Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Ytterligare ett världsmästerskap till Idre Fjäll – Junior VM i Skicross

Idre Fjäll är glada att meddela att ytterligare ett världsmästerskap återvänder till norra Dalarna. Den 13-14 april står fjälldestinationen som värd för junior-VM i skicross och kommer locka unga talanger från hela världen. Det blir andra gången som fjälldestinationen står som värd för ett världsmästerskap.

"Härligt att vi på Idre Fjäll åter arrangerar ett världsmästerskap, det ser vi som ett kvitto på våra medarbetares fantastiska förmåga att skapa grymma förutsättningar på och utanför arenan. I ett större perspektiv stärker det attraktionskraften för hela Dalarna som en evenemang- och eventdestination", säger Tommy Halvarsson, Marknad- och kommunikationschef på Idre Fjäll. 

Sedan 2016 har Idre Fjäll varit värd för världscupen i Skicross och under det utmanande pandemiåret 2021 lyckades man snabbt besluta och arrangera världsmästerskapen både i skicross och snowboardcross, vilket blev en stor framgång med två svenska medaljer. Nu ser de fram emot att välkomna världen igen för ett nytt mästerskap och med förhoppningar om nya svenska framgångar.

"Vi jobbar aktivt med att inkludera skicross under det alpina paraplyet, för att bredda ungdomars skidglädje och rörelserikedom. Därför passar ett JVM på Idre Fjäll perfekt i tiden, en möjlighet att visa upp grenen skicross på bästa sätt", säger Karin Stolt Halvarsson, Alpin- och Skicrosschef.

 

jvm-2024-2.jpg

 

Utmanande och utslagsgivande tävlingar

Banan på Idre Fjäll har under åren blivit en av de mest uppskattade och utmanande banorna i Skicross-världen och till kommande mästerskap väntas banan åter bli spektakulär.

"Vi kommer bjuda på en riktigt utmanande bana som kommer vara riktigt utmanande och utslagsgivande. Det kommer bli riktigt roliga race under helgen", säger Martin Westblad, tävlingsledare under mästerskapen.

 

Historik tävlingar på Idre Fjäll 

  • Skid SM – 2003
  • Världscup Skicross årligen sedan 2016
  • Världsmästerskapen Skicross och Snowboardcross, 2021
  • Världscup i orientering 2021

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