25/9 kommer vi ha tillfälligt planerat strömavbrott i vissa områden, vid frågor vänligen kontakta receptionen under öppettider på 0253-41253
Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till väder och driftinformation
Väder, leder & liftar
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Vildmarksupplevelser

Upplev vildmarken i fjällen

Fjällen i Dalarna bjuder på milslånga vyer, karga granar och vilda fjäll. Upptäck vildmarken från en kanot eller ägna en heldag åt att fiska. Följ med på bäversafari eller något annat spännande vildmarksäventyr. Njut av brasans knastrande och lär dig laga mat över öppen eld. 

Sommar och höst

Vildmarksäventyr

Under hösten är fjället som vackrast med naturens alla färgskiftningar. Ge dig ut på ett vildmarksäventyr i den friska fjälluften. Fiska, laga mat över öppen eld och njut av naturens lugn. Höstens vilda äventyr väntar på dig! 

Fiskedag

Vid Larstjärnarna Fiskecenter får vi fiska i sju olika tjärnar efter ädelfisk. Vi fiskar med kastspö, och möjlighet att få prova på flug- och metspö finns också. Förhoppningsvis kommer du hem med huvudingrediensen till en enastående middag. Det blir även en tipspromenad och roliga aktiviteter.
Du som har fiskat en del tidigare kan slipa på dina tekniker och få tips och råd av vår guide.
Fiskeutrustning får du låna av oss. Grillad korv, saft och kaffe ingår.

Boka här ➚

Vildmarksdag

Häng med på en riktig vildmarksdag – en perfekt aktivitet för familjen som vill prova något nytt och som uppskattar utomhusaktiviteter.

Vi paddlar tillsammans ut till vår vildmarkscamp där vi utmanar varandra att göra upp eld, tälja verktyg och tillaga mat över öppen eld. Dessutom provar vi på luftgevär, lassokastning, skjuta med blåsrör och fiska.

Boka här ➚

Hyr kanot

Hyr någon av våra kanoter i Hösthån eller få kanoten utkörd dit ni vill påbörja ert äventyr. En perfekt aktivitet för dig som vill ut på ett eget äventyr. 

När du gör din bokningsförfrågan – glöm inte att ange om det är i Hösthån ni önskar paddla, eller någon annanstans, samt vilken tid ni önskar påbörja er kanottur.

Boka här ➚

Bäversafari

I skymningen, när solen sjunker bakom trädkronorna, ger vi oss ut på en spännande bäversafari med kanot. Vi glider fram längs vattnet, omgivna av de långa skuggorna från träden. Det är under denna tid på kvällen som bävrarna är som mest aktiva. Vi kokar kaffe över lågorna, testar nyfiskad, rökt sik i tunnbröd och besöker bäverhyddorna.

Denna tur är lämplig för alla åldrar och barn under 4 år är välkomna gratis.

Boka här ➚

Bokning och kontakt

Boka hos Idre Wildtrack

Alla Vildmarksaktiviteter bokas direkt hos vår partner Idre Wildtrack. Där finns även fler aktiviteter på förfrågan. 

Följ länken nedan för kontaktinformation och bokning.

Vid eventuella frågor, maila: info@idrewildtrack.com

Läs mer och boka

Vinter

Vilda vinter

Vintern bjuder på oändligt mycket äventyr ute i naturen. Njut av att bada badtunna i krispiga minusgrader, testa på isfiske eller fiska med en guide.

Välkommen till snöklädda fjäll och spännande vildmarksäventyr i vinter! 

Bada och basta i vinterlandskap

Insvept i renfällar sitter du tryggt på den här mysiga kälkturen som tar dig till ett vinterparadis med bastu och badtunna. Bada under en stjärnklar himmel bland tallar och granar i vinterskrud, mitt på fjällets sluttning med utsikt över Städjan. Koppla av i grillkåtan under en middag som inspirerats av lokala, rustika smaker, eller med en delikatessbricka med charkuterier och ostar. I baren, som har fullständiga rättigheter, kan du köpa dryck och snacks. OBS! Middag ingår bara i guldpaketet. 

Dag: Tisdag, onsdag, fredag och lördag
Tid:
Från klockan 16.00
Pris Guldpaket:
1150 kr/person, 200 kr/barn
Pris Silverpaket: 825 kr/person, 200 kr/barn

Mountain Relax går att hyra för privata grupper för 1000 kr/tim. Kontakta Idre Adventure vid intresse.

Boka på Idre Adventure ➚

Vinterfiske med guide

Drömmer du också om att ge dig ut på en gnistrande is en solig vinterdag för lite vinterfiske?
Häng med vår guide ut, eller ge dig ut på egen hand, för att vinterfiska på isen.

Vi anpassar fisket efter gruppens önskemål och behov, fisket kan ske vid en sjö som vi enkelt kan nå till fots eller så kan vår guide följa med skotergänget till orörda fjällsjöar. Minst 6 personer.

Dag: På förfrågan
Ingår: Fiskeutrustning
Pris: 450 kr/person 

Lär mer och boka via Idre Wildtrack ➚