Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till väder och driftinformation
Väder, leder & liftar
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter från Idre Fjäll

Nyheter & press

Idre Fjäll lanserar unik cykelbana designad av cykelprofilen Andreas Danielsson

Idag presenterar Idre Fjäll sitt senaste tillskott till Bikeland-satsningen - den revolutionerande cykelbanan Straight Rhythm. Banan, vars design är skapad av den framstående cykelprofilen Andreas Danielsson, öppnar upp spännande möjligheter för cyklister med olika förutsättningar på alla nivåer.

Läs mer

Idre Fjäll slår nytt rekord i sparad snö och satsar på effektivare sparteknik

Idre Fjäll slår nytt rekord när det gäller sparad snö inför säsongen 2023. Med en total snömängd på 203 300 kubikmeter i snöhögarna överträffar stiftelsen fjolårets rekord på 196 800 kubikmeter. Den betydande mängden snö möjliggör en tidig start för både längd- och alpinsäsongen för skidåkare på alla nivåer.

Läs mer

Idre Fjälls gäster gör skillnad: Över 230 000 kr donerade till Idre SK genom pantavgifter

Stiftelsen Idre Fjäll är stolta och glada över att kunna meddela att vi under den senaste vintersäsongen har kunnat skänka över 230 000 kr till Idre SK. Detta har varit möjligt tack vare våra engagerade gäster som har pantat sina flaskor och burkar. Genom vårt långvariga samarbete med Pantamera har det insamlade beloppet nu nått den lokala idrottsföreningen.

Läs mer

Gondolliften förhöjer skidsemestern på Idre Fjäll

Under vintersäsongen 2022/2023 introducerade Idre Fjäll flera spännande nyheter, där en av de mest imponerande var den nybyggda gondolliften, Sydgondolen. För att utvärdera effekten av vinterns nyheter på gästernas skidsemester genomfördes nyligen en gästundersökning. I undersökningen användes frågor med skattningsskalor (1–10), där gästerna ombads att bedöma hur nyheterna påverkade deras skidsemester på ett positivt sätt. Resultaten från undersökningen bekräftar att Sydgondolen har tagit skidsemestern till en helt ny nivå för gästerna på Idre Fjäll.

Läs mer

Idre Fjäll lanserar Bikeland – ska bli Nordens bästa cykeldestination

Idre Fjäll tar nu nästa steg i sitt visionsprojekt "En framtid närmare naturen" genom att lansera Bikeland - ett nytt cykelkoncept som på sikt ska etablera Idre Fjäll som Nordens bästa cykeldestination. Bikeland blir en del av stiftelsens strategiska plan och kommer ytterligare förstärka Idre Fjälls attraktiva sommarsäsong. Satsningen innefattar skapandet av fem nya cykelområden och är en investering på totalt 50–70 miljoner kronor fram till 2037.

Läs mer

Sommarens event på Idre Fjäll

Sommaren på Idre Fjäll bjuder på en spännande evenemangssäsong för alla åldrar och intressen. Från handbollsskola till orientering och fjällmaraton - det finns något för alla att njuta av i Idre Fjälls vackra fjällmiljö. Dessutom är Idresprinten en höjdpunkt som inte får missas. En tävling på snö mitt i sommaren och som lockar duktiga skidåkare från hela landet.

Läs mer

Idre Fjäll gratulerar branschkollegan

Idre Fjäll gratulerar vår branschkollega SkiStar Vemdalen som har utsetts till Årets skidanläggning 2023 av branschorganisationen SLAO. Vi är glada för deras framgång och önskar dem all lycka i framtiden.

Läs mer