Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En
Två barn i förgrunden som är på väg till höghöjdbanan. Fler barn i bakgrunden.

Höghöjdsbana i fjällen

Höghöjdsbanor på Idre Fjäll

Prova på en av våra mest äventyrliga aktiviteter – höghöjdsbana! I höghöjdsområdet finns 3 olika höghöjdsbanor på mellan 1-10 meters höjd så att både barn och vuxna kan hitta sin utmaning. Det finns även en låghöjdsbana för de allra, allra minsta barnen.

I området finns även en glasskiosk med glass, dricka och annat smått och gott för den som behöver fylla på med energi. Glasskiosken är öppen när någon av banorna i höghöjdsområdet är bokade. 

Välkommen i sommar och höst! 

Våra höghöjdsbanor

Gröna höghöjdsbanan

En höjdutmaning för familjens yngsta! Gröna banan består av sju stationer på en till tre meters höjd. Balansera över slacklines, klättra genom tunnlar och gå över spindelnät! För att gå höghöjdsbanan måste du vara minst 1 meter lång och 4 år fyllda. Föräldrar kan gå bredvid på marken.

Boka nu

Blåa höghöjdsbanan

Vårt senaste tillskott i höghöjdsbanan. Här kan du gå om den röda/svarta banan är lite för utmanande eller ifall du inte riktigt har längden inne. Den blå banan har åtta stationer och en linbana på fyra till sex meters höjd. Här finns bland annat hängbron, nättunneln och tallen. Innan du släpps upp i banan håller vi en noggrann genomgång hur höghöjdsbanan och utrustningen fungerar, och du får även prova att gå vår övningsbana på marken. Längdkrav: 120 cm och minst 10 år fyllda för att få klättra i den blå höghöjdsbanan utan medföljande myndig vuxen.

Boka nu

Röda höghöjdsbanan

Utmana dig själv i vår höghöjdsbana på spännande stationer mellan 4 och 10 meter upp i luften! Banan består av 13 olika stationer och 3 linbanor. Innan du släpps upp i banan håller vi i en noggrann genomgång hur banan och utrustningen fungerar, och du får även prova att gå vår övningsbana på marken. Längdkrav: Du måste vara minst 140 cm lång och 10 år fyllda. Minst 12 år fyllda för att få klättra utan medklättrande myndig vuxen.

Boka här

Låghöjdsbanan - Gratis

Låghöjdsbanan är en rolig bana för de allra yngsta barnen. Gratis. Ingen förbokning - kom och lek bara.

Utmana dig själv

Vågar du?

Boka här

Här ses vi

Samlingsplats

Höghöjdsområdet hittar du intill Fäboden, vid sidan av Västbacken och strax ovanför mittenstationen.

Du kan gå hit från Torget.

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Stugor, hotell och camping

Boende

Boka boende

Ät gott på fjället

Restauranger

Våra restauranger

Välj mellan +60 aktiviteter

Upplev mer

Boka sommarens aktiviteter