Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor

Vildmarksupplevelser

Gå direkt till

Upplev vildmarken i fjällen

Fjällen i Dalarna bjuder på vida vidder, karga granar och vilda fjäll. Upptäck vildmarken från en kanot eller ägna en heldag åt att fiska. Följ med på bäver- eller älgsafari eller varför inte en vandring efter björn? Njut av brasans knastrande och lär dig laga mat över öppen eld. Bokningsinfo nedan.

Sommarens aktiviteter i vildmarken

Bäversafari

I skymningen paddlar vi ut på bäversafari i kanot. Det är på kvällen som bävern är som mest aktiv. Vi paddlar först ut till vår vildmarkscamp där vi gör upp eld som vi kokar kaffe över medan vår guide berättar om bävern och dess historia, samtidigt får vi smaka på nyfiskad, rökt sik i tunnbröd. Därefter paddlar vi mot bäverhyddorna. Samling vid Idre Kulturhus, Idre by. Egen transport krävs. Tis & tors, kl. 18-22 Vuxen 350 kr/pers Barn 250 kr/pers Barn under 4 år gratis.

Älgsafari

Inga traktortåg, inga inhägnader, här ger vi oss ut och spanar efter älgen i dennes rätta natur! Här får ni vara med om en helt annorlunda älgsafari där vi tar bilen ut till de älgtätaste områden på Idre och söker efter skogens konung. Vi gör ett kort uppehåll i mitten av turen för kaffe och lättare fika. Samlingsplats: Idre Kulturhus, Idre by. Tid: på förfrågan Pris: 2950 kr/4 pers

Vildmarksdag

Vildmarksdag är en perfekt aktivitet för familjen som vill prova något nytt och som uppskattar utomhusaktiviteter. Vi paddlar tillsammans ut till vår vildmarkscamp där vi utmanar varandra att göra upp eld, tälja verktyg och tillaga mat över öppen eld.Dessutom provar vi på luftgevär, lassokastning, skjuta med blåsrör och fiska. Samlingsplats: Idre Kulturhus, Idre by. Tid: Tors 12-16. Pris: 350 kr/vuxen, 250 kr/barn.

Björnvandring

Häng med när vi vandrar i björnens spår & besöker vinterns ide. Vi lär oss mer om hur den svenska brunbjörnen lever. Här vandrar vi i björnens spår och utforskar vinterns sovplats på Nipens sluttningar, vi väljer ut en bra fikaplats där vi sitter och spanar (glöm inte att ta med kikare!) medan vår guide berättar om den svenska brunbjörnens liv. Samlingsplats: Torget Idre Fjäll. Egen transport krävs. Tid: Tis 12-16 Pris: 350 kr/vuxen, 250 kr/barn

Fiskedag

Vid Larstjärnarna Fiskecenter får vi fiska i sju olika tjärnar efter ädelfisk. Vi fiskar med kastspö, möjlighet att få prova på flug- och metspö finns också. Det blir även en tipspromenad och roliga aktiviteter. Du som har fiskat en del tidigare kan slipa på dina tekniker och få tips och råd av vår guide. Förhoppningsvis kommer du hem med huvudingrediensen till en enastående middag. Fiskeutrustning får du låna av oss och grillad korv, saft och kaffe ingår. Samling vid Idre Kulturhus, Idre by. Egen transport krävs. Tid: Onsdagar 15-18 Pris: 295 kr/vuxen, 195 kr/barn

Badtunna med bastu

Koppla bort allt och slappna av i ett litet retreat som ligger beläget på fjällets ostsluttning med en magnifik utsikt över Städjan. Två badtunnor som rymmer 6-8 personer vardera och en stor bastu med dusch och omklädningsrum. Endast förbokning gäller, endast slutna sällskap. Pris: 1000kr/timme Möjlighet till middag i anslutning till retreaten med fullt utrustad bar finns.

Boka hos Idre Wildtrack

Alla Vildmarksaktiviteter bokas direkt hos vår partner Idre Wildtrack. Där finns även fler aktiviteter på förfrågan, samt möjlighet att hyra kanot, fiskeutrustning m.m. 

Idre Wildtracks turer är bokningsbara vecka 26-32 2021 (28 juni - 15 augusti). Eventuellt fler datum på förfrågan. Följ länken nedan för kontaktinformation och bokning.

Läs mer & boka

Mer sommar på Idre Fjäll!

Se alla våra sommaraktiviteter