjuder på fina, snälla forsar ca 2 mil från Idre Fjäll, utanför Idre by. Här är det fokus på de minsta men det är en rolig upplevelse för hela familjen. Mycket plask och lek utlovas! Efter turen bjuds det på fika. Våtdräkt, våtskor, hjälm och flytväst ingår. Ta med dig torra kläder att byta till efter turen samt handduk. Vid kallt väder kan du ha på dig underställ (inte bomull) under våtdräkten, vid varmt väder är det bäst med badkläder. Vi förbehåller oss rätten att ställa in turen vid åskoväder eller ogynnsamma vattennivåer. OBS! Ni åker i er egen bil till och från aktiviteten. Pris: 580kr/person. När: Turen går 24 juni-10 augusti: Måndag, tisdag, torsdag och fredag kl. 14.30-18:30. Åldersgräns: 12 år, eller minst 7 år i vuxens sällskap (det får dock inte vara fler än fyra som är mellan 7 och 11 år per vuxen i en gummibåt).

Hotdogtur på Storån - 680kr/person

En actionfylld tur i Storån utanför Idre by. Paddla två och två i våra uppblåsbara tvåmannakanoter (hot dogs) genom forsarna, med guiden i kanoten intill. Älven är en av de finaste i Norra Dalarna och många åker långa vägar för att paddla sträckan. Ta er an en tuff men rolig utmaning som för med sig många skratt och en och annan simtur (räkna med att bli blöt). Efter turen bjuder vi på fika. Våtdräkt, våtskor, hjälm och flytväst ingår. Ta med dig torra kläder att byta till efter turen samt handduk. Vid kallt väder kan du ha på dig underställ (inte bomull) under våtdräkten, vid varmt väder är det bäst med badkläder. Vi förbehåller oss rätten att ställa in turen vid åskoväder eller ogynnsamma vattennivåer. OBS! Fysiskt krävande aktivitet. Aktivt deltagande krävs. Ni åker i er egen bil till och från aktiviteten. Pris: 680 kr per person. När: 24 juni-10 augusti: Onsdagar kl. 09.00-13.00 och 14.00-18.00. Åldersgräns: 16 år, eller minst 14 år i vuxens sällskap (det får dock inte vara fler än en 14-åring per vuxen i en gummibåt).

Glöttaturen - 680 kr/person

Forsränning bland otroliga vyer! Vi åker till Norge och lägger i båtarna i Femunden, Norges tredje största sjö, belägen 6,5 mil från Idre Fjäll. Efter en kort paddling över sjön så når vi första forsen som är spektakulär. Glötta är en naturskön sträcka med några riktigt roliga forsar! Om vädret tillåter så får vi majestätiska vyer över bergsmassivet Rendalssölen när vi fikar efter turen. Våtdräkt, våtskor, hjälm, flytväst samt fika ingår. Ta med dig torra kläder att byta till efter turen samt handduk. Vid kallt väder kan du ha på dig underställ (inte bomull) under våtdräkten, vid varmt väder är det bäst med badkläder. OBS! Ni åker i er egen bil till och från aktiviteten. Vi förbehåller oss rätten att ställa in turen vid åskoväder eller ogynnsamma vattennivåer. Pris: 680kr/person. När: 24 juni-10 augusti: Måndag och tisdag, torsdag och fredag kl 08.30-13.30. Åldersgräns: 15 år (14 år med målsmans tillstånd), eller minst 12 år i vuxens sällskap (det får dock inte vara fler än fyra som är mellan 12 och 14 år per vuxen i en gummibåt).

