Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, leder & liftar
Kartor
Englands flagga
En

Restauranger och nöjen

Smaklig måltid!

Välkommen till en uppdaterad matupplevelse på Idre Fjäll. Med fina råvaror i skafferiet utlovar vi spännande smaker på lokala godsaker i alla våra restauranger – med bra energi för rörelsefyllda dagar. Varmt välkommen!

Våra matställen

Svårslagen utsikt

Restaurang Utsikten

Välkommen till restaurang Utsikten! Med fjällvärldens bästa utsikt erbjuder vår topprestaurang uppe på fjället allt man kan önska va en toppstuga. Här kan du njuta av pizza, svensk husmanskost eller god vegetarisk mat. Här finns även en barnmeny, fika, bar och en stor terass.

Mer info

Franska läckerheter

Störröset

Njut av rotigrillade läckerheter i fransk bistrostil mitt i backen vid Skicenter Väst. Här kan du ta en morgonfika, äta lunch eller middag. Slipp köer genom att beställa och betala direkt från bordet med vår app.

Mer info

Smakfulla rätter

PW Kök & Bar

På PW Kök & Bar kan du njuta av smakfulla rätter som tar in pärlorna från det lokala skafferiet. I loungen serveras även delar av menyn under tider då restaurangen inte är öppen. PW Kök & Bar hittar du i Pernilla Wiberg Hotel. 

Mer info

Rekommenderad av White Guide

Lilla Vildt Deli & Köttbua

** White Guide-rekommenderad (februari 2022)** Lilla Vildt erbjuder mat med smaker från både det lokala och det långväga skafferiet. I delidisken finns ett stort utbud av svenska delikatesser. Här kan du också beställa färdiga matkassar. Lilla Vildt ligger på Torget, bredvid Mountain Sports. 

Mer info

Säsongsbaserade råvaror

Understället

På Understället erbjuds moderna burgare, oemotståndlig pizza och bowls. Allt är tillagat med kärlek och från grunden – på svenska säsongsbaserade råvaror. På Understället finns inte ett enda gram plast och halvfabricerad mat är portad. 

Mer info

Med erkänd krögare

Kött & Fiskbaren

En av Sveriges mest erkända krögare, Melker Andersson, sätter sin signatur på Kött & Fiskbaren – en av Idre Fjälls nyaste restauranger. Du kan räkna med högkvalitativa råvaror med lokal inspiration och spektakulära matupplevelser. 

Läs mer!

Vilda smaker

Vildmarksnästet

På Vildmarksnästet blir du bortskämd med en vild meny och fantastisk atmosfär. Vildmarksnästet har en härlig uteservering och ligger mitt i Västbacken, nedanför Fäboden. 

Mer info

Vår äldsta restaurang

Värdshuset

På Värdshuset, som ligger inne i centrumbyggnaden, serveras en klassisk lunchbuffé. På vintern kan du dessutom pjäxdansa tilll fartfyllda liveakter på afterskin.

Mer info

Fjällets bästa utehäng

Solbaren

Kom förbi Lilla Vilds förlängning på Torget – Solbaren! Här kan du pausa för att dricka något gott och njuta av fjällets mysigaste utehäng.

Mer info

Dagens lunch

Charlies

På Charlies, som ligger mitt i Västbacken, serverar vi dagens lunch och erbjuder ett stort utbud för både barn och vuxna med goda hamburgare och dagens pasta. Här finns även en härlig terass att njuta på när vädret tillåter.

Mer info

Våfflor i massor

Fäbodcafét

På vårt mysiga Fäbodcafé kan du äta riktigt goda våfflor toppade med olika sylter, glass och grädde. Eller varför inte testa en mer matig våffla med kallrökt lax på? Här erbjuds glutenfria, äggfria, mjölk- och laktosfria våfflor. Fäbodcafét är en favorit hos både barn och vuxna. 

Mer info

Kom in och värm dig

Café Gillestugan

Café Gillestugan är det perfekta stoppet när du behöver gå in och värma dig efter några friska åk i Västbacken. Här njuter du av matiga våfflor, bakad potatis med olika fyllningar, smarriga smörgåsar, soppluncher och klassisk fika. Eller varför inte starta dagen på bästa möjliga sätt – med en god frukost!

Mer info

Take away

Beställ mat hem till stugan

Flera av våra restauranger på Idre Fjäll erbjuder take-away under högsäsong så att du kan njuta hemma, men slippa matlagningen.

Charlie's
Hemmagjorda burgare, dagens lunch med mera.
Tel: 0253 - 413 07

Vildmarksnästet
Vilt och annat hemlagat.
Tel: 0253 - 413 12 

Lilla Vildt
Smidiga matkassar där du lagar det sista på egen hand. 
Beställ via Lilla Vildts hemsida.
Tel: 0253 - 414 39

Understället
Hållbar fastfood – burgare, pizza och bowls.

Lunch och fika

Fika i backen

Fäbodcafét

På Fäbodcafét serverar vi fjällets bästa våfflor som kan toppas med bland annat glass och sylt, eller mer matiga alternativ. Vi har även glutenfria, äggfria, mjölk- och laktosfria våfflor. Fäbodcafét är en favorit hos barnen och väl värd ett besök.

Utsikten

Restaurangen som är vad den heter! Ta en välförtjänt paus och försök ta in den majestätiska vyn från vår topprestaurang.

Charlies

Mitt i Västbacken hittar du Charlies som serverar fika för trötta äventyrsben. Charlies har öppet under vintern.

Navet

Välkommen till Navet, vår nya kiosk vid Skills Area. Här kan du fylla på med kall dryck, fika och mackor.

Café Gillestugan

Café Gillestugan ligger lägligt, mitt i Västbacken, och som namnet antyder, i källaren under Charlies. Här kan du njuta av en varm kopp kaffe och gott klassiskt fika. Café Gillestugan har öppet under vintern.

Störröset Rotisserie

Ta en fika på Störröset Rotisserie, som ligger mitt i backen vid Skicenter Väst.

Lunch på fjället

Utsikten

På restaurang Utsikten fylls tomma energidepåer på med fräsch Asian fusion-mat. Den storslagna inramningen av Städjan, Nipfjället och Rendalssölen ingår!

Charlies

En stoppsladd i mitten av Västbacken - sen är du på Charlies! Här serveras riktigt härliga burgare på svenskt kött och flera smarriga vegetariska och veganska varianter. Charlies har öppet under vintern.

Vildmarksnästet

Varm mat i vild miljö. Vildmarksnästet serverar riktigt goda luncher och ligger ett par kortsvängar nedanför Fäboden.

Understället

På Understället, som ligger intill Värdshuset i centrumbyggnaden, kan du fylla på med energi i form av en stärkande burgar-lunch.

Fäbodcafét

Sugen på våfflor? Njut av en söt eller matig våffellunch på Fäbodcafét.

Värdshuset

På sommaren dukar Värdshuset upp till lunch. Välkommen in!

Störröset Rotisserie

På Störröset Rotisserie kan du avnjuta lunch i form av rotigrillade läckerheter i fransk bistrostil.

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Skidåkning, huskyäventyr och skoterturer

Vinteraktiviteter

Upplev fjället i vinter

Stugor, hotell och camping

Boende

Boka boende

Bad, bowling och annat kul

Aktivitetscenter

Läs mer