Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
En

Askes skidveckor

Aske älskar skidåkning och vill att alla barn som vuxna ska få chans att åka skidor i vinter. Därför erbjuder Aske extra förmånliga paket med boende i stuga och Skipass under veckorna 2-6 och 13.

Välkommen till skidåkning, äventyr, avkoppling och glada barn i fjällen!

Erbjudande fr. 1 473 kr/pers

Askes skidveckor

Ta med familjen till Idre Fjäll och häng med barnens favorit Aske i vinter! Aske älskar skidåkning och vill att alla barn som vuxna ska få chans att åka skidor. Därför erbjuder Aske extra förmånliga paket med boende och Skipass under veckorna 2-6 samt 13. 

Prisexempel, vecka 13:

2 vuxna + 2 barn, torsdag-söndag eller onsdag-lördag, ospecificerat boende och Skipass: fr. 1 473 kr/pers

Boka här

Askes skidveckor

Ankomst- och avresedagar

Möjliga ankomst- och avresedagar vecka 2-6 och 13:
Lördag - lördag
Lördag - onsdag
Onsdag - lördag
Söndag - söndag
Söndag - torsdag
Torsdag - söndag
Fredag - fredag

För alla nivåer

Skidskola

Boka skidskola

Bad, bowling och annat kul

Aktivitetscenter

Läs mer

Utmana familjen eller kompisarna

Tävlingar

Boka

Barnens Idre Fjäll

Barnaktiviteter

Läs mer

Hyr utrustningen hos oss

Uthyrning

Hyr utrustning

2022/2023

Aktivitetsschema

Se vinterns aktiviteter

Historien om Aske

För länge sedan, strax norr om Nipfjället, under en stjärnklar vårnatt när fullmånen stod som högst, föddes en liten ren. Vårnatten var tyst och stilla när plötsligt skogen lystes upp. En renflock började sakta vakna till liv i tron om att det var morgon. Det liknande solstrålar och plötsligt blev natten ljus. Det var magiska månstrålar som lyste från månen ner på flocken, strålarna vandrade från ren till ren och stannade till slut på den nyfödda lilla renkalven. Hela flocken samlades i en ring runt den nyfödda renen. Den natten gav de honom namnet Aske – det samiska namnet för måne.

Åren gick och Aske växte upp och blev en stor ren. De magiska månstrålarna hade gjort att Aske fått speciella krafter – han var nämligen den modigaste och snällaste renen av dom alla. När någon av hans renkompisar blev rädd hjälpte Aske alltid till med uppmuntran.

Att leka med barnen på Idre Fjäll var det bästa Aske visste och istället för att äta löv och lavar ville han hellre grilla korv med bröd och dricka saft. Aske var inte som alla andra renar, han var kompis med allt och alla – allt från öringarna i Burusjön som han brukade bada med till lämlarna i skogen nedanför Städjan som han brukade leka kurragömma med.

När övriga flocken med renar var på jakt efter nya betesmarker stannade Aske alltid kvar på Idre Fjäll. Här fanns alltid roliga äventyr runt hörnet – som att åka skidor, klättra, bada, cykla och förstås lek med alla barn!Om du är på Idre Fjäll och ser månen lysa på himlen är det Aske som fyller på sina krafter. Det händer inte varje kväll, men håll utkik, för du kanske också blir ännu modigare av de magiska månstrålarna. 

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Stugor, hotell och camping

Boende

Boka boende

2022/2023

Vinteraktiviteter

Upplev fjället i vinter

Ät gott på fjället

Restauranger

Våra restauranger