Idrefjällveckan orientering

Orienteringsveckan på Idre Fjäll

Idrefjällveckan bjuder på varierad, utmanande och rolig orientering i våra vackra fjäll. Som namnet antyder, avgörs under en vecka, tre olika tävlingar - Fjäll-O, Fjällsprinten och tredagars.

Idrefjällveckan arrangeras av Idrefjällens OK tillsammans med Idre Fjäll - välkommen till en vecka full av gemenskap, fjäll och massor av orientering! 

Idrefjällveckans tävlingar

Dag 1

Fjäll-O

Här springer du i vildmark med kalfjäll och fjällhed. Svag till stark kupering med mycket god framkomlighet och sikt  

Kartan är automatgenererad karta men med handpåläggning av P-O Derebrant. Etappen är klassad som ”distriktstävling” och inte rankingmeriterande.

Dag 2

Fjällsprint

Klassisk sprintorientering mellan stugor, vägar, gångbanor och slalombackar på Idre Fjäll. Sprintkartan är nyritad 2019 enligt sprintnorm av Göran Andersson, som också är banläggare för Fjällsprinten. 

Dag 3-5

Idrefjällens 3-dagars

Etapp 1 bjuder på väldigt omväxlande områden, med en hel del stigar och myrar. Löpbarheten är god till mycket god för samtliga banor. Kuperingen är svag till måttlig. 

Etapp 2 och 3 avgörs söder om Idre Fjäll i Slättvålaområdet - kanske det finaste området sett till löpbarhet och orientering. Måttlig till stark kupering eroende på klass.