OBS! Väst 6:ans öppettider kan påverkas 30/6 samt 4/7 pga sprängningsarbete.
Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
En

Upplev vildmarken i fjällen

Fjällen i Dalarna bjuder på milslånga vyer, karga granar och vilda fjäll. Upptäck vildmarken från en kanot eller ägna en heldag åt att fiska. Följ med på bäversafari eller något annat spännande vildmarksäventyr. Njut av brasans knastrande och lär dig laga mat över öppen eld. 

Sommar

Sommarens vildmark

Vildmarken har mycket att bjuda på under barmarksäsongen. Upplev fjället från ett nytt perspektiv – paddla kanot över spegelblankt vatten, fiska i solnedgången eller bada badtunna under bar himmel. 

Välkommen till sommarens äventyr! 

Aktiviteter i vildmarken – sommar 2022

Bäversafari

I skymningen paddlar vi ut på bäversafari i kanot. Det är på kvällen som bävern är som mest aktiv. Vi paddlar först ut till vår vildmarkscamp där vi gör upp eld som vi kokar kaffe över medan vår guide berättar om bävern och dess historia, samtidigt får vi smaka på nyfiskad, rökt sik i tunnbröd. Därefter paddlar vi mot bäverhyddorna. När: Tisdag och torsdag kl. 18-22 under v. 26-32. Var: Samling kl. 17.45 vid Näsets camping, Idre by. Egen transport krävs. Pris: 350 kr/vuxen, 250 kr/barn. Gratis för barn under 4 år.

Vildmarksdag

Vildmarksdag är en perfekt aktivitet för familjen som vill prova något nytt och som uppskattar utomhusaktiviteter. Vi paddlar tillsammans ut till vår vildmarkscamp där vi utmanar varandra att göra upp eld, tälja verktyg och tillaga mat över öppen eld. Dessutom provar vi på luftgevär, lassokastning, skjuta med blåsrör och fiska. När: Tisdag och torsdag kl. 11-15 under v. 26-32. Var: Samling kl. 10.45 vid Näsets camping, Idre by. Pris: 350 kr/vuxen, 250 kr/barn. Gratis för barn under 4 år.

Fiskedag

Vid Larstjärnarna Fiskecenter får vi fiska i sju olika tjärnar efter ädelfisk. Vi fiskar med kastspö, möjlighet att få prova på flug- och metspö finns också. Det blir även en tipspromenad och roliga aktiviteter. Du som har fiskat en del tidigare kan slipa på dina tekniker och få tips och råd av vår guide. Förhoppningsvis kommer du hem med huvudingrediensen till en enastående middag. Fiskeutrustning får du låna av oss. Grillad korv, saft och kaffe ingår. När: Onsdag kl. 15-18 under v. 26-32. Var: Samling kl. 14.45 vid Näsets camping, Idre by. Pris: 295 kr/vuxen, 195 kr/barn.

Hyr kanot

Glid stilla fram över vattnet och njut av naturen i en kanot. När: Alla dagar under v. 26-32. Pris: 400 kr/dag och kanot.

Hyr fiskespö

Koppla bort vardagens stress med ett fiskespö i handen. Har du tur lyckas du fånga kvällens middag. När: Alla dagar under v. 26-32. Pris: 100 kr/dag och fiskespö.

Hyr fiskeguide

Ta hjälp av ett proffs och hyr in en fiskeguide under en hel- eller halvdag. Bokas på förfrågan. V. 26-32. Pris från 1950 kr.

Sommar 2022

Boka ditt vildmarksäventyr

Boka

Höst

Krispig höst i det vilda

Under hösten är fjället som vackrast med naturens alla färgskiftningar. Ge dig ut på ett vildmarksäventyr i den friska fjälluften. Fiska, laga mat över öppen eld och njut av naturens lugn. Höstens vilda äventyr väntar på dig! 

Höst 2022

Fiskedag

Vid Larstjärnarna Fiskecenter får vi fiska i sju olika tjärnar efter ädelfisk. Vi fiskar med kastspö, och möjlighet att få prova på flug- och metspö finns också. Förhoppningsvis kommer du hem med huvudingrediensen till en enastående middag. Det blir även en tipspromenad och roliga aktiviteter.
Du som har fiskat en del tidigare kan slipa på dina tekniker och få tips och råd av vår guide.
Fiskeutrustning får du låna av oss. Grillad korv, saft och kaffe ingår.

