Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Rid i fjällen

Fjällridning

Obs! Sommaren 2024 kommer vi att byta arrangör av ridning, därför stämmer inte turerna exakt ännu och går tills vidare inte att boka. Mer information kommer.

Det är en svårslagen känsla att rida i fjällen. Upplev turridning med milsvida vyer, mysiga stigar i gammelskog och samspelet med hästen. I sommar erbjuder vi ridturer på Idre Fjäll, från barnridning till prova på-tur för nybörjaren, topptur och heldagstur för dig som är van att rida. Den här typen av ridning, som såklart sker utomhus i magisk natur, vill du inte missa.

Våra ridturer

Stallkväll

En kväll för dig som vill umgås med hästar och träffa nya kompisar. Vi hittar på roliga aktiviteter i stallet och kanske blir det någon liten tävling. Lite enklare ridning på ridbanan eller runt stallet ingår. Det ingår alltid hjälm och säkerhetsvästar.

Vi bjuder på fika och en massa hästprat. Informera gärna om eventuella matallergier. 

Ta med dig: Rejäla skor och långbyxor

Dagar/Tidsåtgång: Torsdag / 2 timmar och 30 minuter

Stallmorgon

Spänd på att lära känna våra hästar, men kanske inte är redo för att rida riktigt än. Här kommer vi till stallet tidigt på morgonen, vi tar in hästarna och ger dom frukost. Medan hästarna äter, så pysslar vi om dom och gör dom redo för ännu en arbetsdag. Det finns allt hjälmar och säkerhetsvästar att låna. 

Nivå: Passar alla från 8 år

Dagar/Tidsåtgång: Fredagar / 1 timme och 30 minuter

Prova på tur

För dig som inte har ridit så mycket, men känner dig mogen att hänga med ut på tur. Det här är en lugnare tur där du omges av fjällens vacka vyer. Vi tar oss fram på stigar och små vägar i ett tempo som passar alla. Du får uppleva hur fantastiskt det är att gunga fram på en trygg hästrygg rakt ut i vildmarken. Efter turen så hjälps vi åt att göra i ordning hästarna och släppa ut dom i hagen. Det ingår alltid hjälm och säkerhetsvästar.

Ta gärna med: Skor med klack och kläder efter väder.
Nivå: Viktigt att du kan hantera hästen självständigt och kännder dig trygg med att rida ut i skogen.
Bra att veta: Det tillkommer cirka en timme utöver ridningen där vi går igenom allt för att kunna sköta om hästarna efterår. 

Dagar/Tidsåtgång: Måndagar och onsdag / 2 timmar och 30 minuter

Topptur

Här rider vi upp på fjällets topp, guiden bjuder på områdets bästa utsikter. Det här är turen för dig som vill se så långt ögonen räcker. Inte ens vi som rider här dagligen kan se oss mätta på dessa vyer. Njutglo är ordet. Efter turen hjälps vi åt att sadla av, göra iordning hästarna och ta ut dom till hagen. Hjälm och säkerhetsväst finns alltid att låna. 

Nivå: Medel, inte nybörjare. Från 12 år, 10 år om du är erfaren ryttare och i målsmans sällskap.
Ta med: Bra skor med lite klack och kläder efter väder.

Dagar/Tidsåtgång: Onsdag och fredag / 4 timmar varav en timme för genomgång och lite avslutning

Midsommarmagi

Endast vecka 25

När nätterna är som ljusast och solen aldrig tycks gå ner helt... Då rider vi upp till dom bästa utsiktsplatserna och låter oss hänföras av dom oändliga vyerna. Det här är en sommarnattsdröm som man minns länge.

Vi håller ett tempo som passar alla.Tillbaka i stallet så hjälps vi åt att göra i ordning hästarna och släppa ut dom i hagen. Efter ridturen så bjuds vi på alkoholfri cider och lite tilltugg. Hjälm och säkerhetsväst finns att låna. 

