Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
En

Nyheter från Idre Fjäll

Nyheter från Idre Fjäll

Snörik och fartfylld avslutning för alla på Idre Fjäll

Vintersäsongens sista svängar väntar på Idre Fjäll. Snöläget på Idre Fjäll är fantastiskt och påskveckan och avslutningsveckan Snöröjet bjuder på en mängd aktiviteter och liveuppträdande. För att möjliggöra för fler att njuta av dessa veckor erbjuds dygnshyra resten av vintersäsongen.

Läs mer

Tillsammans skidade vi ihop 32 644 kronor till forskningen mot barncancer

Den 15 februari varje år är det Internationella Barncancerdagen. En dag för att påminna oss om att varje dag i Sverige drabbas ett barn av cancer. 8 procent överlever. 15 procent dör. Vi på Stiftelsen Idre Fjäll förstår skidåkning, men att barn får cancer kommer vi aldrig att förstå. Därför valde vi i år att uppmärksamma Internationella Barncancerdagen med initiativet Skida för varje barns skull tillsammans med Barncancerfonden.

Läs mer

Skida för varje barns skull

Vi förstår skidåkning, men att barn får cancer kommer vi aldrig att förstå. Varje dag drabbas ett barn av cancer i Sverige. 85% överlever. 15% dör. Vi vill att alla barn ska överleva och leva! Därför väljer vi på Stiftelsen Idre Fjäll att stödja Barncancerfonden.

Läs mer

Världsstjärnorna säkerställer prispengarna till Kopparskidan

Tillsammans med världsstjärnorna i längdskidåkning Maja Dahlqvist och Frida Karlsson samt Falun-Borlänge SK går Idre Fjäll in och säkerställer att prispengarna till Kopparskidan motsvarar åkarnas insatser och det värde de skapar genom sitt deltagande.

Läs mer

21 december börjar vintersäsongen 🏂

Årets vintersäsong börjar den 21 december på Idre Fjäll! Tack vare fantastiska förhållanden av kyla och vinterväder producerar vi nu mängder av högkvalitativ kanonsnö på fjället. Detta gör att vi till vinterpremiären 2022 kan erbjuda en rekordstart med totalt 20 nedfarter 20 km längdspår. Skidsäsongen har bara börjat!

Läs mer

Ytterligare tre år tillsammans

Som premiumpartner till Svenska Orienteringsförbundet är vi ytterst stolta över att vårt samarbete får fortsätta och utvecklas i ytterligare tre år. Samarbete som pågått sedan 2015 är en viktig del i vår framtida vision En framtid närmare naturen.

Läs mer

Fjällkär vd sökes till Stiftelsen Idre Fjäll

Vi söker en vd till Stiftelsen Idre Fjäll, en av Nordens populäraste fjällanläggningar. I rollen som vd är du ytterst ansvarig för hela vår verksamhet där du tillsammans med medarbetare, styrelse och samarbetspartners bidrar till att säkerställa vår fortsatta utveckling.

Läs mer

Åk skidor som ett proffs i Pernillas egna backe

Stiftelsen Idre Fjäll tillkännager idag att man vid arbetet med den nya gondolen och tillhörande nedfart för första gången väljer att namnge en skidbacke efter en person. Det är ingen mindre än före detta elitskidåkaren och mångåriga idrottsambassadören Pernilla Wiberg som hedras.

Läs mer

Tillsammans möjliggör vi Ukrainas deltagande i Sverigepremiären

För att stötta och möjliggöra för det Ukrainska Skidskyttelandslaget att fortsätta träna och tävla antog Internationella Skidskytteförbundet (IBU) tillsammans med de fem största skidskyttenationerna, där Sverige ingår, redan i våras ett solidaritetsprogram. Svenska Skidskytteförbundet har nu tillsammans med Idre Fjäll kunnat realisera detta genom att stötta det ukrainska damlandslaget i skidskytte under deras säsongsförberedelser här i Sverige.

Läs mer

Nu går det att försäsongsträna skicross på Idre Fjäll

På grund av bristande snötillgång i alperna har förfrågningarna från landslag och träningsgrupper om att komma till Idre Fjäll för att träna skicross varit många under de senaste veckorna. Därför är vi nu extra glada att kunna meddela att vi till helgen öppnar upp en skicross-bana och där med kan erbjuda en femte disciplin försäsongsträning på Idre Fjäll.

Läs mer

Idag börjar vintern på Idre Fjäll - unik fjällhelg väntar

Stiftelsen Idre Fjäll slår idag upp portarna för vintern. Med sparad snö från förra året erbjuds en mycket tidig skidpremiär på både längden och bredden. I helgen kan fjällets gäster på ett unikt sätt åka slalom, längdskidor, cykla mountainbike och golfa – alltsammans under en och samma dag. 

Läs mer

Idre Fjäll gör sin största återinvestering någonsin - 100 miljoner till en framtid närmare naturen 

Stiftelsen Idre Fjäll kan idag meddela preliminärt resultat från det gångna, brutna räkenskapsåret 2021-2022. Det rör sig om ett rekordresultat – 100 miljoner kronor – det enskilt bästa i stiftelsens 57-åriga historia.

