Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Askes skidveckor

Askes skidveckor

Aske älskar skidåkning och vill att alla barn som vuxna ska få chans att åka skidor i vinter. Därför erbjuder Aske extra förmånliga paket med boende i stuga och Skipass under utvalda veckor.

Välkommen till skidåkning, äventyr, avkoppling och glada barn i fjällen!

För alla nivåer

Skidskola

Boka skidskola

Bad, bowling och annat kul

Aktivitetscenter

Läs mer

Utmana familjen eller kompisarna

Tävlingar

Boka

Barnens Idre Fjäll

Barnaktiviteter

Läs mer

Hyr utrustningen hos oss

Uthyrning

Hyr utrustning

2022/2023

Aktivitetsschema

Se vinterns aktiviteter

Historien om Aske

För länge sedan, strax norr om Nipfjället, under en stjärnklar vårnatt när fullmånen stod som högst, föddes en liten ren. Vårnatten var tyst och stilla när plötsligt skogen lystes upp. En renflock började sakta vakna till liv i tron om att det var morgon. Det liknande solstrålar och plötsligt blev natten ljus. Det var magiska månstrålar som lyste från månen ner på flocken, strålarna vandrade från ren till ren och stannade till slut på den nyfödda lilla renkalven. Hela flocken samlades i en ring runt den nyfödda renen. Den natten gav de honom namnet Aske – det samiska namnet för måne.

Åren gick och Aske växte upp och blev en stor ren. De magiska månstrålarna hade gjort att Aske fått speciella krafter – han var nämligen den modigaste och snällaste renen av dom alla. När någon av hans renkompisar blev rädd hjälpte Aske alltid till med uppmuntran.

Att leka med barnen på Idre Fjäll var det bästa Aske visste och istället för att äta löv och lavar ville han hellre grilla korv med bröd och dricka saft. Aske var inte som alla andra renar, han var kompis med allt och alla – allt från öringarna i Burusjön som han brukade bada med till lämlarna i skogen nedanför Städjan som han brukade leka kurragömma med.

När övriga flocken med renar var på jakt efter nya betesmarker stannade Aske alltid kvar på Idre Fjäll. Här fanns alltid roliga äventyr runt hörnet – som att åka skidor, klättra, bada, cykla och förstås lek med alla barn!Om du är på Idre Fjäll och ser månen lysa på himlen är det Aske som fyller på sina krafter. Det händer inte varje kväll, men håll utkik, för du kanske också blir ännu modigare av de magiska månstrålarna.