Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor

sommar på idre fjäll 2021

Välkommen till en magisk sommar!

Äventyret väntar i fjällen: Fjällvandring, cykling, rafting, ridning, golf, möte med samer och renar, älgsafari eller nervkittlande turer i vår höghöjdsbana. På Idre Fjäll får du en aktiv och trygg sommarsemester med saker att göra för hela familjen - fylld av både äventyr och avkoppling i vildmarken. Vilket äventyr väljer du?

Vi förbättrar oss i sommar. Under sommaren renoverar vi vårt badområde och vår förhoppning är att öppna badet i slutet av augusti. 

Aktivitetsschema

Här hittar du datum och tider för våra aktiviteter sommaren 2021.

Se sommarens schema

Fjällvandring 2021

Upplev vildmarken

Vandra i Idre Fjällen

Fäboden Idre Fjäll

Klappa djur på fäboden

Besök vår fäbod

Boende i fjällen

Hotell eller stuga?

Boka ditt boende här

SOMMAR 2021

Äventyrsaktiviteter i fjällen

Vi älskar äventyr, högt som lågt, blött som torrt. Utmana dig själv på vår höghöjdsbana i sommar eller följ med på forsränning - här får de flesta pirr i magen. Efter en dag med äventyr på fjället infinner sig lugnet i själen och du kan avsluta dagen med att koka kaffe över öppen eld.

Se sommarens äventyrsaktiviteter

sommar 2021

Flowig cykling i fjällen

Cykla genom sagoskogar, fjällvyer och guldiga solnedgångar. Bakom varje krön väntar en ny utsikt, en stig redo att upptäckas. Vi lägger ner kärlek på våra cykelleder och de bjuder på flowiga kurvor och oförglömliga naturupplevelser för både nybörjare och mer avancerade cyklister. Välj mellan downhill, stigar och landsväg!

 

Läs mer om fjällcykling

Sommar 2021

Samisk kultur

Samer är ett av världens ursprungsfolk och Europas enda urfolk. I sommar kan du lära dig mer om samisk kultur, klappa och vandra med renarna eller njuta av samiska måltider tillagade utomhus. Minnesrika upplevelser som passar både barn och vuxna.

Boka ditt samiska äventyr

Vildmarkssafari, fiske och kanotturer

När du står på toppen av Idre Fjäll är du mitt i solnedgången och blickar rätt ut i vildmarken. I fjällen strövar björnar, älgar och renar fritt och med våra guidade safariturer får du en god chans att se dem. Här finns också det vilda vattnet som bjuder på äventyr och forsränning, men även fiske och kanotturer. De här upplevelserna passar dig som vill uppleva fjällen och vildmarken på riktigt.

Läs mer om våra vildmarksupplevelser!

islandshästar

Rid på fjället

Läs mer och boka ridtur

Låna en hund på fjället

Äventyr med husky

Att upptäcka sommaren på fjället tillsammans med en hundkompis är svårslaget. Låt huskyns energi smitta av sig under ett besök på en Siberian Husky-kennel, testa en Footbike-tur (som en sparkcykel med hund) eller vandring med husky. Läs mer och boka via länken nedan.

Boka äventyr med husky

Golf

Golfa i fjällen

Läs mer och boka golfbana här

Träning och rörelseglädje

Väck kroppen

Läs mer om våra träningspass

Barnaktiviteter

För vuxentrötta barn

Läs mer och boka barnaktiviteter

Aktivitetscenter

I vårt aktivitetscenter finns massor av saker att göra - det hörs ju på namnet.

Här finns en spelhall, bowlingbanor, en klättervägg, ett glasscafé, en sporthall, ett inomhusbad och en härlig lekhörna. Här hänger ibland också natur- fjäll- och äventyrsskolorna - de har vi så barnen kan få några timmars egentid från de vuxna... 

Läs mer om Aktivitetscenter