Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Fjällstugor

Hyr stuga på Idre Fjäll

Hyr en mysig fjällstuga på Idre Fjäll – med fantastiskt läge intill både backar och vandringsleder. Vi har nästan 700 stugor och lägenheter i fjällen, i olika prisklasser, som du kan boka både sommar, höst och vinter. Ta med familjen, hunden eller kompisarna och njut av bästa ski in/ski out-läge, oavsett vilken fjällstuga du väljer. 

Se områdeskartan

Enkelt och prisvärt

Gammelbyn

I vår äldsta stugby Gammelbyn bor du i charmiga timmerstugor eller parhus som är utrustade med det du behöver för en prisvärd fjällsemester. Här bor du nära Idre Fjälls centrum med Aktivitetscenter, restauranger och butiker. Mysiga Pernilla Wiberg Hotel med PW kök och bar ligger i samma område.

Läs mer & boka

Enkelt och prisvärt

Skogsbyn

Skogsbyn är ett lugnt och avskilt område med gedigna timmerstugor och parhus inbäddade bland träden. Här hittar du ett enkelt och litet boende med plats för upp till 8 personer. Du bor nära vårt servicecenter Skicenter syd och på behagligt gångavstånd till Idre Fjälls centrum med Aktivitetscenter, restauranger och butiker.

Läs mer & boka

Nära till allt

Västbyn

Här i Västbyn bor du i olika varianter av timmerstugor, parhus eller lägenheter med plats för upp till 8 personer. Västbyn är ett av våra mest populära områden med närheten till Västbacken och till Idre Fjälls centrum med Aktivitetscenter, restauranger och butiker.

Läs mer & boka

Rymligt och centralt

Centrumbyn

I Centrumbyn bor du precis som namnet antyder – mitt i centrum. Närheten till både skidåkning och Idre Fjälls centrum med Aktivitetscenter, restauranger och butiker gör att du har allt inom räckhåll. Du bor i trevliga, välutrustade lägenheter med plats för upp till 13 personer. Den fina utsikten över den svenska och norska fjällvärlden bjuder vi på.

Läs mer & boka

Avskilt vid Dalarnas längsta

Söderbyn

I Söderbyn hittar du mysiga stugor, parhus och lägenheter i olika stilar med plats för upp till 15 personer. Närhet till skidåkning i Tunnelbacken & Dalarnas längsta och 15 minuters gångavstånd till Idre Fjälls centrum med Aktivitetscenter, restauranger och butiker.

Boka stuga i Söderbyn

Avskilt och skidnära

Dalsbyn

Dalsbyn ligger en bit från Idre Fjälls centrum med Aktivitetscenter, restauranger och butiker, men ändå på gångavstånd. Här hittar du mysiga fjällstugor eller parhus med plats för upp till 8 personer. Ett lugnt och avskilt område med nära till skidåkning.

Boka fjällstuga i Dalsbyn

Skidnära

Fjällbyn

I Fjällbyn på Idre Fjälls sydsluttning hittar du timmerstugor, parhus och lägenheter i olika storlekar och varianter med plats för upp till 16 personer. Skidåkningen och vårt servicecenter Skicenter syd är nära. Idre Fjälls centrum med Aktivitetscenter, restauranger och butiker ligger på lagom gångavstånd.

Boka fjällstuga i Fjällbyn

Barnens favorit

Askebyn

I Askebyn är det verkligen ski in – ski out som gäller. Västbacken ligger utanför stugbyn och barnens favorit Askestigen börjar nedanför. Här hittar du rymliga lägenheter med plats för upp till 17 personer med det mesta du kan behöva för en avkopplande fjällvistelse inklusive vacker utsikt.

Boka boende i Askebyn

Vårt nyaste område

Hjelmbacken

Hjelmbacken är vårt senaste tillskott av exklusiva stugområden vid fjällkanten. Området erbjuder stora och charmiga timmerstugor med extra bekvämligheter med en vidunderlig utsikt över svenska och norska fjällen. Perfekt för stora familjer och släktresor. Dessutom ligger det bara en kort promenad från Idre Fjälls centrum, där Aktivitetscenter, restauranger och butiker finns att utforska.

Boka boende i Hjelmbacken

Premium på fjällkanten

Söderhöjden

Vår stugby Söderhöjden ligger med bästa tänkbara läge och en fantastisk utsikt över de svenska och norska fjällen. Stugorna har ski in/ski out – läge för både alpint och längd. Här bor du i moderna, fräscha stugor med personlig prägel och plats för upp till 12 personer. Behagligt promenadavstånd till Idre Fjälls centrum med Aktivitetscenter, restauranger och butiker.

Boka boende i Söderhöjden

Guldkant med utsikt

Dähliebyn

I Dähliebyn hittar du exklusiva lägenheter och stora fjällstugor längs Idre Fjälls sydsluttning. Många av boendena har utrustning som sätter extra guldkant på din fjällvistelse. Vad sägs om att ha ett eget bubbelbad eller en spa-pool till ditt förfogande? Här bjuder vi på fantastisk utsikt över de svenska och norska fjällen.

Boka boende i Dähliebyn

Avskilt och naturnära vid Nordbackarna

Gränjesåsbyn

Välkommen till Gränjesåsbyn med 350 meter till Nordbackarna. Här finner du nybyggda, mysiga och personligt inredda stugor med närhet till naturen samt en härlig utsikt mellan Städjan & Idre Fjäll. Vintertid är skidåkning och skoterled nära, sommartid vandrings- och cykelleder. Ca 5 km till Idre Fjälls centrum med aktivitetscenter, restauranger och butiker. 

Boka boende i Gränjesåsbyn

Modernt med hög standard

Parkbyn

Parkbyn är vårt allra senaste tillskott i boendeområden. Här byggs nya moderna lägenheter och stugor med hög standard och smidig ski in ski out.

Boka boende i Parkbyn

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Skidåkning, huskyäventyr och skoterturer

Vinteraktiviteter

Upplev fjället i vinter

För alla nivåer

Skidskola

Boka skidskola

Ät gott på fjället

Restauranger

Våra restauranger