Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor

Höstlov på Idre Fjäll

Höstlov 2021

Ett aktivt höstlov på Idre Fjäll

Vandring, längdskidåkning (på riktig snö) och spännande äventyr och aktiviteter för barn - välkommen till ett aktivt höstlov i fjällen under vecka 44. Vi har dukat upp ett härligt bord av fjällaktiviteter och saker att göra som passar hela familjen, barn som vuxna, stora som små.  

Boka boende

Höstlovet 2021

Vad vill du fylla höstlovet med? Här finns ett helt fjäll och roliga aktiviteter för alla i familjen! Boka ditt boende nu för en aktiv semester med skön fjälluft och välstimulerade barn. Vi har både stugor, camping, hotell och lägenheter.

Boka boende

För glada barn höstlovet 2021

Plask och lek i badhuset

Du missar väl inte att inomhusbadet i Aktivitetscentret har öppet? Packa badkläderna och kom och lek! Öppet måndag till söndag, kl. 11.00 - 21.00. Pris: 90:- vuxna, 45:- barn 8-15, Gratis 0-7 år. För frågor: Tel: 0253-412 31 E-post: sporthall@idrefjall.se

Äventyrsskola barn 10-12år

I äventyrsskolan kan du lämna dina barn för små och stora äventyr samt lek och lär runt om på Idre Fjäll under höstlovet 2021. För barn 10-12 år. Pris 150kr för båda dagarna. Föranmälan. När: Tisdagar och torsdagar kl. 9-12. Varaktighet: 3 timmar. Samlingsplats: Torget. Max 20 platser/vecka. Föräldrar behöver inte vara med. Ta gärna med enklare matsäck. Kläder efter väder.

Fjällskola barn 7-9år

För nyfikna barn som vill utforska omgivningarna på fjället. En rolig och lärorik aktivitet som passar bra för barn 7-9 år. Föräldrar behöver inte vara med. Pris 150kr för båda dagarna. När: Tisdagar och torsdagar kl. 9-12. Varaktighet: 3 timmar. Föranmälan. Samlingsplats: Torget. Max 20 platser/vecka. Ta gärna med enklare matsäck. Kläder efter väder.

Naturskola barn 4-6 år

Vid tre tillfällen per vecka träffas vi och går ut i naturen för att se vad som finns där och vad man kan hitta på för bus. En rolig och lärorik aktivitet som passar barn i åldern 4-6 år. Föräldrar behöver inte vara med. Pris 150kr för båda dagarna. När: Tisdagar och torsdagar kl. 9-12. Föranmälan. Samlingsplats: Torget. Max 20 platser/vecka. Ta gärna med enklare matsäck. Kläder efter väder.

Höghöjdsbana

För små och stora barn - testa någon av våra höghöjdsbanor som finns i olika svårighetsgrader och höjder (grön, blå eller röd) och utmana hela familjen på äventyr! Måndagar, onsdagar och fredagar kl. 12.30-16.30. Förbokas.

Familjevandring Nipfjället

Det här är en lätt och enkel guidad vandring som passar för hela familjen - barn som vuxna. Vi vandrar på Nipfjället som är ett mycket lättillgängligt fjäll. Vi kan parkera bilarna ovanför trädgränsen dit vi tar oss längs "Trollvägen" till den översta parkeringen på 1000 möh. Därifrån vandrar vi en runda med fantastisk utsikt och letar upp ett bra ställe att pausa för fika. Njutfull vandring med fin utsikt över fjället. Totalt cirka 3km. Tid och plats: Onsdagar kl. 9.00 - 12.00. Förbokning. Samlingsplats: Torget på Idre Fjäll. Transport i egna bilar. Ta med egen matsäck, kläder efter väder och bra skor.

Bowling

Kom till Aktivitetscentret och bowla med hela familjen! Måndag - söndag kl. 11-18. Pris: 320kr/bana. Bokas via Aktivitetscentret: Tel: 0253-412 31 E-post: sporthall@idrefjall.se

Halloweenbowling

Kom och testa halloweenbowling i Aktivitetscentret. Måndag - söndag kl.16 - 21. Pris: 390kr/bana. Bokning: Tel: 0253-412 31 E-post: sporthall@idrefjall.se

Halloweenpyssel

Halloweenpyssel i klubbrummet på Aktivitetscentret. Familjeaktivitet (förälder är med och ansvarar för sina barn). Gratis. Tisdagar och torsdagar kl. 11-16.

