Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter från Idre Fjäll

Nyheter & press

Idre Fjäll och Älvdalens Utbildningscentrum i samarbete under världscupen

Idre Fjäll och Älvdalens Utbildningscentrum har ett långvarigt samarbete i samband med världscuptävlingarna i skicross där elever stärker upp teamet inför helgens tävlingar i skicross.

Läs mer

Världscupen avslutas på Idre Fjäll - brödrapar gör upp om totalsegern

I helgen anordnas för första gången en världscupavslutning på Idre Fjäll. En rafflande skicross-avlutning väntas i en av åkarnas absoluta favoritbanor.  Idre Fjäll har sedan 2016 historiskt stått som värd för världscupen och 2021 anordnade VM i både Skicross och Snowboardcross.  En extra krydda under helgens tävlingar blir att bröderna Mobärg har chansen till att vinna totalcupen. 

Läs mer

Idre Fjäll huvudpartner till Skidskyttekampen - snösäkrar Stockholm Stadion

Idre Fjäll är glada att meddela att ytterligare ett världsmästerskap återvänder till norra Dalarna.  Den 13-14 april står fjälldestinationen som värd för junior-VM i skicross och kommer locka unga talanger från hela världen.  Det blir andra gången som fjälldestinationen står som värd för ett världsmästerskap.

Läs mer

Ytterligare ett världsmästerskap till Idre Fjäll – Junior VM i Skicross

Idre Fjäll är glada att meddela att ytterligare ett världsmästerskap återvänder till norra Dalarna.  Den 13-14 april står fjälldestinationen som värd för junior-VM i skicross och kommer locka unga talanger från hela världen.  Det blir andra gången som fjälldestinationen står som värd för ett världsmästerskap.

Läs mer

BEST Fastigheter förvärvar mark av Idre Fjäll för nytt hotell- och stugområde

BEST Fastigheter AB har förvärvat 24 lägenheter och tillhörande markområde i Grängesåsvallen. Tomten, idag mer känd som Städjans Fjällby ligger vackert mellan Idre Fjäll och Städjan-Nipfjällets naturreservat. Sammanlagt planeras området cirka 700 bäddplatser i anslutning till Idre Fjälls nordsida inklusive ett nytt hotell och restaurang.

Läs mer

Stiftelsen Idre Fjäll engagerar sig för barn med cancer – blir huvudpartner till Barncancerfonden

Sedan Internationella barncancerdagen 2023 har Idre Fjäll varit engagerade i kampen mot barncancer, då genom arrangerandet av aktiviteten ”skida för varje barns skull”. Under året har målsättningen varit att fördjupa sitt engagemang och från den första januari 2024 välkomnar Barncancerfonden Idre Fjäll till gruppen huvudpartners. 

Läs mer

Bröderna Norén och Idre Fjäll inleder spännande samarbetsresa

Bröderna Norén, kända för sina internationellt framgångsrika musikaliska bidrag som Mando Diao och Sugarplum Fairy, har inte bara hyllats på internationell nivå. Under det senaste året har de lockat fulla hus på nationella arenor som Tegera Arena och i Strandbackens folkpark i Dala-Floda. Nu tar bröderna nästa steg genom en unik satsning på Idre Fjäll. Efter den framgångsrika TV-serien "Bröderna Noréns underbara resa" på TV4 ser de fram emot att skapa en ny musikalisk resa tillsammans med Idre Fjäll.

Läs mer

Öppnar för skidåkning i alla väderstreck

Vintern kom tidigt till Idre Fjäll i år och försäsongen har bjudit på enastående förhållanden med rikligt med natursnö och optimala förutsättningar för produktion av konstsnö. Stiftelsen Idre Fjäll är därmed glada att meddela att från och med den 18:e december kommer samtliga liftar att öppnas och skidåkning på fjällets alla fyra sidor blir tillgänglig. 

Läs mer

Idre Fjäll öppnar upp för ännu mer skidåkning

Tack vare den tidiga vintern i år har Stiftelsen Idre Fjäll haft alpin skidåkning öppen för allmänheten varje dag ända sedan rekordtidiga 4 november. Nu har stiftelsen glädjen att meddela att man från fredag den 17 november öppnar upp fler backar och liftar. Förutsättningarna för ytterligare backar och spår inom kort ser också lovande ut.

Läs mer

Traditionen fortsätter på Idre Fjäll med Sverigepremiären i skidskytte

I helgen inleds tävlingssäsongen i skidskytte på Idre Fjäll med den årliga Sverigepremiären. Årets tävlingar, som äger rum den 11-12 november samlar inte bara den svenska skidskytteeliten utan välkomnar även ett stort antal internationella stjärnor. För tredje året i rad sänder dessutom SVT live från tävlingen.