Trysilturen - 1090 kr/person

Vår bästa forsränningstur! Turen går till Norge och Femundsundet, 8 mil från Idre Fjäll. Här paddlar vi på Femundsälven, som bjuder på några av de häftigaste forsarna området har att erbjuda! Sträckan vi paddlar har åtta forsar, varav den längsta är 750 meter lång. Vi är på vattnet i ca 2 timmar. Efter ungefär halva sträckan går vi iland och sträcker på benen. Om temperaturen tillåter finns det då möjlighet till forssimning. Efteråt bjuds det på lunch och fika. Våtdräkt, våtskor, hjälm och flytväst ingår. Samt fika och lunch. Ta med dig torra kläder att byta till efter turen samt handduk. Vid kallt väder kan du ha på dig underställ (inte bomull) under våtdräkten, vid varmt väder är det bäst med badkläder. Vi förbehåller oss rätten att ställa in turen vid åskoväder eller ogynnsamma vattennivåer. OBS! Ni åker i er egen bil till och från aktiviteten. Pris: 1090 kr/pers. När: 24 juni-10 augusti, lördagar kl 08.30-15.30. Åldersgräns: 16 år, eller minst 14 år i vuxens sällskap (det får dock inte vara fler än fyra som är mellan 12 och 14 år per vuxen i en gummibåt).

Trysilturen i höst – 1090 kr/person

Vår bästa forsränningstur! Turen går till Norge och Femundsundet, 8 mil från Idre Fjäll. Här paddlar vi på Femundsälven, som bjuder på några av de häftigaste forsarna området har att erbjuda! Sträckan vi paddlar har åtta forsar, varav den längsta är 750 meter lång. Vi är på vattnet i ca 2 timmar. Efter ungefär halva sträckan går vi iland och sträcker på benen. Om temperaturen tillåter finns det då möjlighet till forssimning, som många gäster tycker förgyller turen. Efteråt bjuds det på varm lunch och fika. Aktiviteten håller på i ca 7 timmar. Vi förbehåller oss rätten att ställa in turen vid åskoväder eller ogynnsamma vattennivåer. OBS! Ni åker i er egen bil till och från aktiviteten. Pris: 1090 kr/pers När: Lördag kl. 08.30-15.30 v. 34-37. Åldersgräns: 16 år, eller minst 14 år i vuxens sällskap (det får dock inte vara fler än fyra som är mellan 12 och 14 år per vuxen i en gummibåt).

Österdalälven i höst – 580 kr/person

Lugn forsränning som passar bra även för barn. Testa på vår familjetur som bjuder på fina, snälla forsar ca 2 mil från Idre Fjäll, utanför Idre by. Här är det fokus på de minsta men det är en rolig upplevelse för hela familjen. Mycket plask och lek utlovas! Efter turen bjuds det på fika. Våtdräkt, våtskor, hjälm och flytväst ingår. Ta med dig torra kläder att byta till efter turen samt handduk. Vid kallt väder kan du ha på dig underställ (inte bomull) under våtdräkten, vid varmt väder är det bäst med badkläder. Vi förbehåller oss rätten att ställa in turen vid åskoväder eller ogynnsamma vattennivåer. OBS! Ni åker i er egen bil till och från aktiviteten. Pris: 580kr/person. När: Turen går 25 augusti - 18 september: Fredag kl. 14.30-18:30. Åldersgräns: 12 år, eller minst 7 år i vuxens sällskap (det får dock inte vara fler än fyra som är mellan 7 och 11 år per vuxen i en gummibåt).

Forsränning

Äventyret väntar

Boka här

Här ses vi

Samlingsplats

Raftingcentret ligger bredvid Restaurang Störröset på Idre Fjäll. Ta vänster precis innan bron på väg upp till Idre Fjäll och parkera vid rullbanden.

Ett fartfyllt äventyr

Hotdogtur på Storån

Såhär kan det se ut under vår lite mer actionfyllda tur – hotdogturen med uppblåsbara kanoter på Storån. Låt dig inte skrämmas, det är bara kul!

Boka här

Forsränning med barn

Österdalälven

Ibland vill man se vad som väntar innan man bestämmer sig. Såhär kan en vanlig forsränningstur på Österdalälven se ut. Denna är något lugnare än vår Hotdogtur och passar perfekt för våra yngsta äventyrare. Från 7 år. 

Boka här

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Stugor, hotell och camping

Boende

Boka boende

Ät gott på fjället

Restauranger

Våra restauranger

2022/2023

Vinteraktiviteter

Upplev fjället i vinter