Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Öppnar för skidåkning i alla väderstreck

Vintern kom tidigt till Idre Fjäll i år och försäsongen har bjudit på enastående förhållanden med rikligt med natursnö och optimala förutsättningar för produktion av konstsnö. Stiftelsen Idre Fjäll är därmed glada att meddela att från och med den 18:e december kommer samtliga liftar att öppnas och skidåkning på fjällets alla fyra sidor blir tillgänglig. 

Flera veckor av ihållande kyla och kraftiga snöfall har resulterat i ett snödjup av natursnö i terrängen på hela 70 centimeter. Även förutsättningarna för produktion av konstsnö har varit exceptionellt gynnsamma i år med ihållande ”rätt väder” med ordentliga minusgrader och fördelaktiga vindar.

Måns Öhrvall, verksamhetsansvarig för Fjällanläggningen berättar: "De gynnsamma förhållandena har gjort att vi effektivt kunnat producera stora mängder högkvalitativ snö på kort tid. Samtidigt har personalen nyttjat förutsättningarna på ett otroligt bra sätt och gjort ett fantastiskt jobb med att lägga ut och preparera all snön i våra backar och spår.”

Rekordtidig öppning av alla liftar

Den stora mängden snö och det imponerande arbetet från personalen gör att Stiftelsen Idre Fjäll öppnar alla fjällets liftar, inklusive den populära Sydgondolen, redan från den 18 december i år. Detta innebär i sin tur att det från den 18:e kommer gå att åka skidor på fjällets alla fyra sidor – Nord, Ost, Syd och Väst.

”En så här tidig vinter med dessa fantastiska förutsättningar och möjligheten att ha så många backar och liftar öppna redan till jul är något helt extraordinärt och något jag aldrig tidigare varit med om under mina nästa 40 år här på fjället” berättar Lars Fagrell från Fjällanläggning Idre Fjäll.

Calle Enarsson, försäljningschef på Idre Fjäll, delar Lars entusiasm inför säsongen och understryker: ”Så som det ser ut nu lovar det för en fantastisk vintersäsong. Aldrig tidigare har vi kunnat erbjuda våra gäster en så tidig och omfattande skidåkning. Det blir verkligen något alldeles extra för dem som väljer att spendera jul, nyår eller januari här hos oss.”

Calle Enarsson

Försäljning

Samarbeten och aktivering / Collaborations and Activation

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