En sommar med försiktighet och solidaritet

Världen är i en pågående kris och ändå åker folk på semester. Det kan tyckas konstigt, men det tycker inte vi. Vi vet hur viktigt vila, naturupplevelser och aktiviteter är för både den fysiska och den mentala hälsan. Kanske är det just nu viktigare än någonsin.

Det kommer inte bli en sommar som alla andra, men det kommer vara en viktig sommar där vi som representanter för besöksnäringen har ett stort ansvar för att våra gäster ska få njuta av ledighet under trygga former. Samtidigt gör vår personal, sjukvården och hela lokalsamhället en viktig och stor insats när vi tar emot våra gäster.

När vi nu välkomnar gäster till fjällen och medarbetare tillbaka till sina arbetsplatser så är vår vädjan: Låt oss tillsammans ta oss an denna sommar med försiktighet och solidaritet som ledord.

Försiktighet, där vi alla är måna om varandras säkerhet,trygghet samtidigt och där vi värnar om vårdens resurser runt om i landet. Där vi gör våra val – i det stora och i det lilla – med försiktighetsprincipen som utgångspunkt och inte utsätter andra för fara i onödan.

Solidaritet, där vi alla och envar respekterar varandras beslut och ser till varandras behov. Där vi tar hand om varandra och ser till att vi alla får en bra sommar, oavsett om man semestrar eller arbetar i fjällen.

Välkommen till våra svenska fjäll.

TRYGGT BOENDE

Boka lugnt!

Med våra uppdaterade bokningsvillkor kan du avboka utan läkarintyg fram till 10 dagar innan ankomst - vi behåller endast avgiften för avbeställningsskydd (350kr). Tips! Glöm inte avbeställningsskydd när du bokar!

Bo med självhushåll

Hos oss bor du tryggt, enkelt och bekvämt i stuga eller lägenhet! När vi har öppet erbjuder vi take-away på våra restauranger, handla online på ICA och hämta din kasse eller få den utkörd utan kostnad.

Säker in- och utcheckning

Du kan checka in i vår drive thru-incheckning och checkar ut gör du genom att lägga nyckeln i vår nyckelbox på Torget eller i foajén.

Utökade städrutiner

Vi har utökat våra städrutiner i både publika miljöer och i stugorna. Vi har utökat städtiden och lagt till fler moment i vår städning. Vi sprayar alla kontaktytor med ytdesinfektionsmedel vid både städning och avsyning i alla stugor. Detta gör vi även på våra publika ytor och toaletter runtom på fjället. Du kan därför vara lugn i att du kommer till ett inte bara städat boende och gemensamma ytor, utan också desinficerat.

AKTIVITETER MED UTRYMME

Ut och njut!

Sommarfjället är en enda stor och härlig lekplats. Här är du utomhus och utnyttjar den stora fördelen med fjällvärlden - det är gott om utrymme!

Säkerheten först

Vi har anpassat våra aktiviteter för en säker sommarsemester. Vi kommer begränsa antalet platser på våra gruppaktiviteter så att det blir ännu lättare att hålla avstånd. På våra forsränningsturer får du endast åka med ditt resesällskap.

En aktiv semester

Vandra i gammelskog eller kalfjällsljung, spring på mjuka stigar, cykla med milsvid utsikt - det är varken svårt eller tråkigt att röra på sig på en semester i fjällen. Att du dessutom får andas in mängder av frisk och ren fjälluft gör under för både kropp och knopp!

TRE SOMMARFAVORITER

Upplevelsecykling på fjället

Missa inte att cykla mountainbike i fjällen i sommar! Det är upplevelsecykling i sin bästa form - på stigar, genom gammelskog och upp på fjället med milsvid utsikt.

Upplev fjället till häst

En stor favorit bland både barn och vuxna. Att tillsammans med din hästkompis ta del av fjällets växlande terräng och härliga vyer är något alldeles särskilt.

Upptäck vildmarken

Vandra till Städjans topp, lär dig mer om fiske eller spana efter björn. Känn kopplingen till våra rötter runt lägereldens värme och glöm omvärlden för en stund.

Sommar i fjällen?

Boka din fjällstuga här

Äventyrsaktiviteter i fjällen

Vi älskar äventyr, högt som lågt, blött som torrt. Utmana dig själv på vår höghöjdsbana eller följ med på en forsränningstur, här kan de flesta få pirr i magen. Efter en dag med äventyr på fjället infinner sig lugnet i själen och vad kan vara bättre än att avsluta dagen med att koka kaffe över en eld?

Se sommarens äventyrsaktiviteter

Flowig cykling i fjällen

Cykla genom sagoskogar, fjällvyer och guldiga solnedgångar. Bakom varje krön väntar en ny utsikt, en stig redo att upptäckas. Vi lägger ner kärlek på våra cykelleder och de bjuder på flowiga kurvor och oförglömliga naturupplevelser. Kom och dela vår kärlek till fjällen med oss!

 

Läs mer om fjällcykling

Fjällvandring

Upplev vildmarken till fots

Vandra i Idre Fjällen

Fäbod

Klappa fåren i fäboden

Besök vår fäbod

Samisk kultur

Samer är ett av världens ursprungsfolk och Europas enda urfolk. Här kan du lära dig mer om samisk kultur, om renar och om renskötsel. På sommaren vandrar renarna tillbaka upp till fjället för att beta och de vackra djuren är en minnesrik upplevelse att se.

Läs mer

Upptäck din vildmarkssjäl

När du står på toppen av Idre Fjäll är du mitt i solnedgången och blickar rätt ut i vildmarken. Härifrån kan du vandra rakt ut i sommardrömmarna, rakt ut i naturen. I fjällen strövar björnar, älgar och renar. Här finns det vilda vattnet som bjuder på äventyr och forsränning, men också det stilla lugnet du kan hitta i en kajaktur. Här får vi uppleva naturen i fjällen på riktigt.

Läs mer om våra vildmarksupplevelser!

Människans bästa vän

Om det är en häst eller hund får du bestämma, men att upptäcka fjället tillsammans med en djurkompis är svårslaget. Tölta över fjället med en islandshäst eller låt huskyns energi smitta av sig på dig under en Footbike-tur eller vandring.

Se våra huskyturer

islandshästar

Tölta fram i ljungen

Boka ridtur

Golf

Golfa i fjällen

Läs mer och boka golfbana här

Träning och rörelseglädje

Väck kroppen

Läs mer om våra träningspass

Barnaktiviteter

För vuxentrötta barn

Läs mer och boka barnaktiviteter