När: Fredag kl. 15.00-18.00 v. 34-37.
Var: Samling kl. 14.45 vid Näsets camping, Idre by. 
Pris: 295 kr/vuxen, 195 kr/barn.

Boka här

Höst 2022

Vildmarksdag

Häng med på en riktig vildmarksdag – en perfekt aktivitet för familjen som vill prova något nytt och som uppskattar utomhusaktiviteter.

Vi paddlar tillsammans ut till vår vildmarkscamp där vi utmanar varandra att göra upp eld, tälja verktyg och tillaga mat över öppen eld. Dessutom provar vi på luftgevär, lassokastning, skjuta med blåsrör och fiska.

När: Lördag kl. 11-15 v. 34-37. 
Var: Samling kl. 10.45 vid Näsets camping, Idre by.
Pris: 350 kr/vuxen, 250 kr/barn. Gratis för barn under 4 år.

Boka här

Vinter

Vilda vinter

Vintern bjuder på oändligt mycket äventyr ute i naturen. Njut av att bada badtunna i krispiga minusgrader, testa på isfiske eller fiska med en guide.

Välkommen till snöklädda fjäll och spännande vildmarksäventyr i vinter! 

Vinter 2022/2023

Bada och basta i vinterlandskap

Insvept i renfällar sitter du tryggt på den här mysiga kälkturen som tar dig till ett vinterparadis med bastu och badtunna. Bada under en stjärnklar himmel bland tallar och granar i vinterskrud, mitt på fjällets sluttning med utsikt över Städjan.

Koppla av i grillkåtan under en middag som inspirerats av lokala, rustika smaker, eller med en delikatessbricka med charkuterier och ostar. I baren, som har fullständiga rättigheter, kan du köpa dryck och snacks.

Gästerna åker lugnt i släden, guiden kör skotern. Det finns möjlighet att hyra badlakan-set, ta med dina egna badkläder.

Du kan även hyra bastu-retreatet utan personal.

Boka här

Vinter 2022/2023

Rödingfiske i vinterland

Häng med oss ut och pimpla efter den eftertraktade lokala rödingen.

Vinterfiske, eller isfiske, är en fantastiskt härlig aktivitet för grupper i alla åldrar, här får ni följa med vår guide ut på isen och pimpla efter de ädlaste av fiskar, röding. Vi tar oss till fiskeisarna med kälke efter skoter, en härlig tur genom vårt vinterlandskap, på plats får ni låna utrustning och instruktioner av vår guide hur ni börjar ert isfiske. Lunch och kaffe ingår på denna tur och tillagas över öppen eld, förhoppningsvis kanske röding som ni själva har fångat!

Att tänka på är att ha varma kläder, vädret att kan svänga fort och det kan vara skönt att ha något extra varmt i skoterkälken.

För gruppen som är intresserade av att göra detta till en skotertur, går även detta att ordna.

Boka här

Vinter 2022/2023

Vinterfiske med guide

Drömmer du också om att ge dig ut på en gnistrande is en solig vinterdag för lite vinterfiske?
Häng med vår guide ut och prova på denna härliga fiskestil, utrustning ingår.

Vi anpassar fisket efter gruppens önskemål och behov, fisket kan ske vid en sjö som vi enkelt kan nå till fots eller så kan vår guide följa med skotergänget till orörda fjällsjöar.

För gruppen som önskar lunch under sitt fiske kan vi även ordna det.

Boka här

Bokning och kontakt

Boka hos Idre Wildtrack

Alla Vildmarksaktiviteter bokas direkt hos vår partner Idre Wildtrack. Där finns även fler aktiviteter på förfrågan. 

Följ länken nedan för kontaktinformation och bokning.

Vid eventuella frågor, maila: info@idrewildtrack.com

Läs mer och boka

Stugor, hotell & camping

Bo i fjällen

Boka boende

Ät gott på fjället

Restauranger

Våra restauranger

välj mellan +60 aktiviteter

Sommar

Upplev mer i sommar