Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor

Upplev fjället till häst!

Fjällridning

Det är en svårslagen känsla att rida i fjällen. Milsvida vyer, mysiga stigar i gammelskog och samspelet med din häst. I sommar har vi islandshästar på Idre Fjäll, så missa inte chansen att testa den femte gångarten, tölt! 

Våra turer (26 jun-20 aug))

Prova-på-tur 900 kr/person

Har du inte ridit så mycket? Då är det här turen för dig! Vi rider ungefär 1,5 timmar, där du får lära dig grunderna och bekanta dig med islandshästen. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Från 12 år. Samlingsplats Stallet. Tis & lör 15.00

Halvdagstur 1200 kr/person

På vår halvdagstur får du en härlig hikekompis att upptäcka fjällets varierande terräng med. Turen tar ca 4 timmar (3 tim ridning), inklusive fika som ingår. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Från 12 år (nybörjare). Från 10 år om du är en erfaren ryttare och har en vuxen med dig. Samlingsplats Stallet. Tis och lör 09.00

Heldagstur m lunch & fika 2100 kr/person

Följ med på fjälläventyr till häst! Vår heldagstur tar dig ut på fjället där du får njuta av vyer och härlig terrängridning med starka och samarbetsvilliga islandshästar. Turen är ca 7 timmar, inklusive lunch och fika. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. Från 12 år (nybörjare) Samlingsplats Stallet. Torsdagar och söndagar kl. 09.00 (v25-32)

Topptur Fjället runt 1400 kr/person

Ridningen passar dig som har ridvana och som behärskar trav och galopp samt vill känna på islandshästens fjärde gångart, tölt. Ej nybörjare på denna tur. Vi rider ca 3 timmar inklusive fika. Från 12 år. Pris 1.400:-. Fika ingår. När: Onsdagar och fredagar kl. 9.

Barnridning 300kr

Barnridning på cirka 20 minuter för barn där vi föräldrar hjälper till att leda hästarna runt stallets omgivningar och närliggande stigar här på Idre Fjäll. Efter turen hjälps vi åt att sadla av, borsta och leda tillbaka hästarna till hagen. När: Onsdagar och fredagar, kl. 13:30. Ålder: 3-10 år. Pris 300:- Samlingsplats: Stallet.

Spela video

Fjällridning

Boka din tur

Om Islandshästen

Islandshästen är en robust häst med mycket utstrålning. Till lynnet är islandshästen mycket from och vänlig, men under ridning utstrålar den en enorm energi och framåtanda med stor samarbetsvilja. Islandshästen har förutom trav, galopp och skritt även flygande pass och tölt. Det är den mjuka och behagliga tölten som alla får prova på att rida.

I sommar är det erfarna Sör Sellnäs Islandshästar som håller i turridningen på Idre Fjäll. Läs mer om hästarna och se fler bilder på dem här >>

Samlingsplats

Ridturerna utgår från Stallet. Du kan parkera vid Skidstadion och gå upp i backen till höger, via Höghöjdsområdet.
Vill du gå kan du korsa Västbacken och svänga upp höger vid Vildmarksnästet och fortsätta förbi Fäboden.

Se på karta