Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, leder & liftar
Kartor
Englands flagga
En

Traillöpning i fjällen

Gör semestern till en löparresa

Traillöpning, trail running, stiglöpning...kärt barn har många namn. Men att spring på gömda stigar till oslagbara vyer och upplev frihetskänslan av att färdas lätt och snabbt över fjällen är magiskt. På Idre Fjäll kan du dessutom springa direkt från stugan ut på våra många löparstigar.

Boka boende

Spring från fjällstugan

Boka ditt boende här

Boka träningspass

Spring på fjället

Boka ditt träningspass här

Trail- och vandringsleder

Trail- och ledkarta

Se sommarens trail- och ledkarta

Våra traillöpningspass

Intro till fjällöpning

Prova på trailrunning i ett lugnt tempo i enkel fjällterräng där vår guide lär dig tips och trix för att ta din löpning ut i terrängspåren på ett säkert och effektivt sätt. Vi kommer att ta pauser under löpningen. Du bör ha kläder efter väder, bra löparskor och vatten (samt gärna en liten ryggsäck att förvara vattnet i). Vi samlas vid Askes sommaräng men springer på Nipfjälle. OBS! Transport i egna bilar.

Morgontraillöpning med frukost

Unna dig själv en aktiv start på morgonen med ett löppass längs fjällets vindlande stigar. Efter löpturen serveras en välförtjänt frukost som du avnjuter i fantastisk fjällmiljö vid Gränjestjärn (utomhus med vindskydd).

Hitta fler leder

Våra vandringsleder

Vill du hellre springa eller kanske vandra på egen hand? Spana in vår sida med utvalda vandringsleder för alla nivåer, där du också hittar GPX-filer, kartor och beskrivningar. Välj om du vill vandra iväg direkt från Idre Fjäll, eller besöka vårt närområde med populära vandringsturer kring Städjan och Nipfjället. Ytterligare en bit bort hittar du fina turer i Grövelsjön och i Norge. 

Se våra vandringsleder

Spring på fjället

Idre Fjällmaraton

Sugen på att springa lopp på våra fantastiska fjäll? Spana in Idre Fjällmaraton! 

Läs mer här