Mat och nöje

Varsågod!

Vi har spännande grejer i skafferiet - välkommen till en uppdaterad matupplevelse i vinter! Vi lovar god mat på lokala godsaker med bra energi för rörelsefyllda dagar. Värdshuset, Utsikten och PW Kök & Bar har nya menyer och lagom till jul blir vi med bar och två nya restauranger.

Välkommen till en riktigt god vinter på fjället!

Våra matställen

Öppnar i december

Kött och Fiskbaren av Melker Andersson

Stora nyheter från Idre Fjäll! En av Sveriges mest erkända krögare, Melker Andersson, sätter sin signatur på Kött och Fiskbaren, som öppnar i december och ersätter Torget Grill & Bar. 

Du kan räkna med svenska råvaror med en lokal twist och stora matupplevelser. 

– Idre Fjäll har en speciell plats i mitt hjärta. Här spenderade jag mina vintrar som barn och det är klart att det känns fantastiskt roligt att på ett sätt sluta en cirkel med etableringen av Kött och Fiskbaren, säger Melker Andersson. Välkommen hit i vinter!

Öppnar i december

Understället - svenskt & hållbart

Understället är en av våra två nya restauranger på fjället och en riktig pärla. Här görs burgare med kärlek, från grunden och av svenska råvaror i säsong. Det finns inte ett gram plast här inne och halvfabrikat är portade!

Här bjuds burgare i uppdaterad version, med lokal twist såklart. Det blir också matiga sallader och såklart en barnmeny. Hela säsongen blir det softa kvällar med trubadur så du vill inte missa Understället i vinter! 

Nöje

På scen

Säsongsfinal med Mike Perry

Klassiska säsongsfinal-festen Snöröjet är tillbaks igen - och i vinter firar vi av vinter större än någonsin!

Vår sista säsongsvecka kommer verkligen bli något alldeles extra. E-type är här för en fantastisk dansfredag, och här för att leda oss igenom säsongsfinalens sista kväll är ingen mindre än Mike Perry. Kasta dig på på bokningsknappen och boka ditt boende vecka 16, för det här vill du inte missa! 

Fika eller luncha?

Fika i backen

Fäbodcafét

Ta Fäbodsvängen och glid in på vårt mysiga Fäbodcafé. Här serverar vi fjällets bästa våfflor som kan toppas med hur mycket glass och sylt som helst. En barnfavorit väl värd ett besök.

Utsikten

Restaurangen som är vad den heter! Ta en välförtjänt paus och försök ta in den majestiska vyn från vår topprestaurang. Ta en kaffe, en varm choklad och kanske något sött för att få fart i trötta ben.

Vildmarksnästet

Intill Skidstadion finns Vildmarksnästet. Öppen brasa, en god kopp kaffe och fjällets skönaste ställe.

Gillestugan

Hembakta bullar, goda smörgåsar och värmande soppor - det perfekta fikastoppet hittar du mitt i Västbacken - rakt under Charlie's!

Lunch i backen

Utsikten

På restaurang Utsikten fylls tomma energidepåer på med fräsch Asian fusion-mat. Den storslagna inramningen av Städjan, Nipfjället och Rendalssölen, den ingår!

Vildmarksnästet

Viktor och Simone kommer skämma bort dig med en vild meny och en fantastisk atmosfär! Här hittar du en meny med äkta vildmarkskänsla. Tips! Missa inte den magiska älggulaschen!

Timmerkojan

Ibland är det bara en pizza/burgare/kebab-dag - och det hittar du här! Precis nedanför Väst-6:Ans mellanstation hittar du Timmerkojan.

Charlies

En stoppsladd i mitten av Västbacken - sen är du på Charlies! Här serveras riktigt härliga burgare på svenskt kött och flera smarriga vegetariska och veganska varianter. Smaklig spis!

Lunch värd en långsväng

Understället

Du bara måste testa vårt nyaste tillskott bland fjällrestaurangerna. Hållbart, plastfritt och alldeles, alldeles underbart goda burgare, med lokal touch och svenska råvaror. Väl värd en extra sväng in till centrum!

PW Kök & Bar

Unna dig en lunch med guldkant. PW Kök & Bar:s nya meny är värd de extra svängarna nerför Sydbacken!

Värdshuset

Klassisk husmanskost, lagat från grunden med kärlek och svenska råvaror. Barnen har sin egen buffé och äter gratis tills del fyller 8!

Menyer

Vinter

Meny PW Kök & Bar

Kika på menyn

Asian fusion & fika

Meny Utsikten

Kika på menyn

Kommer snart!

Hemlig meny!

Kommer snart

Meny Understället

Kommer snart

Meny Vildmarksnästet

Viktor och Simone kommer skämma bort dig med en vild meny och en fantastisk atmosfär! Här hittar du en meny med äkta vildmarkskänsla - kommer inom kort! 

Kommer snart

Meny Timmerkojan

På Timmerkojan hittar du pizza, burgare och kebab - klassisk och god snabbmat, mitt i Västbacken! Meny kommer inom kort! 

Kommer snart

Meny Charlie's

Klassisk skidåkarmat bara en stoppsladd från Västbacken. Pasta Bolognese, burgare och gulasch - och såklart varm choklad med vispgrädde! Vintermeny kommer inom kort. 

Husman

Menyer Värdshuset

På vår äldsta restaurang Värdshuset hittar du klassisk husmanskost, lagad från grunden med svenska råvaror. Alltid med vegetariskt och veganskt alternativ. 

Lunchmeny ojämna veckor
Lunchmeny jämna veckor
Middagsmeny ojämna veckor
Middagsmeny jämna veckor