Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

BEST Fastigheter förvärvar mark av Idre Fjäll för nytt hotell- och stugområde

BEST Fastigheter AB har förvärvat 24 lägenheter och tillhörande markområde i Grängesåsvallen. Tomten, idag mer känd som Städjans Fjällby ligger vackert mellan Idre Fjäll och Städjan-Nipfjällets naturreservat. Sammanlagt planeras området cirka 700 bäddplatser i anslutning till Idre Fjälls nordsida inklusive ett nytt hotell och restaurang.

"Det känns fantastiskt att affären är klar och att vi, tillsammans med BEST Fastigheter, har nått en överenskommelse som gynnar oss båda", säger Christer Svärd, vd på Stiftelsen Idre Fjäll.

"Tanken är att utveckla ett Mountain Lodge i liknande stil som vi har erfarenhet sedan tidigare, med cirka 30 hotellrum och en större restaurang. Det tillsammans med att vi bygger 52 nya lägenheter och renoverar de befintliga 24 lägenheterna på fastigheten", säger Henrik Johansson, vd på BEST Fastigheter.

"Läget i sig innebär ski in/ski out till den alpina skidåkningen på fjällets nordsida, direkt i anslutning till längdspår och skoterleder. Under sommaren har man nära till vackra vandringsleder, trailspår och Idre Fjälls mountainbike-leder. Det är med andra ord ett utmärkt läge året om", tillägger Henrik.

 

Bild 2_BEST.jpg

 

Nya arbetstillfällen och ny anslutningslift

I det nya området planeras det även för en ny transportlift som kommer ansluta till de alpina nedfarterna på den norra sidan av Idre Fjäll.

Byggnationen av det nya hotellet och restaurangen planeras att påbörjas sommaren 2024. Under byggnationen förväntas uppemot 100 arbetstillfällen skapas, med ytterligare 30 permanenta arbetstillfällen när projektet står färdigt.

 

För mer information 

Christer Svärd
Vd, Stiftelsen Idre Fjäll
christer.svard@idrefjall.se

Henrik Johansson
Vd, BEST Fastigheter
henrik@bestentreprenad.se

Nipfjället i grönt på sommaren med tre personer på vandring.

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