Mat och nöje

Varsågod!

Vi har spännande grejer i skafferiet - välkommen till en uppdaterad matupplevelse i vinter! Vi lovar god mat på lokala godsaker med bra energi för rörelsefyllda dagar. Värdshuset, Utsikten och PW Kök & Bar har nya menyer och lagom till jul blir vi med bar och två nya restauranger.

Välkommen till en riktigt god vinter på fjället!

Våra matställen

Nöje

På scen

Säsongsfinal med Mike Perry

Klassiska säsongsfinal-festen Snöröjet är tillbaks igen - och i vinter firar vi av vinter större än någonsin!

Vår sista säsongsvecka kommer verkligen bli något alldeles extra. E-type är här för en fantastisk dansfredag, och här för att leda oss igenom säsongsfinalens sista kväll är ingen mindre än Mike Perry. Kasta dig på på bokningsknappen och boka ditt boende vecka 16, för det här vill du inte missa! 

Fika eller luncha?

Fika i backen

Fäbodcafét

Ta Fäbodsvängen och glid in på vårt mysiga Fäbodcafé. Här serverar vi fjällets bästa våfflor som kan toppas med hur mycket glass och sylt som helst. En barnfavorit väl värd ett besök.

Utsikten

Restaurangen som är vad den heter! Ta en välförtjänt paus och försök ta in den majestiska vyn från vår topprestaurang. Ta en kaffe, en varm choklad och kanske något sött för att få fart i trötta ben.

Vildmarksnästet

Intill Skidstadion finns Vildmarksnästet. Öppen brasa, en god kopp kaffe och fjällets skönaste ställe.

Gillestugan

Hembakta bullar, goda smörgåsar och värmande soppor - det perfekta fikastoppet hittar du mitt i Västbacken - rakt under Charlie's!

Lunch i backen

Utsikten

På restaurang Utsikten fylls tomma energidepåer på med fräsch Asian fusion-mat. Den storslagna inramningen av Städjan, Nipfjället och Rendalssölen, den ingår!

Vildmarksnästet

Viktor och Simone kommer skämma bort dig med en vild meny och en fantastisk atmosfär! Här hittar du en meny med äkta vildmarkskänsla. Tips! Missa inte den magiska älggulaschen!

Timmerkojan

Ibland är det bara en pizza/burgare/kebab-dag - och det hittar du här! Precis nedanför Väst-6:Ans mellanstation hittar du Timmerkojan.

Charlies

En stoppsladd i mitten av Västbacken - sen är du på Charlies! Här serveras riktigt härliga burgare på svenskt kött och flera smarriga vegetariska och veganska varianter. Smaklig spis!

Lunch värd en långsväng

Understället

Du bara måste testa vårt nyaste tillskott bland fjällrestaurangerna. Hållbart, plastfritt och alldeles, alldeles underbart goda burgare, med lokal touch och svenska råvaror. Väl värd en extra sväng in till centrum!

PW Kök & Bar

Unna dig en lunch med guldkant. PW Kök & Bar:s nya meny är värd de extra svängarna nerför Sydbacken!

Värdshuset

Klassisk husmanskost, lagat från grunden med kärlek och svenska råvaror. Barnen har sin egen buffé och äter gratis tills del fyller 8!

Menyer

Vinter

Meny PW Kök & Bar

Kika på menyn

Asian fusion & fika

Meny Utsikten

Kika på menyn

by melker andersson

Kött och Fiskbaren

Se menyn

Hållbar fastfood

Meny Understället

Se menyn

Vilt & lokalt

Meny Vildmarksnästet

Viktor och Simone kommer skämma bort dig med en vild meny och en fantastisk atmosfär! Här hittar du en meny med äkta vildmarkskänsla! Vildmarksnästet hittar du mitt i Västbacken, nedanför Fäboden. 

Lunchmeny

Kvällsmeny

Gott i backen

Meny Charlie's

Klassisk skidåkarmat bara en stoppsladd från Västbacken. I vinter har vi ett ny härlig meny med hemgjorda burgare och mycket mer - och såklart varm choklad med vispgrädde! Tre kvällar i veckan håller vi kvällsöppet med olika matupplevelser! 

Lunchmeny

Kvällsmeny

Husman

Menyer Värdshuset

På vår äldsta restaurang Värdshuset hittar du klassisk husmanskost, lagad från grunden med svenska råvaror. Alltid med vegetariskt och veganskt alternativ. 

Lunchmeny ojämna veckor
Lunchmeny jämna veckor