Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
En

Orientering på Idre Fjäll

Orientera i magisk fjällmiljö

Vässa dina orienteringskunskaper och upplev samtidigt den unika naturen som Idre Fjäll har att erbjuda. Spring genom trollskog och över fjäll i riktig vildmark. Här finns det orientering som passar alla.

Orienteringen i Idre Fjäll bjuder på utmaningar oavsett nivå. Det finns inga åkrar och vägar att förhålla sig till, här är det bara du och skogen, så att du kan fokusera helt på upplevelsen, kartan och vyerna.

I augusti anordnar vi Världscupen i orientering här på Idre Fjäll. 

Läger

RIKSLÄGER SOMMAREN 2022

Den 26 juni - 1 juli anordnas ett riksläger för ungdomar här på Idre Fjäll, arrangör för lägret är det Svenska Orieteringsförbundet. Här får du möjligheten att upptäcka fantastiska områden runt om anläggningen, en levande tavla brukar vi kalla de då vyerna är helt fantastiska vart du än vänder blicken. 

Vill du vara med men känner att löpning inte är av intresse, ingen fara. Vi ger även möjligheten till att delta som mountainbikeorienterare. Väljer du att delta på cykel är det viktigt att du antingen tar med din egen cykel eller hyr på plats senast dagen innan. 

Låter detta intressant? Isåfall kan du läsa mer på Svenska Orienteringsförbundets hemsida via länken nedan. 

Vi ses i sommar!

Mer info klicka här

U25-CAMP 26/6 - 1/7

Idre Fjäll tillsammans med Svenska Orienteringsförbundet bjuder in till ett läger med träning, utbildning coch umgänge här på fjället. Lägret håller på i fem dagar där vi bjuder in juniorer och seniorer som gillar orientering. Utbildningen erbjuder tre olika inriktningar allt från banläggning, kartritning till ledarskap och barnträning. 

För att läsa mer klicka dig vidare här nedan. 

Till U25-Camp information

IOF Training camp

In august 2022 the IOF (International Orienteering Federation) will host a free of charge camp for maximum 20 persons. 

For more information click on the button below. 

More info here

Område

Orientera i fantastisk fjällmiljö

TERRÄNG- OCH KARTBESKRIVNINGAR

Område

Gammelsätervallen

I detta område erbjuds en mix av underbar fjällskog samt lite kalfjäll. Detta är vildmark i sin rätta bemärkelse. Kuperingen är måttlig till bitvis stark. Orienteringskunskaperna sätts på prov i de detaljrika sluttningarna. Både löpbarheten och sikten är bra till mycket bra. Underlaget kan i vissa områden vara lite stenbundet. Väldigt få ledstänger såsom stigar och bäckar. Detaljrikedomen är mestadels omfattande. Kartan är ritad hösten-våren 2019-2020 av Per Forsberg och Kenneth Kaisajuntti.

Område

Kalfjället

Ett helt fantastiskt område där ni bjuds på härlig orientering i fjällmiljö på kalfjäll. Här väntar nämligen orientering på kalfjället mellan Nipfjället och Städjan. Löpbarheten och sikten är mycket bra, vissa partier dock med något nedsatt löpbarhet på grund av stenbunden mark. Kuperingen är måttlig till stark i vissa områden. Få stigar och andra ledstänger. Stor detaljrikedom. Om vädret är vackert kommer ni att kunna blicka ut över de vackra dalafjällen med Städjan som fond. Kartan är ritad under 2019-2020 av Kenneth Kaisajuntti och Per Forsberg.

Område

Idre Fjäll stugbyn

Klassiskt sprintområde i Idre Fjälls stugområde. Många stugor, vägar, stigar och slalombackar att hantera under loppet. Området är dock kuperat så detta är en tuff utmaning. Kartan ritad av Göran Andersson under 2019-2020 och är i skala 1:4 000.

Område

Brunnan

Ett intressant terrängparti som ligger på bägge sidor om ån Brunnan som slingrar sig igenom detta område. Området passar speciellt bra för medeldistansträning. Löpbarheten är överlag bra precis som sikten, kuperingen är måttlig även om det finns vissa områden med brantare kanter. Relativt många sankmarker som skär in mellan åsar och höjder. Även här är detaljrikedomen stor till måttlig. Kartan är ritad under 2019-2020 av Per Forsberg.

Område

Slättvåla

Detta är kanske det bästa området, Slättvåla. Här bjuds ni på en fantastisk vildmark med mycket god löpbarhet och sikt. Här får man en känsla av orördhet och lugn. Överlag ganska detaljfattigt med en måttlig till stark kupering. Ett område som passar bra för långdistansövningar. Kartan är ritad under 2019 av Kenneth Kaisajuntti.