Välkommen till en magisk sommar!

Äventyret väntar på Idre Fjäll i sommar. Vi laddar för en sommarsemsester i fjällen fylld av massor med äventyr. Fjällvandring, cykling, rafting eller nervkittlande turer i vår höghöjdsbana. Vilket äventyr väljer du? Vi ses på Idre Fjäll i sommar.  

Håll utkik efter spännande nyheter och nästa sommars äventyr på idrefjall.se

Medan vi väntar på sommaren får du gärna dela dina bästa sommarminnen med oss på Instagram.

Kram och kärlek från oss på Idre Fjäll!

Boka din fjällsemester här

TRYGGT BOENDE

Boka lugnt!

Med våra uppdaterade bokningsvillkor kan du avboka utan läkarintyg fram till 10 dagar innan ankomst - vi behåller endast avgiften för avbeställningsskydd (350kr). Tips! Glöm inte avbeställningsskydd när du bokar!

Bo med självhushåll

Hos oss bor du tryggt, enkelt och bekvämt i stuga eller lägenhet! När vi har öppet erbjuder vi take-away på våra restauranger, handla online på ICA och hämta din kasse eller få den utkörd utan kostnad.

Trygg in- och utcheckning

Du kan checka in i vår drive thru-incheckning och checkar ut gör du genom att lägga nyckeln i vår nyckelbox på Torget eller i foajén.

AKTIVITETER MED UTRYMME

Ut och njut!

Sommarfjället är en enda stor och härlig lekplats. Här är du utomhus och utnyttjar den stora fördelen med fjällvärlden - det är gott om utrymme!

Säkerheten först

Vi har anpassat våra aktiviteter för en säker sommarsemester. Vi kommer begränsa antalet platser på våra gruppaktiviteter så att det blir ännu lättare att hålla avstånd. På våra forsränningsturer får du endast åka med ditt resesällskap.

En aktiv semester

Vandra i gammelskog eller kalfjällsljung, spring på mjuka stigar, cykla med milsvid utsikt - det är varken svårt eller tråkigt att röra på sig på en semester i fjällen. Att du dessutom får andas in mängder av frisk och ren fjälluft gör under för både kropp och knopp!

TRE SOMMARFAVORITER

Upplevelsecykling på fjället

Missa inte att cykla mountainbike i fjällen i sommar! Det är upplevelsecykling i sin bästa form - på stigar, genom gammelskog och upp på fjället med milsvid utsikt.

Upplev fjället till häst

En stor favorit bland både barn och vuxna. Att tillsammans med din hästkompis ta del av fjällets växlande terräng och härliga vyer är något alldeles särskilt.

Upptäck vildmarken

Vandra till Städjans topp, lär dig mer om fiske eller spana efter björn. Känn kopplingen till våra rötter runt lägereldens värme och glöm omvärlden för en stund.

Sommar i fjällen?

Boka din fjällstuga här

Äventyrsaktiviteter i fjällen

Vi älskar äventyr, högt som lågt, blött som torrt. Utmana dig själv på vår höghöjdsbana eller följ med på en forsränningstur, här kan de flesta få pirr i magen. Efter en dag med äventyr på fjället infinner sig lugnet i själen och vad kan vara bättre än att avsluta dagen med att koka kaffe över en eld?

Se sommarens äventyrsaktiviteter

Flowig cykling i fjällen

Cykla genom sagoskogar, fjällvyer och guldiga solnedgångar. Bakom varje krön väntar en ny utsikt, en stig redo att upptäckas. Vi lägger ner kärlek på våra cykelleder och de bjuder på flowiga kurvor och oförglömliga naturupplevelser. Kom och dela vår kärlek till fjällen med oss!

 

Läs mer om fjällcykling

Fjällvandring

Upplev vildmarken till fots

Vandra i Idre Fjällen

Fäbod

Klappa fåren i fäboden

Besök vår fäbod

Samisk kultur

Samer är ett av världens ursprungsfolk och Europas enda urfolk. Här kan du lära dig mer om samisk kultur, om renar och om renskötsel. På sommaren vandrar renarna tillbaka upp till fjället för att beta och de vackra djuren är en minnesrik upplevelse att se.

Läs mer

Upptäck din vildmarkssjäl

När du står på toppen av Idre Fjäll är du mitt i solnedgången och blickar rätt ut i vildmarken. Härifrån kan du vandra rakt ut i sommardrömmarna, rakt ut i naturen. I fjällen strövar björnar, älgar och renar. Här finns det vilda vattnet som bjuder på äventyr och forsränning, men också det stilla lugnet du kan hitta i en kajaktur. Här får vi uppleva naturen i fjällen på riktigt.

Läs mer om våra vildmarksupplevelser!

Människans bästa vän

Om det är en häst eller hund får du bestämma, men att upptäcka fjället tillsammans med en djurkompis är svårslaget. Tölta över fjället med en islandshäst eller låt huskyns energi smitta av sig på dig under en Footbike-tur eller vandring.

Se våra huskyturer

islandshästar

Tölta fram i ljungen

Boka ridtur

Golf

Golfa i fjällen

Läs mer och boka golfbana här

Träning och rörelseglädje

Väck kroppen

Läs mer om våra träningspass

Barnaktiviteter

För vuxentrötta barn

Läs mer och boka barnaktiviteter