Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Idre Fjäll öppnar upp för ännu mer skidåkning

Tack vare den tidiga vintern i år har Stiftelsen Idre Fjäll haft alpin skidåkning öppen för allmänheten varje dag ända sedan rekordtidiga 4 november. Nu har stiftelsen glädjen att meddela att man från fredag den 17 november öppnar upp fler backar och liftar. Förutsättningarna för ytterligare backar och spår inom kort ser också lovande ut.

"Att öppna upp för så här bra skidåkning så här tidigt på säsongen är otroligt roligt. Natursnön som kommit har skapat fantastiska möjligheter och de senaste veckornas minusgrader ger oss goda förutsättningar för ytterligare snöproduktion," säger Lars Fagrell, Fjällanläggning Idre Fjäll.

Från och med fredag den 17 november kommer liftarna Nord 6:an och Väst 6:an (från mellanstationen) samt Talliften vara öppna dagligen för allmänheten mellan 09.00 och 15.00. Nedfarter som kommer att vara öppna från fredag är Turisten 1, Blåbärsslingan och övre Västbacken. Även Mellanbacken öppnar från lördag den 18 november.

Över 28 kilometer öppna längdspår

På längdspårssidan har fler spår successivt öppnats ända sedan säsongsstarten den 20 oktober. För närvarande erbjuder vi imponerande 28,2 kilometer pistade längdspår, med de senaste tillskotten Miljöspåret och Ångerspåret.

Fler öppna backar och spår framöver

De goda förutsättningarna med 70 cm natursnö i terrängen och optimala minusgrader för snöproduktion gör att öppningen av fler backar och spår inte är långt borta. Näst ut av backarna är Nedre Västbacken och Specialen som är planerade till fredag den 24 november. På längdspårsidan står Fjället runt och Milen näst i kön och så fort snöläggningen i tillhörande tunnlar är klar kan även dessa spår med sina totala 20 kilometer öppna.

”När man arbetar med snöproduktion och snöläggning är man otroligt väderberoende. Vi följer väderutvecklingen noggrant för att kunna optimera arbetet baserat på rådande och kommande förutsättningar. Just nu är förutsättningarna för snöläggning optimala här på Idre Fjäll och vi hoppas kunna arbeta på bra med snöläggningen. Men vädrets makter är outgrundliga, så vi kan tyvärr inte ge några garantier,” avslutar Lars Fagrell.

Observera att alla planerade öppningar kan komma att ändras på grund av väderomslag. För aktuell information om öppna och planerade liftar, backar och spår, besök sidan Öppna liftar, backar och spår.

Calle Enarsson

Försäljning

Samarbeten och aktivering / Collaborations and Activation

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