Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Allmänt

Hur lång är vintersäsongen på Idre Fjäll?
Vintersäsongen 2023/2024 börjar den 18 december 2023 och slutar 27 april 2024/2025. 

Vad innebär snögarantin?
Snögarantin på Idre Fjäll innebär att vi garanterar att det finns snö i backen och att minst 10 nedfarter och 2,5 km välpreparerade längdspår är öppna – annars kan du avboka (tidigast) tre dagar innan ankomst och få pengarna tillbaka. Snögarantin gäller mellan 21 december 2024 och 27 april 2025. 

Vad händer om jag måste avboka min vistelse?
Avbeställningsskyddets villkor varierar beroende på vilken säsong det är. För att få korrekt information rekommenderar vi att du läser mer bokningsvillkor

Vad gör jag om jag behöver uppsöka en läkare när jag är hos er?
Läkarmottagningen på Skidstadion är öppen under högsäsong. Under övrig tid hänvisar vi till vårdcentralen i Särna. Läs mer här

Hur tar jag mig till Idre Fjäll?
Det går att köra bil eller åka tåg med anslutningsbuss till Idre Fjäll. På vintern kan du även åka buss hela vägen. Här kan du läsa mer om hur du reser hit. 

Vad är försäsong?
Försäsongen är perioden innan vintersäsongen drar igång. Då erbjuder vi exklusiv försäsongsträning för klubbar som vill träna skidskytte, längd, alpint, puckelpist och skicross på Idre Fjäll Race Arena. Vi erbjuder även välpreparerade längdspår för allmänheten. Vår försäsong på sparad snö inleds i oktober varje år.

Vem äger Idre Fjäll?
Idre Fjäll drivs som en stilftelse och alla intäkter återinvesteras i verksamheten. 

Boende

Vad för typ av boenden finns det på Idre Fjäll?
Vi har flera olika boendealternativ. Du kan välja att bo i någon av våra fjällstugor, på lägenhetshotellet Ski Apartments, på Camping Renen eller på Pernilla Wiberg Hotel

Finns det någon karta över området?
Ja, här kan du se vår områdeskarta.

När kan jag checka in?
Om du ska bo i stuga, lägenhet eller på camping sker incheckning från kl. 16.00. Om du ska bo på Pernilla Wiberg Hotel kan du checka in från kl. 15.30. Läs mer om hur du gör för att checka in här

När måste jag checka ut?
Bor du i stuga eller lägenhet checkar ska du checka ut senast kl. 10.00. Pernilla Wiberg Hotels gäster behöver checka ut senast kl. 11.00. Du som bor på campingen kan checka ut fram till kl. 12.00. Läs mer om hur utcheckningen går till här

Hur mycket behöver jag städa?
Om du inte har köpt till avresestäd (ingår alltid på Pernilla Wiberg Hotel) behöver du städa boendet själv innan du lämnar. Här finns all information om vad som ska städas. 

Skidåkning

Är det bra skidåkning på Idre Fjäll?
Vi tycker själva att vi har en fantastiskt bra och varierad skidåkning här på Idre Fjäll. Eftersom vi har skidåkning i alla väderstreck kan du alltid åka på den sida av berget där vädret och snön är som bäst för tillfället.

Hur många nedfarter har ni?
På Idre Fjäll har vi 41 nedfarter. 

Vad kostar liftkort och spårpass?
Priserna varierar under säsongen. Här ser du aktuella priser för alla våra olika åkpass.

Hur köper man liftkort?
Vi rekommenderar att du köper ditt åkpass online – det är det billigaste alternativet! Här kan du köpa alla våra olika åkpass. Det går självklart bra att köpa på plats också. 

Kan jag hyra utrustning hos er? 
Absolut, du kan hyra allt från skidor och pjäxor till cykel och hjälm. Klicka här för att komma till uthyrningen. 

Var ser jag vilka liftar som är öppna?
Här finns all aktuell information om vilka liftar, pister och spår som är öppna, samt väderstatus. 

Varför står liftarna stilla ibland?
Oftast är vädret med oss, men ibland kan det bli för kallt eller blåsa för mycket och då kan vi behöva stänga en lift tillfälligt av säkerhetsskäl.
Får vi långvariga tekniska problem med en lift följer vi alltid SLAOs regelverk för kompensation.

Varför är längdspåren inte alltid preparerade? 
Vi preparerar våra längdspår varje dag. Oftast sker det nattetid då det är viktigt för spåren att få frys på utan att någon åker i dem, detta är för att spåren ska bli så bra och hållbara som möjligt. Om det snöar eller blåser kraftigt kan dock spåren försvinna kort efter att pistmaskinen varit där.

Butiker och restauranger

Finns det någon matbutik på Idre Fjäll?
Ja, på fjället finns ICA Nära Idre Fjäll. Utöver butikens ordinarie öppettider kan du handla dygnet runt med appen ICA ToGo och svenskt mobilt BankID. 

Finns det något apotek på fjället?
Nej, det finns inget apotek i Idre. Tänk därför på att ta med dig dina apoteksvaror hemifrån. 

Erbjuder restaurangerna take away? 
Under högsäsong erbjuder flera av restaurangerna på fjället take away. Läs mer här

När är det lunch på Värdshuset?
Just nu serveras ingen lunch på Värdshuset

Aktiviteter

Finns det fler aktiviteter än skidåkning på Idre Fjäll? 
Det finns massor av roliga aktiviteter på fjället – året om! På vintern kan du bland annat åka hundspann, uppleva samekulturen och vandra med renar, fiska på isen, åka skoter, aktivera dig inomhus i vårt Aktivitetscenter med mera. På sommaren och hösten kan du cykla, vandra, yoga, prova forsränning eller höghöjdsbanan och spela golf. 

Hur bokar jag era aktiviteter? 
De flesta aktiviteter bokas här. En del aktiviteter bokas direkt hos vår samarbetspartner, men all information finns via länken.