Nivå: Medel, du ska kunna rida i alla gångarter. 
Tänk på att: Informera om eventuella allergier.
Ta med: Bra skor med liten klack och kläder efter väder.

Dagar/Tidsåtgång: Tisdag - torsdag och söndag/ 3 timmar varav 2 timmar ridning

En bättre dag

För dig som vill dedär lilla extra, mer mer tid i sadeln, se mer, uppleva mer, då är den här turen helt perfekt för dig. En bättre dag är vår längsta tur, här får du verkligen får känna hur det är att bli ett team med hästen. Du kommer få uppleva några av våra riktiga smultronställen, dom vi egentligen helst behåller för oss själva. Vi stannar och äter lunch på ett mysigt ställe. Låter hästarna vila lite och njuter av den fantastiska dagen. Det ingår som alltid hjälm och säkerhetsväst.

För att klara av den här turen så behöver du ha en del rid-erfarenhet.

Ta gärna med: Skor med klack och kläder efter väder
Nivå: Erfarna ryttare
Bra att tänka på: Informera om eventuella allergier i samband med bokning. Det tillkommer cirka 1,5 timme utöver tiden på hästryggen, detta för att hinna genomgång och och efterskötsel. 

Dagar/Tidsåtgång: Tisdagar / 5 timmar och 30 minuter

En bra stund

Det här är turen som kan bära iväg lite vart som helst, kom gärna med önskemål. Har du någon favoritplats? Eller ska vi bjuda på några av våra? Vi lovar att det finns några ess i rockärmen. Vi anpassar tempot efter gruppen och ser till att ha en fantastisk tid på hästryggen. Det ingår alltid hjälm och säkerhetsväst om man vill låna.

Nivå: Du kan hatera hästen självständigt.
Ta gärna med: Skor med klack och kläder efter väder.
Bra att veta: Det tillkommer cirka en timme för genomgång och efterskötsel av hästarna. 

Dagar/Tidsåtgång: Lördagar / 4 timmar (även onsdag v.25)

Riddare för en dag

Nu har du chansen att vara riddare för en dag! Här får du lära dig rida med svärdet och hästens tyglar i andra. Vi övar träffsäkerhet och balans, vi äter lunch och umgås med hästarna. Vi bjuder på lunch, lån av hjälm och säkerhetsväst.

Nivå: Passar alla nivåer 
Ta med: Rejäla skor och långbyxor
Ålder: 6-13 år

Dagar/Tidsåtgång: Tisdagar och fredagar / 5 timmar

Enhörningsläger

Har du drömt om att få rida på en enhörning! Under en dag förvandlas våra hästar till magiska enhörningar.
Vi gör fina frisyrer på hästarna och rider kluriga banor på ridbanan. Till lunch bjuder vi på våfflor tillsammans. En toppendag om du frågar oss! Hos oss ingår två ridpass, lunch, lån av hjälm och säkerhetsväst.

Ta med: Rejäla skor och långbyxor
Ålder: 6-11 år

Dagar/Tidsåtgång: Måndagar och torsdagar / 5 timmar

Boka fjällridning

Bokningen öppnar inom kort

Om våra ridturer

Vi har ridturer för barn och vuxna, nybörjare och mer erfarna ryttare. All ridning sker på vänliga hästar och i alla turer ingår genomgång med praktiska tips, säkerhet, och bra-att-veta-information. Samt såklart hjälm och säkerhetsväst. En erfaren turledare är med hela tiden och ger dig instruktioner längs vägen. Mer information om våra turridningar får du här ovan (tryck på krysset för att läsa mer). Eller följ länken ovan för att boka. 

Samlingsplats

Ridturerna utgår från Stallet. Du kan parkera vid Skidstadion och gå upp i backen till höger, via Höghöjdsområdet.


Vill du promenera kan du korsa Västbacken och svänga upp höger vid Vildmarksnästet och fortsätta förbi Fäboden.

Öppna i Google Maps ➚