Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, leder & liftar
Kartor
Englands flagga
En

Forsränning i fjällen

Fartfylld forsränning

Söker du en upplevelse utöver det vanliga? Följ med våra erfarna guider ut på älven! Forsränning, även kallat rafting, är en aktivitet som är perfekt för familjen eller kompisgänget som vill skratta tillsammans i vår vackra natur. 

Vi erbjuder dels forsränning på Österdalälven som ligger 1,5 mil från Idre Fjäll. Denna fina familjetur bjuder härliga naturupplevelser och passar barn från 7 år och vuxna som vill ta det lite lugnare.

Vill du ha lite mer action så rekommenderar vi Hotdogturen på Storån. Så kallade hot dogs är uppblåsbara tvåmannakanoter avsedda för forsränning. Den här rafflande upplevelsen medför många skratt och en och annan simtur. Hotdogturen är från 14 år i målsmans sällskap (16 år utan målsman, men med tillstånd från densamme).

Utrustning och fika ingår i alla våra forsränningsturer.

Våra forsränningsturer

Piratturen

HJÄLP! Askes kista där han förvarar sina saker har blivit stulen av den elaka piratkaptenen! Piraten sågs senast vid en sjö inte långt ifrån Idre Fjälls topp. Aske ber om hjälp och har lovat att alla som hjälper till med att hitta kistan kommer att få en sak som finns i den. Vad han har förvarat i kistan kommer inte Aske riktigt ihåg… så det blir en överraskning! Kan du hjälpa oss att besegra piratkaptenen och få tillbaks Askes saker?

Österdalälven

Lugn forsränning som passar bra även för barn. Testa på vår familjetur som bjuder på fina, snälla forsar ca 2 mil från Idre Fjäll utanför Idre by. Perfekt för den som paddlar första gången. Här är det fokus på de minsta men det är en rolig upplevelse för hela familjen. Mycket plask och lek utlovas! Efter turen bjuds det på fika.

Glöttaturen

Forsränning bland otroliga vyer! Vi åker till Norge och lägger i båtarna i Femunden, Norges tredje största sjö, belägen 6,5 mil från Idre Fjäll. Efter en kort paddling över sjön så når vi första forsen som är spektakulär. Glötta är en naturskön sträcka med några riktigt roliga forsar! Om vädret tillåter så får vi majestätiska vyer över bergsmassivet Rendalssölen när vi fikar efter turen.

Hotdogtur på Storån

En actionfylld tur i Storån utanför Idre by. Paddla två och två i våra uppblåsbara tvåmannakanoter (hot dogs) genom forsarna, med guiden i kanoten intill. Älven är en av de finaste i Norra Dalarna och många åker långa vägar för att paddla sträckan. Ta er an en tuff men rolig utmaning som för med sig många skratt och en och annan simtur (räkna med att bli blöt). Efter turen bjuder vi på fika.

Trysilturen

Vår bästa forsränningstur! Turen går till Norge och Femundsundet, 8 mil från Idre Fjäll. Här paddlar vi på Femundsälven, som bjuder på några av de häftigaste forsarna området har att erbjuda! Sträckan vi paddlar har åtta forsar, varav den längsta är 750 meter lång. Vi är på vattnet i ca 2 timmar. Efter ungefär halva sträckan går vi iland och sträcker på benen. Om temperaturen tillåter finns det då möjlighet till forssimning, som många gäster tycker förgyller turen. Efteråt bjuds det på lunch och fika.

Forsränning

Äventyret väntar

Boka här

Här ses vi

Samlingsplats

Raftingcenter ligger intill Askes sommaräng nedanför restaurang Störröset. 

Ett fartfyllt äventyr

Hotdogtur på Storån

Såhär kan det se ut under vår lite mer actionfyllda tur – hotdogturen med uppblåsbara kanoter på Storån. Låt dig inte skrämmas, det är bara kul!

Boka här

Forsränning med barn

Österdalälven

Ibland vill man se vad som väntar innan man bestämmer sig. Såhär kan en vanlig forsränningstur på Österdalälven se ut. Denna är något lugnare än vår Hotdogtur och passar perfekt för våra yngsta äventyrare. Från 7 år. 

Boka här

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Stugor, hotell och camping

Boende

Boka boende

Ät gott på fjället

Restauranger

Våra restauranger

Skidåkning, huskyäventyr och skoterturer

Vinteraktiviteter

Upplev fjället i vinter