Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor

Upplev vildmarken i fjällen

Fjällen i Dalarna bjuder på vida vidder, karga granar och vilda fjäll. Upptäck vildmarken från en kanot eller ägna en heldag åt att fiska. Följ med på bäver- eller älgsafari eller varför inte en vandring efter björn? Njut av brasans knastrande och lär dig laga mat över öppen eld. Bokningsinfo nedan.

Vilda vinter

Vintern bjuder på oändligt med äventyr. Njut av att bada badtunna i krispiga minusgrader, testa på isfiske eller fiska med en guide. 

Bada & basta i vinterlandskap

Insvept i renfällar sitter du tryggt på den här mysiga kälkturen som tar dig till ett vinterparadis med bastu och badtunna. Bada under en stjärnklar himmel bland tallar och granar i vinterskrud, mitt på fjällets sluttning med utsikt över Städjan.

Koppla av i grillkåtan under en middag som inspirerats av lokala, rustika smaker, eller med en delikatessbricka med charkuterier och ostar. I baren, som har fullständiga rättigheter, kan du köpa dryck och snacks.

Gästerna åker lugnt i släden, guiden kör skotern. Det finns möjlighet att hyra badlakan-set, ta med dina egna badkläder.

Du kan även hyra bastu-retreatet utan personal.

Boka här

Rödingfiske i vinterland

Häng med oss ut och pimpla efter den eftertraktade lokala rödingen!

Vinterfiske, eller isfiske, är en fantastiskt härlig aktivitet för grupper i alla åldrar, här får ni följa med vår guide ut på isen och pimpla efter de ädlaste av fiskar, röding. Vi tar oss till fiskeisarna med kälke efter skoter, en härlig tur genom vårt vinterlandskap, på plats får ni låna utrustning och instruktioner av vår guide hur ni börjar ert isfiske. Lunch och kaffe ingår på denna tur och tillagas över öppen eld, förhoppningsvis kanske röding som ni själva har fångat!

Att tänka på är att ha varma kläder, vädret att kan svänga fort och det kan vara skönt att ha något extra varmt i skoterkälken.

För gruppen som är intresserade av att göra detta till en skotertur, går även detta att ordna.

Boka här

Vinterfiske med guide

Drömmer du också om att ge dig ut på en gnistrande is en solig vinterdag för lite vinterfiske?
Häng med vår guide ut och prova på denna härliga fiskestil, utrustning ingår!

Vi anpassar fisket efter gruppens önskemål och behov, fisket kan ske vid en sjö som vi enkelt kan nå till fots eller så kan vår guide följa med skotergänget till orörda fjällsjöar.

För gruppen som önskar lunch under sitt fiske kan vi även ordna det!

Boka här

Sommarens vildmark

Vildmarken har mycket att bjuda på under barmarksäsongen. Upplev fjället på ett nytt sätt, paddla kanot över spegelblankt vatten, fiska in i solnedgången eller bada badtunna under bar himmel.

Sommarens aktiviteter i vildmarken

Bäversafari

I skymningen paddlar vi ut på bäversafari i kanot. Det är på kvällen som bävern är som mest aktiv. Vi paddlar först ut till vår vildmarkscamp där vi gör upp eld som vi kokar kaffe över medan vår guide berättar om bävern och dess historia, samtidigt får vi smaka på nyfiskad, rökt sik i tunnbröd. Därefter paddlar vi mot bäverhyddorna. Samling vid Idre Kulturhus, Idre by. Egen transport krävs. Tis & tors, kl. 18-22 Vuxen 350 kr/pers Barn 250 kr/pers Barn under 4 år gratis.

Älgsafari

Inga traktortåg, inga inhägnader, här ger vi oss ut och spanar efter älgen i dennes rätta natur! Här får ni vara med om en helt annorlunda älgsafari där vi tar bilen ut till de älgtätaste områden på Idre och söker efter skogens konung. Vi gör ett kort uppehåll i mitten av turen för kaffe och lättare fika. Samlingsplats: Idre Kulturhus, Idre by. Tid: på förfrågan Pris: 2950 kr/4 pers

Vildmarksdag

Vildmarksdag är en perfekt aktivitet för familjen som vill prova något nytt och som uppskattar utomhusaktiviteter. Vi paddlar tillsammans ut till vår vildmarkscamp där vi utmanar varandra att göra upp eld, tälja verktyg och tillaga mat över öppen eld.Dessutom provar vi på luftgevär, lassokastning, skjuta med blåsrör och fiska. Samlingsplats: Idre Kulturhus, Idre by. Tid: Tors 12-16. Pris: 350 kr/vuxen, 250 kr/barn.

Björnvandring

Häng med när vi vandrar i björnens spår & besöker vinterns ide. Vi lär oss mer om hur den svenska brunbjörnen lever. Här vandrar vi i björnens spår och utforskar vinterns sovplats på Nipens sluttningar, vi väljer ut en bra fikaplats där vi sitter och spanar (glöm inte att ta med kikare!) medan vår guide berättar om den svenska brunbjörnens liv. Samlingsplats: Torget Idre Fjäll. Egen transport krävs. Tid: Tis 12-16 Pris: 350 kr/vuxen, 250 kr/barn

Fiskedag

Vid Larstjärnarna Fiskecenter får vi fiska i sju olika tjärnar efter ädelfisk. Vi fiskar med kastspö, möjlighet att få prova på flug- och metspö finns också. Det blir även en tipspromenad och roliga aktiviteter. Du som har fiskat en del tidigare kan slipa på dina tekniker och få tips och råd av vår guide. Förhoppningsvis kommer du hem med huvudingrediensen till en enastående middag. Fiskeutrustning får du låna av oss och grillad korv, saft och kaffe ingår. Samling vid Idre Kulturhus, Idre by. Egen transport krävs. Tid: Onsdagar 15-18 Pris: 295 kr/vuxen, 195 kr/barn

Badtunna med bastu

Koppla bort allt och slappna av i ett litet retreat som ligger beläget på fjällets ostsluttning med en magnifik utsikt över Städjan. Två badtunnor som rymmer 6-8 personer vardera och en stor bastu med dusch och omklädningsrum. Endast förbokning gäller, endast slutna sällskap. Pris: 1000kr/timme Möjlighet till middag i anslutning till retreaten med fullt utrustad bar finns.

Hyr kanot

Glid stilla fram över vattnet och njut av naturen i en kanot.

Hyr fiskespö

Koppla bort vardagens stress med ett fiskespö i handen. Har du tur lyckas du fånga kvällens middag.

Mer sommar på Idre Fjäll!

Se alla våra sommaraktiviteter

Bokning & kontakt

Boka hos Idre Wildtrack

Alla Vildmarksaktiviteter bokas direkt hos vår partner Idre Wildtrack. Där finns även fler aktiviteter på förfrågan. 

Följ länken nedan för kontaktinformation och bokning.

Vid eventuella frågor, maila: info@idrewildtrack.com

Läs mer & boka