Träffa Aske

Kom och träffa vår fina maskot Aske, på måndagar, onsdagar och fredagar hänger han i Aktivitetscentret mellan kl. 13 och 14. (Är det väldigt många barn ses ni utanför istället...) Gratis.

Pumpa-fest

Under fredagen får alla barn komma och karva läskiga, roliga och fina pumpor vid Torgbaren på torget. Från 11 till 16, fritt att delta. Alla barn som deltar får ett pris.

Mer att göra (även för vuxna)

Längdskidåkning

Ta vinterns första stavtag i våra längdspår. Vintern börjar tidigt på Idre Fjäll och vi har minst 3,3km finfina längdspår som väntar på dig (mellan kl. 8 och 11 är spåren endast för bokade klubbar och under nätterna från kl. 19 är de avstängda fram till och med torsdag på grund av snöläggning då vädret varit mildare än beräknat).

Cykla och vandra

Vill du springa, cykla eller ta en färgsprakande vandringstur? Om vädret tillåter är våra leder öppna och kan du göra allt det och mycket mer - fjället är vår allra bästa träningslokal.

Trailrunning vuxen

Vill du lära dig springa i varierad terräng? Oavsett om du är en van löpare eller inte kan du få tips och trix på hur du tar din löpning ut i spåren på ett säkert och effektivt sätt. (Vi kommer att ta pauser under löpningen). Du bör ha kläder efter väder, bra löparskor och vattenflaska. Tisdagar och torsdagar kl. 9-12. Pris: 110kr/person Samlingsplats Torget. Vi håller till på Idre Fjäll så du kan lämna bilen hemma.

Hyra badtunna och bastu

Koppla bort allt och slappna av i ett litet retreat som ligger beläget på fjällets ostsluttning med en magnifik utsikt över Städjan. Två badtunnor som rymmer 6-8 personer vardera och en stor bastu med dusch och omklädningsrum. Endast förbokning gäller, endast slutna sällskap. Pris: 1000kr/timme. Möjlighet till middag i anslutning till retreaten med fullt utrustad bar finns. Bokas direkt via www.idrewildtrack.com.

Hyr kanot

Hyr kanot. Måndag - söndag. Pris: 400kr per kanot. Mer info och bokning hos vår partner: www.idrewildtrack.com

Hyr fiskespö

Hyr fiskespö. Måndag-söndag. Pris: 100kr per spö. Mer info och bokning hos vår partner: www.idrewildtrack.com.

Höstiga smaker på restaurang

Njut av en höstmiddag på Pernilla Wiberg Hotel eller (under veckoslutet) på Vildmarksnästet eller Understället.

Ät våfflor i Fäbodcafét

Njut av goda våfflor i Fäbodcafét under höstlovet. Öppet kl. 11-16 torsdag till lördag under vecka 44. Fäbodcafét hittar du i Fäboden strax ovanför Askes lekplats. Välkommen!

Höstlovet 2021

Boka aktiviteter

Vissa aktiviteter behöver förbokas, det gör du smidigast här på vår hemsida (om inte annat anges).

Förboka aktivitet

Redo för längdpremiär?

Passa på att njuta av säsongens första längdpass under höstlovet. För motionärer har vi minst 3,3 km välpreparerade längdspår redo - (spåren delas med träningsgrupper och under klockan 8-11 är de endast öppna för landslag/elit, därefter är alla välkomna att åka).

Den alpina åkningen är öppen för förbokade klubbar & träningsgrupper (ej för allmänheten). Klubbar bokar via Idre Fjäll Race Arena!

Boka utrustning

Vårt hus fullt av aktiviteter

Aktivitetscenter

Läs mer här

Snart är det vinter...

Snögaranti 20 dec 2021 - 24 apr 2022

Vinter

Boka vintern nu

Stugor, hotell & camping

Bo i fjällen

Boka boende