sommar på idre fjäll 2021

Välkommen till en magisk sommar!

Äventyret väntar i fjällen: Fjällvandring, cykling, rafting, ridning, golf, möte med samer och renar, älgsafari eller nervkittlande turer i vår höghöjdsbana. På Idre Fjäll får du en aktiv och trygg sommarsemester med saker att göra för hela familjen - fylld av både äventyr och avkoppling i vildmarken. Vilket äventyr väljer du?

Aktivitetsschema

Här hittar du datum och tider för våra aktiviteter sommaren 2021.

Se sommarens schema

Fjällvandring 2021

Upplev vildmarken

Vandra i Idre Fjällen

Fäboden Idre Fjäll

Klappa fåren i fäboden

Besök vår fäbod

Boende i fjällen

Hotell eller stuga?

Boka ditt boende här

SOMMAR 2021

Äventyrsaktiviteter i fjällen

Vi älskar äventyr, högt som lågt, blött som torrt. Utmana dig själv på vår höghöjdsbana i sommar eller följ med på forsränning - här får de flesta pirr i magen. Efter en dag med äventyr på fjället infinner sig lugnet i själen och du kan avsluta dagen med att koka kaffe över öppen eld.

Se sommarens äventyrsaktiviteter

sommar 2021

Flowig cykling i fjällen

Cykla genom sagoskogar, fjällvyer och guldiga solnedgångar. Bakom varje krön väntar en ny utsikt, en stig redo att upptäckas. Vi lägger ner kärlek på våra cykelleder och de bjuder på flowiga kurvor och oförglömliga naturupplevelser för både nybörjare och mer avancerade cyklister. Välj mellan downhill, stigar och landsväg!

 

Läs mer om fjällcykling

Sommar 2021

Samisk kultur

Samer är ett av världens ursprungsfolk och Europas enda urfolk. I sommar kan du lära dig mer om samisk kultur, klappa och vandra med renarna eller njuta av samiska måltider tillagade utomhus. Minnesrika upplevelser som passar både barn och vuxna.

Boka ditt samiska äventyr

Vildmarkssafari, fiske och kanotturer

När du står på toppen av Idre Fjäll är du mitt i solnedgången och blickar rätt ut i vildmarken. I fjällen strövar björnar, älgar och renar fritt och med våra guidade safariturer får du en god chans att se dem. Här finns också det vilda vattnet som bjuder på äventyr och forsränning, men även fiske och kanotturer. De här upplevelserna passar dig som vill uppleva fjällen och vildmarken på riktigt.

Läs mer om våra vildmarksupplevelser!

Människans bästa vän

Om det är en häst eller hund får du bestämma, men att upptäcka fjället tillsammans med en djurkompis är svårslaget. Tölta över fjället med en islandshäst eller låt huskyns energi smitta av sig på dig under en Footbike-tur eller vandring.

Se våra huskyturer

islandshästar

Tölta fram i ljungen

Boka ridtur

Golf

Golfa i fjällen

Läs mer och boka golfbana här

Träning och rörelseglädje

Väck kroppen

Läs mer om våra träningspass

Barnaktiviteter

För vuxentrötta barn

Läs mer och boka barnaktiviteter

TRYGGT BOENDE

Boka lugnt!

Med våra uppdaterade bokningsvillkor kan du avboka utan läkarintyg fram till 21 dagar innan ankomst - vi behåller endast avgiften för avbokningsskydd. Tips! Glöm inte om- och avbokningsskydd när du bokar!

Bo med självhushåll

Hos oss bor du tryggt, enkelt och bekvämt i stuga eller lägenhet! När vi har öppet erbjuder vi take-away på våra restauranger, handla online på ICA och hämta din kasse eller få den utkörd utan kostnad.

Trygg in- och utcheckning

Du kan checka in i vår drive thru-incheckning och checkar ut gör du genom att lägga nyckeln i vår nyckelbox på Torget eller i foajén.

AKTIVITETER MED UTRYMME

Ut och njut!

Sommarfjället är en enda stor och härlig lekplats. Här är du utomhus och utnyttjar den stora fördelen med fjällvärlden - det är gott om utrymme!

Säkerheten först

Vi har anpassat våra aktiviteter för en säker sommarsemester. Vi kommer begränsa antalet platser på våra gruppaktiviteter så att det blir ännu lättare att hålla avstånd. På våra forsränningsturer får du endast åka med ditt resesällskap.

En aktiv semester

Vandra i gammelskog eller kalfjällsljung, spring på mjuka stigar, cykla med milsvid utsikt - det är varken svårt eller tråkigt att röra på sig på en semester i fjällen. Att du dessutom får andas in mängder av frisk och ren fjälluft gör under för både kropp och knopp!

TRE SOMMARFAVORITER

Upplevelsecykling på fjället

Missa inte att cykla mountainbike i fjällen i sommar! Det är upplevelsecykling i sin bästa form - på stigar, genom gammelskog och upp på fjället med milsvid utsikt.

Upplev fjället till häst

En stor favorit bland både barn och vuxna. Att tillsammans med din hästkompis ta del av fjällets växlande terräng och härliga vyer är något alldeles särskilt.

Upptäck vildmarken

Vandra till Städjans topp, lär dig mer om fiske eller spana efter björn. Känn kopplingen till våra rötter runt lägereldens värme och glöm omvärlden för en stund.