Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Inspiration och guidning

Inspiration, tips och guidning

Här kan du inspireras och guidas till en härligare fjällsemester. 

Det här händer med liftarna när det är riktigt kallt

Vintern i fjällen kan ibland bjuda på extremt kallt väder som utmanar både besökare och vår liftinfrastruktur. Innan du ger dig ut i backen är det viktigt att förstå att kylan på fjället kan vara ännu mer utmanande än vad termometern visar. Det beror på att kylan förstärks av vinden, vilket skapar en fenomen som kallas kyleffekt.

Läs mer

Klä dig rätt för att slippa frysa

Vintern på Idre Fjäll bjuder på en makalös skidupplevelse, men ibland kan kylan vara en utmaning för såväl besökare som utrustning. För att säkerställa att din tid här blir minnesvärd, oavsett väder, delar vi med oss av värdefulla råd som hjälper dig att klä dig rätt och hantera kylan.

Läs mer

Lunch i skidbacken

Det är sällan maten smakar så bra som i skidbacken under en aktiv dag på fjället. Ta en paus i skidåkningen för att mätta magen och fylla på med ny energi så att du orkar med ännu fler åk. Här har vi samlat ihop några tips på mat i skidbacken!

Läs mer

Så blir du ett proffs i skidbacken

Vill du lära dig att åka skidor, snowboard, eller kanske ta din åkning till en högre nivå? Gå i skidskola, ta privatlektioner eller var med på någon av våra mer utmanande skidaktiviteter – på Idre Fjäll är möjligheterna många! Tillsammans med erfarna instruktörer kommer du susa ner för pisten snabbare än du tror. 

Läs mer

5 tips på vinteraktiviteter – utöver skidåkning

Att semestra i fjällen förknippas ofta med skidåkning, men vintern på Idre Fjäll är mer än att bara åka skidor. Oavsett om du behöver vila benen ett tag, eller bara vill göra något helt annat, har vi en passande aktivitet för dig som vill njuta av krispig vinter och oslagbara naturupplevelser. Här är 5 tips på härliga vinteraktiviteter på fjället. 

Läs mer

Hur långa skidor ska man ha?

Frågan många som ska införskaffa nya skidor ställer sig – hur långa skidor ska man ha? Det är viktigt att skidorna du åker på är anpassade efter din längd och åkstil, annars kan det både kännas obekvämt och vara direkt farligt. Här guidar vi dig till rätt skidlängd, så att du uppnår en så njutbar åkning som möjligt. 

Läs mer

Packlista vandring

Det är viktigt att packa rätt inför vandringen – så att fjällturen blir en härlig aktivitet. Men vad behöver man egentligen ha med sig? Vi har gjort en packlista på vad som är bra att fylla ryggsäcken med inför en dag i våra fina vandringsleder på fjället. 

Läs mer