Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Norska längdskidlandslaget väljer Idre Fjäll

Idre Fjäll meddelar stolt att ett samarbetsavtal har ingåtts med det norska landslaget i längdskidor. Avtalet innebär att ett av världens bästa landslag väljer Idre Fjäll som träningsdestination inför den kommande säsongen och hemma-VM i Trondheim.

Det norska skidlandslaget som har rönt framgångar och stått för enastående prestationer under många år väljer nu Idre Fjäll som destination och det nya samarbetet ska lägga grunden för framtida utveckling och framgångar. Samarbetet omfattar hela landslaget, inklusive juniorer och parasportare, vilket betonar den mångsidighet som Idre Fjäll erbjuder.

”Det är mycket glädjande att välkomna det norska landslaget till Idre Fjäll. Samarbetet är ett erkännande av de utmärkta träningsmöjligheterna här och visar att vår anläggning håller högsta internationella klass," säger Tommy Halvarsson, Marknads- och PR-ansvarig på Idre Fjäll.

I november anländer atleter och servicepersonal till Idre Fjäll för intensiva träningsdagar. Lägret blir en viktig del av förberedelserna inför VM i Trondheim och där serviceteamet kommer utföra omfattande tester av material. Redan under denna vecka befinner sig Team Elon på Idre Fjäll för sitt årliga läger som nu är inne på sitt fjärde år.

"Idre Fjäll erbjuder perfekta förutsättningar för våra atleter med sin snösäkerhet och höga servicenivå. Vi ser fram emot ett givande samarbete och att kunna förbereda oss på bästa sätt inför de kommande säsongerna," säger Ulf Morten Aune, landslagschef för det norska skidlandslaget.

Sedan år 2015 har Idre Fjäll sparat snö för att säkerställa en tidig premiär för både längd- och alpinåkare. Under föregående säsong möjliggjordes träning för hela fem vintergrenar - skidskytte, längdåkning, puckelpist, alpint och skicross på Idre Fjäll, något som få andra anläggningar i världen kan erbjuda i samma utsträckning.

"Samarbetet med det norska landslaget är ytterligare ett steg i vårt arbete med att hitta partnerskap och möjliggör att vi nu kommer bearbeta den norska marknaden på ett helt nytt sätt," säger Calle Enarsson, Kommersiellt ansvarig på Idre Fjäll.

Skidsäsongen på Idre Fjäll inleds fredag den 18 oktober.

För mer information och frågor, kontakta:

Tommy Halvarsson
(se nedan för kontaktuppgifter)

Ulf Morten Aune
Landslagschef för det norska skidlandslaget
Telefon: +47 480 10 855
E-post: aune@skiforbundet.no
ulfmorten.aune@skiforbundet.no

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