Restauranger och nöjen

Varsågod!

Vi har spännande grejer i skafferiet - välkommen till en uppdaterad matupplevelse i vinter! Vi lovar god mat på lokala godsaker med bra energi för rörelsefyllda dagar. Värdshuset, Utsikten och PW Kök & Bar har nya menyer och lagom till jul blir vi med bar och två nya restauranger.

Välkommen till en riktigt god vinter på fjället!

Våra matställen

Lokalt mathantverk

Renbiten öppnar på Idre Fjäll

Visa på karta
Vi hälsar de lokala matentreprenörerna på Renbiten välkomna till Idre Fjäll! I december fick vi vårt nyaste tillskott till menyn på fjället och du kan se fram emot lokal fastfood som röding- eller renköttswrap. 
Det finns också mathantverk och annat fint att köpa med hem, för dig som vill!

Renbiten hittar du ute på Torget, bredvid Mountain Sports. 

Läs mer här

Kött & fisk

Kött och Fiskbaren av Melker Andersson

Visa på karta

Stora nyheter från Idre Fjäll! En av Sveriges mest erkända krögare, Melker Andersson, sätter sin signatur på Kött och Fiskbaren, som öppnade i december. Du kan räkna med mestadels svenska råvaror med en lokal twist och stora matupplevelser!

– Idre Fjäll har en speciell plats i mitt hjärta. Här spenderade jag mina vintrar som barn och det är klart att det känns fantastiskt roligt att på ett sätt sluta en cirkel med etableringen av Kött och Fiskbaren, säger Melker Andersson. Välkommen hit i vinter!

Läs mer här

Ny meny

PW Kök & Bar

Visa på karta.
PW Kök & Bar vässar sin meny ytterligare några snäpp i vinter. Här kan du njuta av smakfulla rätter som tar in pärlorna från det lokala skafferiet. Vad sägs om sotad fjällröding med grönkålskrisp och champagnehollandaise?

PW Kök & Bar hittar du i Pernilla Wiberg Hotel. 

Läs mer & boka

Hållbar fastfood

Understället - svenskt & hållbart

Visa på karta
Understället är en av våra två nya restauranger på fjället och en riktig pärla. Här görs burgare med kärlek, från grunden och av svenska råvaror i säsong. Det finns inte ett gram plast här inne och halvfabrikat är portade!

Hela säsongen blir det softa kvällar med trubadur så du vill inte missa Understället i vinter! 
Ingen bordsbokning - kom när du vill! Understället ligger vid Värdshuset. 

Läs mer

Vilt & gott

Vildmarksnästet

Visa på karta
Här hittar du en meny med äkta vildmarkskänsla och såklart lite fika. Ett av fjällets skönaste ställen, med mycket kärlek i maten och en härlig veranda för soliga vårvinterdagar!

Läs mer

Asian fusion & lyxpizza

Utsikten

Luncha eller fika med fjällets absoluta topputsikt! Här finns bowls, sallader och riktigt goda lyxpizzor!

Läs mer

Pizza & annat

Meny Timmerkojan

Här kan du njuta av riktigt goda italienska kvalitetspizzor. Är du inte sugen på pizza finns pasta, hamburgare och á la carte. Timmerkojan hittar du i Västbacken, bredvid Askes skidområde. 

Visa på karta
Se menyn

Tel: 0253 - 413 29

Gott i backen

Meny Charlie's

Klassisk skidåkarmat bara en stoppsladd från Västbacken. I vinter har vi ett ny härlig meny med hemgjorda burgare och mycket mer - och såklart varm choklad med vispgrädde! Tre kvällar i veckan håller vi kvällsöppet med olika matupplevelser! 

Läs mer

Husman

Menyer Värdshuset

På vår äldsta restaurang Värdshuset hittar du klassisk husmanskost, lagad från grunden med svenska råvaror. Alltid med vegetariskt och veganskt alternativ. Värdshuset ligger inne i centrumbyggnaden. 

Läs mer

Nöje

På scen

Säsongsfinal med Mike Perry

Klassiska säsongsfinal-festen Snöröjet är tillbaks igen - och i vinter firar vi av vinter större än någonsin!

Vår sista säsongsvecka kommer verkligen bli något alldeles extra. E-type är här för en fantastisk dansfredag, och här för att leda oss igenom säsongsfinalens sista kväll är ingen mindre än Mike Perry. Kasta dig på på bokningsknappen och boka ditt boende vecka 16, för det här vill du inte missa! 

Fika eller luncha?

Fika i backen

Fäbodcafét

Ta Fäbodsvängen och glid in på vårt mysiga Fäbodcafé. Här serverar vi fjällets bästa våfflor som kan toppas med hur mycket glass och sylt som helst. En barnfavorit väl värd ett besök. Vi har glutenfria, äggfria, mjölk- och laktosfria våfflor såklart!

Utsikten

Restaurangen som är vad den heter! Ta en välförtjänt paus och försök ta in den majestiska vyn från vår topprestaurang. Ta en kaffe, en varm choklad och kanske något sött för att få fart i trötta ben.

Vildmarksnästet

Intill Skidstadion finns Vildmarksnästet. Öppen brasa, en god kopp kaffe och fjällets skönaste ställe.

Gillestugan

Hembakta bullar, goda smörgåsar och värmande soppor - det perfekta fikastoppet hittar du mitt i Västbacken - rakt under Charlie's!

Lunch i backen

Utsikten

På restaurang Utsikten fylls tomma energidepåer på med fräsch Asian fusion-mat. Den storslagna inramningen av Städjan, Nipfjället och Rendalssölen, den ingår!

Vildmarksnästet

Viktor och Simone kommer skämma bort dig med en vild meny och en fantastisk atmosfär! Här hittar du en meny med äkta vildmarkskänsla. Tips! Missa inte den magiska älggulaschen!

Timmerkojan

Ibland är det bara en pizza/burgare/kebab-dag - och det hittar du här! Precis nedanför Väst-6:Ans mellanstation hittar du Timmerkojan.

Charlies

En stoppsladd i mitten av Västbacken - sen är du på Charlies! Här serveras riktigt härliga burgare på svenskt kött och flera smarriga vegetariska och veganska varianter. Smaklig spis!

Lunch värd en långsväng

Understället

Du bara måste testa vårt nyaste tillskott bland fjällrestaurangerna. Hållbart, plastfritt och alldeles, alldeles underbart goda burgare, med lokal touch och svenska råvaror. Väl värd en extra sväng in till centrum!

PW Kök & Bar

Unna dig en lunch med guldkant. PW Kök & Bar:s nya meny är värd de extra svängarna nerför Sydbacken!

Värdshuset

Klassisk husmanskost, lagat från grunden med kärlek och svenska råvaror. Barnen har sin egen buffé och äter gratis tills de fyller 8!