Läs mer

Mer skidåkning än någonsin!

Idre Fjäll lanserar till kommande vintersäsong en av de största investeringar i stiftelsens historien där mer skidåkning än någonsin väntar vinterns gäster. En ny gondollift, en ny släplift samt två nya backar är några av många nyheter att se fram emot under säsongen.

Läs mer

Idre Fjäll utvecklar Race Arena och garanterar en tidig försäsongsstart med sparad snö

Inför vintersäsongen 22/23 satsar Idre Fjäll ytterligare på tränings- och tävlingskonceptet Race Arena för att kunna erbjuda landslag, elitklubbar och idrottsföreningar både en snösäker försäsong och en attraktiv arena för respektive disciplin.

Läs mer

Idre Fjäll i samarbete med Ida Jansson och Martin Söderström

Idre Fjälls satsning mot en framtid med mer och bredare cykling är stor. I vintras tillträdde Andreas Danielsson som ansvarig för cyklingen i stort och nu inleder stiftelsen ett samarbete med cykelprofilerna Ida Jansson och Martin Söderström.

Läs mer

Prisad fjällgolf firar 30 år

Den 22 juli 1992 välkomnade Idrefjällens golfbana de första gästerna till en av fjällvärldens vackraste och mest utmanande banor. I år firar banan, ritad av den välkände banarkitekten Bengt Lohrichs 30 år. 

Läs mer

Idre Fjäll och Erik Selin startar gemensamt fastighetsbolag - satsar miljarder

Idre Fjäll tillkännager idag nästa steg i förverkligandet av Visionsplanen Idre Fjäll 2037 - En framtid närmare naturen där Stiftelsen tillsammans med Erik Sellin startar ett gemensamt fastighetsutvecklingsbolag. Bolagets första satsning omfattar fastighetsinvesteringar för ca 1,5 miljarder.

Läs mer

Idre Fjäll avslutar med flaggan i topp och storsatsar på sommaren 

Stiftelsen Idre Fjäll kör under återlanserar till kommande helg Snöröjet – för första gången sedan 2019. Musikunderhållning och andra aktiviteter för både vuxna och barn utlovas. Samtidigt investeras nu ca 300 miljoner i nya aktiviteter, liftar och backar. Arbetet planeras påbörjas redan under april månad. Sommarsäsongen öppnar den 18 juni. 

Läs mer

Nu börjar VM-festen på Idre Fjäll

141 åkare och 120 funktionärer från runt 30 länder har nu ansamlats på fjällanläggningen där medarbetare och skidförbundet arbetat intensivt med att få VM-backen klar på rekordtid. 

Läs mer

Prova på topptur!

Nyfiken på Ski Touring?

Prova på topptur med Mountain Sports på Idre Fjäll! Alla är välkomna såväl nybörjare som de som redan har sin egen utrustning Passa på att tillsammans med Mountain Sports testa på topptur!

Vi ses onsdagen den 26e februari klockan 15.00 i Mountains Sports butik på Idre Fjäll.

Läs mer

K2 women´s camp Idre Fjäll

26 - 29 mars

Välkommen till en helg för tjejer med ett gemensamt intresse - att vi älskar snö och skidåkning! Idre Fjäll och K2 har tillsammans satt ihop ett drömcamp för tjejer och vi kan inte tänka oss ett bättre sätt att spendera helgen. 

För mer information och anmälan, kika in här

Läs mer

Volkswagen Cup 6-8 dec på Idre Fjäll

Välkommen till Volkswagen Cup - en av Sveriges största tävlingar utanför SM, med FIS-status. Mellan 6-8 december kommer ca 400 tävlande att göra upp om cuppoäng i sprint, klassiskt och distans skate - från juniorer till seniorer.

 

Läs mer

Fira nyår på Idre Fjäll

Vad starten på det nya året egentligen borde handla om? Att ha roligt tillsammans, andas ut och samla energi tycker vi! Därför har vi förberett allt för ett mysigt, lagom aktivt och fjälllyxigt nyårsfirande.
Varför inte hänga med på fackelslalom och avsluta året stämningsfullt som deltagare eller publik i Västbacken!

Läs mer

Fira jul på Idre Fjäll

En fackeltur på knarrande snö, vinter utanför dörren och mys framför brasan - fira jul på Idre Fjäll i år och lämna stressen hemma. Vi har planerat en rolig, aktiv och mysig jul så att du ska slippa. 

Läs mer

Magiska Mars - vintern i sitt esse

När vintern är som absolut bäst - det är då du ska vara i fjällen! Magiska mars bjuder på längre dagar, fantastisk snö och värmande vårsol - och ett gnistrande bra erbjudande för hela familjen eller kompisgänget!

Läs mer

Familjeveckor på Idre Fjäll

Gnistrande vinter, noll liftköer och massor av musik och events - ett riktigt vinterparadis väntar på dig när du kommer hit mellan vecka 3-6! Vi har riktigt prisvärda erbjudanden - läs mer här! 

