Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
En

Upplev fjället till häst

Fjällridning

Det är en svårslagen känsla att rida i fjällen. Upplev turridning med milsvida vyer, mysiga stigar i gammelskog och samspelet med hästen. I sommar, 2022, erbjuder vi ridturer med islandshästar på Idre Fjäll, från barnridning till prova på-tur för nybörjaren, topptur och heldagstur för dig som är van att rida. Den här typen av ridning, som såklart sker utomhus i magisk natur, vill du inte missa. Inte heller den behagliga femte gångarten, tölt.

Våra ridturer (26 jun-20 aug 2022)

Prova-på-tur i skogen 950 kr/pers

Har du inte ridit så mycket? Då är det här turen för dig! Vi rider ungefär 1,5 timmar, där du får lära dig grunderna och bekanta dig med islandshästen. Turen går mestadels i fjällnära barrskog, myrmarker och små skogsvägar. Vi rider i skritt och de ryttare som turledaren anser klarar av tölt får pröva på det, antingen under turen eller på ridbanan efter ridturen. Veckodag: Tisdag och lördag. Tid: 15.00. Förkunskapskrav/nivå: Från 12 år, eller från 10 år om du är en erfaren ryttare och har en vuxen med dig. Detta ingår: Hjälm och säkerhetsväst. Ta med dig: Lämpliga skor, gärna med klack, och handskar. Samlingsplats: Stallet. Maxantal: 10 personer. Maxvikt: 80 kg. Tidsåtgång: Ca 1,5 timmar ridning och 1,5 timmar övrig tid (genomgång, sadla av, borsta och leda hästarna till hagen efter turen m.m). Pris: 950. kr/pers.

Halvdagstur 1300 kr/pers

Vår halvdagstur passar både den erfarne ryttaren eller den balanserade nybörjaren som vill prova på tölten den fjärde speciella gångarten som islandshästen besitter. Kan även bli en fartfylld galopp för de som turledaren bedömer klara av den. Vi rider på delar av cykelvägen fjället runt och töltar på grusbilvägar innan vi tar en välförtjänt fika i en skogsglänta. Veckodag: Tisdag och lördag. Tid: 09.00. Förkunskapskrav/nivå: Från 12 år, eller från 10 år om du är en erfaren ryttare och har en vuxen med dig. Detta ingår: Hjälm och säkerhetsväst. Ta med dig: Lämpliga skor, gärna med klack, och handskar. Samlingsplats: Stallet. Maxantal: 10 personer. Maxvikt 80 kg. Tidsåtgång: Ca 4 timmar. Pris: 1300 kr/pers.

Heldagstur inkl. lunch och fika 2350 kr/pers

Topptur fjället runt med galopp efter bursjöns långgrunda sandstränder! Följ med på ett ordentligt fjälläventyr till häst! Vår heldagstur tar dig upp på fjällets topp där du får njuta av vyer och härlig terrängridning med starka och samarbetsvilliga islandshästar. Vi fortsätter att tölta på i friskt tempo mot Bursjöns långrunda sandstränder där det blir en fartfylld galopp för dom som vågar och vill. En häftig upplevelse för den kräsne, erfarne ryttaren. Veckodag:  Torsdag och söndag. Tid: 09.00. Förkunskapskrav/nivå: För dig med ridvana, som behärskar trav och galopp samt vill känna på tölt, islandshästens fjärde gångart. OBS ej nybörjare på denna tur. Från 12 år. Detta ingår: Hjälm och säkerhetsväst. Ta med dig: Lämpliga skor, gärna med klack, och handskar. Samlingsplats: Stallet. Maxantal: 10 personer. Maxvikt 80 kg. Tidsåtgång: Ca 6 timmar ridning och 1,5 timmar övrig tid (genomgång, sadla av, borsta och leda hästarna till hagen efter turen m.m). Övrigt: Fika ingår. Pris: 2350 kr/pers.

Topptur fjället runt 1500 kr/pers

Upplev våra fantastiska vyer från hästryggen! Vi börjar eller avslutar med att rida upp på toppen av slalombacken som ger oss en fantastisk känsla av fjällets vidder. Därefter så blir det emellanåt brant ridning neråt innan vi sätter igång och töltar på runt fjället och tar en välförtjänt fika i en skogsglänta eller på toppen av fjället. Det blir även en fartfylld galopp för dom som vill. Om turledaren bedömer att någon inte klarar av galoppen så får den avstå. Veckodag: Onsdag och fredag. Tid: 09.00. Förkunskapskrav/nivå: För dig med ridvana, som behärskar trav och galopp samt vill känna på tölt, islandshästens fjärde gångart. OBS ej nybörjare på denna tur. Från 12 år. Detta ingår: Hjälm och säkerhetsväst. Ta med dig: Lämpliga skor, gärna med klack, och handskar. Samlingsplats: Stallet. Maxantal: 10 personer. Maxvikt 80 kg. Tidsåtgång: Ca 3 timmar ridning och 1,5 timmar övrid tid (genomgång, sadla av, borsta och leda hästarna till hagen efter turen m.m). Övrigt: Fika ingår. Pris: 1500 kr/pers.

Barnridning 400 kr/pers

Det här är turen för de små där vi föräldrar hjälper till att leda hästarna runt stallets omgivningar och närliggande stigar. Veckodag: Fredag . Tid: 13.30. Förkunskapskrav/nivå: Upp till 10 år. Detta ingår: Hjälm och säkerhetsväst. Ta med dig: Lämpliga skor, gärna med klack, och handskar. Samlingsplats: Stallet Bra att tänka på: Efter turen sadlar vi av och rider barbacka upp till hagen som ligger uppe i backen. Vill den lille inte rida barbacka så leder ni hästen tillsammans till hagen Maxantal: 11 personer. Maxvik: 80 kg. Tidsåtgång: Ca 15 minuter ridning plus tid för genomgång och för att leda hästarna tillbaka till hagen efter turen. Pris: 400 kr/pers.

Boka fjällridning

Boka

Om våra ridturer

Vi har ridturer för barn och vuxna, nybörjare och mer erfarna ryttare. All ridning sker på vänliga islandshästar och i alla turer ingår genomgång med praktiska tips, säkerhet, och bra-att-veta-information. Samt såklart hjälm och säkerhetsväst. En erfaren turledare är med hela tiden och ger dig instruktioner längs vägen. Mer information om våra turridningar får du här ovan (tryck på krysset för att läsa mer). Eller följ länken ovan för att boka. 

Om Islandshästen

Islandshästen är en robust häst med mycket utstrålning. Till lynnet är islandshästen mycket from och vänlig, men under ridning utstrålar den en enorm energi och framåtanda med stor samarbetsvilja. Islandshästen har förutom trav, galopp och skritt även flygande pass och tölt. Det är den mjuka och behagliga tölten som alla får prova på att rida.

I sommar är det erfarna Jonas från Sör Sellnäs Islandshästar som håller i turridningen på Idre Fjäll. Välkommen på en magisk ridtur i norra Dalarna!

Samlingsplats

Ridturerna utgår från Stallet. Du kan parkera vid Skidstadion och gå upp i backen till höger, via Höghöjdsområdet.


Vill du promenera kan du korsa Västbacken och svänga upp höger vid Vildmarksnästet och fortsätta förbi Fäboden.

Se på karta

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Stugor, hotell och camping

Bo i fjällen

Boka boende

Ät gott på fjället

Restauranger

Våra restauranger

2022/2023

Vinter

Upplev fjället i vinter