Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Inspiration och guider

5 tips på vinteraktiviteter – utöver skidåkning

Att semestra i fjällen förknippas ofta med skidåkning, men vintern på Idre Fjäll är mer än att bara åka skidor. Oavsett om du behöver vila benen ett tag, eller bara vill göra något helt annat, har vi en passande aktivitet för dig som vill njuta av krispig vinter och oslagbara naturupplevelser. Här är 5 tips på härliga vinteraktiviteter på fjället. 

 

1. Åk hundspann på snöklädda fjäll

Det är inte mycket som slår att åka hundspann på vita fjäll en kall och krispig vinterdag.

Mys in dig på renskinn och kuddar och låt våra glada Siberian husky-hundar ta dig runt på fjället. Du kan även köra ditt eget spann och prova på livet som en riktig mucher (slädförare). Det finns givetvis tid att mysa med hundkompisarna efter turen. 

3956_aktiviteter_huskyturer_kennelbesok.jpg
Åk hundspann och gosa med snälla Siberian husky-hundar. 

2. Upplev fjället från skotern 

För den som gillar fart och fläkt är en skoteraktivitet ett måste! Följ med våra erfarna guider ut på ett oförglömligt äventyr runt Idre Fjällen och dess häpnadsväckande natur. Det finns flera olika turer att välja mellan anpassade för nybörjare, barnfamiljer, kompisgäng och den som vill köra skoter på egen hand. Magiska vyer utlovas!

8L9A8385.jpg
Upplev fjällets pampiga vyer från en skoter. 

3. Åk bob i Familjebacken

Har du också alltid drömt om att åka snowracer ner för en lång skidbacke? Kom då och åk bob, även kallat snowracer, i Familjebacken! Vi tar liften upp för backen och känner sedan pirret i magen när vi glider ned för pisten samtidigt som musiken pumpar ur högtalarna. Visst låter det kul?

Bobkvall.jpg
Under bobkvällarna får du möjlighet att åka i pisten. 

4. Träffa tama renar och upplev samekulturen

Prova en unik och spännande aktivitet – träffa tama renar och upplev samekulturen. Är du en djurälskare kommer du älska känslan när renens mjuka mule äter direkt ur dina händer. Med snöskor på fötterna och en ren i handen kan du även gå på vandringstur tillsammans med renarna samtidigt som du får lära dig om renens och renskötarens liv under de åtta årstiderna.

IdreFjall_natur_86.jpg
Klappa de tama renarnas mjuka päls och låt dem äta direkt ur din hand. 

5. Pimpla på isen

Att ge sig ut och isfiska på den gnistrande isen en solig vinterdag är ren magi! Känn lugnet och tystnaden som råder ute på isen, samtidigt som du med spänning väntar in fiskelyckan. Har du tur lyckas du fånga den eftertraktade lokala rödingen som sedan tillagas över öppen eld. 

Läs mer om vinterns alla aktiviteter här