Läs mer

Svenskt, gott & hållbart - galapremiär för Understället!

Det är dags för en efterlängtad premiär - vår nya restaurang Understället slår upp portarna den 4 december och du är välkommen på smygpremiär - före alla andra!

Läs mer

Sverigepremiär för skidskytte 23-24/11 på Idre Fjäll

Skidskyttelandslaget är på plats när Sverige-eliten gör upp om segern i Sverigepremiären. SVT är också på plats för att bevaka helgens tävlingar i sprint och kortdistans. 

Läs mer

She Rides hjärta Idre Fjäll

När Idre Fjäll är som allra vackrast möts två säsonger och vi bjuder in dig till en oförglömlig helg med extra guldkant. Vi cyklar i höstens alla färger och gör vinterns premiärpass på längdskidor. Bike in - Ski out! 

Läs mer

Höstlov på Idre Fjäll 28 okt-3 nov

Skapa ditt och familjens bästa höstlov på Idre Fjäll! Vill du vandra, leka, cykla och åka skidor? Eller springer du hellre ensam på mjuka stigar med fjällen som kuliss? Det händer mycket på fjället för dig som vill ha full fart på lovet, men de stillsamma äventyren är alltid nära på Idre Fjäll.

Läs mer

Teknik- och Vasaloppsläger med Mattias Svahn 14-17 nov

Välkommen till det perfekta lägret för dig som vill slipa på både teknik och kondition, kanske specifikt för Vasaloppet!

Lägret har ett stort fokus på skidteknik med 5 st skidpass, 4 teknikpass och ett långpass i Idre Fjälls vackra natur och spårsystem.

Läs mer

18 oktober.

Det är på Idre Fjäll vintern börjar och vi vet faktiskt exakt när...Den 18 oktober öppnar vi den första alpina nedfarten och du är bjuden på skidfest! 

Läs mer

Skistart testhelg på Idre Fjäll

Snart behöver du inte vänta längre - vintern är på gång och den kommer först till Idre Fjäll! Den 18-20 oktober är det dags för vår populära Skistarthelg - samtidigt är det alpin premiär så det blir en riktig vinterfest!

Läs mer

Längdskidläger med Oskar Svärd 5-8 december

Häng med på skidläger till Idre Fjäll med Oskar Svärd och Otima Ski. Du kommer utvecklas som skidåkare samtidigt som du njuter av god mat, vackra vinterfjäll och bekvämt boende på Pernilla Wiberg Hotel.

Läs mer

Kött och Fiskbaren Grand opening

Den 13-14 december har vi öppningspriser på Kött och Fiskbaren, med halva priset på all mat. Kom och njut av fjällvärldens garanterat mest prisvärda matupplevelse! 

Läs mer

Pressmeddelanden från Idre Fjäll

Idre Fjäll i samarbete med Ida Jansson och Martin Söderström

Idre Fjälls satsning mot en framtid med mer och bredare cykling är stor. I vintras tillträdde Andreas Danielsson som ansvarig för cyklingen i stort och nu inleder stiftelsen ett samarbete med cykelprofilerna Ida Jansson och Martin Söderström.

Läs mer

Prisad fjällgolf firar 30 år

Den 22 juli 1992 välkomnade Idrefjällens golfbana de första gästerna till en av fjällvärldens vackraste och mest utmanande banor. I år firar banan, ritad av den välkände banarkitekten Bengt Lohrichs 30 år. 

Läs mer

Idre Fjäll och Erik Selin startar gemensamt fastighetsbolag - satsar miljarder

Idre Fjäll tillkännager idag nästa steg i förverkligandet av Visionsplanen Idre Fjäll 2037 - En framtid närmare naturen där Stiftelsen tillsammans med Erik Sellin startar ett gemensamt fastighetsutvecklingsbolag. Bolagets första satsning omfattar fastighetsinvesteringar för ca 1,5 miljarder.

Läs mer

Fler skidåkare än någonsin väljer Idre Fjäll

Stiftelsen Idre Fjäll summerar idag statistik från vintersäsongen. Bland resultaten kan utrönas att fler än någonsin både besökt anläggningen och åkt skidor samt att gästerna återgått till normala boendeförhållanden med större sällskap i stugorna. Sommarsäsongen öppnar den 18 juni. 

Läs mer

Idre Fjäll avslutar med flaggan i topp och storsatsar på sommaren 

Stiftelsen Idre Fjäll kör under återlanserar till kommande helg Snöröjet – för första gången sedan 2019. Musikunderhållning och andra aktiviteter för både vuxna och barn utlovas. Samtidigt investeras nu ca 300 miljoner i nya aktiviteter, liftar och backar. Arbetet planeras påbörjas redan under april månad. Sommarsäsongen öppnar den 18 juni. 

Läs mer

Idre Fjäll knyter till sig cykelprofilen Andreas Danielsson

Idre Fjäll tillkännager att man som första destination knyter an ingen mindre än cykelprofilen Andreas Danielsson. Nu börjar resan mot att utveckla både cyklingen och helheten i hållbar riktning. Andreas Danielsson har redan påbörjat arbetet. 

Läs mer