Läs mer

Den nya puckelbacken på Idre Fjäll är i gång

Lång, brant och utslagsgivande – så lyder beskrivningen av den nya puckelbacken i Idre Fjäll.  Redan den 18-19 november arrangeras första tävlingen i den nya backen som håller världsklass och levererar perfekta träningsförutsättningar för såväl världseliten som barn och ungdomar.

Läs mer

Idag börjar vintern på Idre Fjäll

Idag öppnas portarna på Idre Fjäll till en säsong full av möjligheter för vinterälskare. Med öppningen av cirka 5 km längdspår och en alpin nedfart lovar Idre Fjäll en vintersäsong fylld av spänning och äventyr. Genom noggrann planering och effektiv snöhantering kan Idre Fjäll erbjuda en överlägsen träningsupplevelse för sina gäster.

Läs mer

Idre Fjäll förlänger med Skicrosslandslaget och blir värd för Världscupsavslutningen

Idre Fjäll förlänger avtalet med skicrosslandslaget och blir också arrangörsort för världscupfinalen i skicross den 22-24 mars, 2024. 

"Det känns riktigt bra att fortsätta vårt samarbete med skicrosslandslaget och förhoppningen är att skapa fler roliga event tillsammans" säger Calle Enarsson, försäljningschef på Idre Fjäll.

Läs mer

Utveckling i fokus när samarbetet mellan Skidskytteförbundet och Idre Fjäll förlängs

Idre Fjäll och Svenska Skidskytteförbundet väljer att förlänga och utveckla samarbetet med fokus på att ge bra förberedande förutsättningar för skidskyttesäsongen. Båda organisationerna befinner sig i stark tillväxt och samarbetet har så här långt starkt bidragit till bådas positiva utveckling.

Läs mer

Idre Fjäll lanserar unik cykelbana designad av cykelprofilen Andreas Danielsson

Idag presenterar Idre Fjäll sitt senaste tillskott till Bikeland-satsningen - den revolutionerande cykelbanan Straight Rhythm. Banan, vars design är skapad av den framstående cykelprofilen Andreas Danielsson, öppnar upp spännande möjligheter för cyklister med olika förutsättningar på alla nivåer.

Läs mer

Idre Fjäll slår nytt rekord i sparad snö och satsar på effektivare sparteknik

Idre Fjäll slår nytt rekord när det gäller sparad snö inför säsongen 2023. Med en total snömängd på 203 300 kubikmeter i snöhögarna överträffar stiftelsen fjolårets rekord på 196 800 kubikmeter. Den betydande mängden snö möjliggör en tidig start för både längd- och alpinsäsongen för skidåkare på alla nivåer.

Läs mer

Idre Fjälls gäster gör skillnad: Över 230 000 kr donerade till Idre SK genom pantavgifter

Stiftelsen Idre Fjäll är stolta och glada över att kunna meddela att vi under den senaste vintersäsongen har kunnat skänka över 230 000 kr till Idre SK. Detta har varit möjligt tack vare våra engagerade gäster som har pantat sina flaskor och burkar. Genom vårt långvariga samarbete med Pantamera har det insamlade beloppet nu nått den lokala idrottsföreningen.

Läs mer

Gondolliften förhöjer skidsemestern på Idre Fjäll

Under vintersäsongen 2022/2023 introducerade Idre Fjäll flera spännande nyheter, där en av de mest imponerande var den nybyggda gondolliften, Sydgondolen. För att utvärdera effekten av vinterns nyheter på gästernas skidsemester genomfördes nyligen en gästundersökning. I undersökningen användes frågor med skattningsskalor (1–10), där gästerna ombads att bedöma hur nyheterna påverkade deras skidsemester på ett positivt sätt. Resultaten från undersökningen bekräftar att Sydgondolen har tagit skidsemestern till en helt ny nivå för gästerna på Idre Fjäll.

Läs mer

Idre Fjäll lanserar Bikeland – ska bli Nordens bästa cykeldestination

Idre Fjäll tar nu nästa steg i sitt visionsprojekt "En framtid närmare naturen" genom att lansera Bikeland - ett nytt cykelkoncept som på sikt ska etablera Idre Fjäll som Nordens bästa cykeldestination. Bikeland blir en del av stiftelsens strategiska plan och kommer ytterligare förstärka Idre Fjälls attraktiva sommarsäsong. Satsningen innefattar skapandet av fem nya cykelområden och är en investering på totalt 50–70 miljoner kronor fram till 2037.

Läs mer

Sommarens event på Idre Fjäll

Sommaren på Idre Fjäll bjuder på en spännande evenemangssäsong för alla åldrar och intressen. Från handbollsskola till orientering och fjällmaraton - det finns något för alla att njuta av i Idre Fjälls vackra fjällmiljö. Dessutom är Idresprinten en höjdpunkt som inte får missas. En tävling på snö mitt i sommaren och som lockar duktiga skidåkare från hela landet.

Läs mer