Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till väder och driftinformation
Väder, leder & liftar
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Information till dig som gäst

Här har vi samlat information om in- och utcheckning för dig som är på plats på hos oss på Idre Fjäll. 

Incheckning

Var ligger mitt boende? Här hittar du en karta över våra olika boendeområden.

Boendeområden

Stugor & lägenheter

Incheckning från 16.00

Incheckning sker från 16.00 i receptionen vid Torget.

För ankomster utanför receptionens öppettider läggs kuvert med nycklar till ditt boende i nyckellådan vid busshållplatsen som ligger direkt till höger efter bron uppe vid Torget. Se skylt ”Nycklar kvällstid”.

Digital incheckning

Incheckning från 16.00

Om du bor i ett av våra boenden som är utrustat med låskod så kommer ett sms med instruktioner att skickas ut senast klockan 16.00 på ankomstdagen. Sms:et innehåller instruktioner om hur du checkar in och får tillgång till dörrkoden till ditt boende. 

Utvalda boenden i Centrumbyn, Fjällbyn och Skogsbyn
Lås upp dörren genom att slå koden du har fått i inchecknings-sms:et. Låset öppnas efter någon sekund. Om du slår fel kod tre gånger blockeras kodboxen i tre minuter. För att låsa dörren för du handtaget uppåt.

Utvalda boenden i Gammelbyn
Ange koden du har fått i sms:et följt av hänglåssymbolen för att öppna nyckelboxen. En fastmonterad och en lös nyckel ligger i boxen. Förvara gärna även den lösa nyckeln i boxen under din vistelse.

Har du inte fått sms eller behöver hjälp?
Om du inte mottagit ditt sms så kan du besöka receptionen eller kontakta dem på 0253-41253. Om receptionen är stängd, kontakta jouren på 070-5321963.

Boendeområden med digitala lås ➚

Pernilla Wiberg Hotel

Incheckning från 15.30

Incheckning sker på hotellet. När receptionen är stängd ligger dina nycklar i nyckellådan utanför entrén till hotellet.

Pernilla Wiberg Hotel

 

Camping

Incheckning från 16.00

Incheckning på campingen sker via sms som skickas ut på ankomstdagen till det telefonnummer som angavs vid bokningen. Följ instruktionerna i smset för att checka in samt få kod till servicehus och bom. 

Campingen

 

Grupper

Incheckning från 16.00

Incheckning för grupper sker endast i receptionen på Torget. Max en kontaktperson per grupp är välkommen för att checka in och hämta liftkort, spårpass samt matband.

Digitala lås

Utcheckning senast 10:00

Utvalda boenden i Centrumbyn, Fjällbyn och Skogsbyn
För att checka ut följer du anvisningarna i sms:et som skickas ut inför avresedagen.
Lås dörren genom att föra handtaget uppåt. Efter utcheckning slutar din kod att fungera.

Utvalda boenden i Gammelbyn
För att checka ut följer du anvisningarna i det sms:et som skickas ut inför avresedagen. Säkerställ att den lösa nyckeln ligger i nyckelboxen vid avresa.

Stugor & lägenheter

Utcheckning senast 10.00

Du checkar ut genom att lämna dina nycklar i någon av nyckellådorna som finns till höger precis innan bron sett från Torget.

Pernilla Wiberg Hotel

Utcheckning senast 11.00 

Du checkar ut i receptionen på hotellet.

 

Camping

Utcheckning senast 12.00 

För att checka ut följer du anvisningarna som finns i det sms:et som skickas ut på avresedagen.

Ladda elbilen

Idre Fjäll utvecklar sitt hållbarhetsarbete och en naturlig del av det är att kunna erbjuda våra gäster en modern infrastruktur för att förse elbilar och laddhybrider med el.

Vi har nu skapat 64 toppmoderna laddpunkter på tre olika områden inom vår anläggning. Dessa är placerade vid Charlies, Hyllan i Syd, Pernilla Wiberg Hotel, SkiCenter Syd, Skidstadion och vid centrumparkeringen strax nedanför Torget. Uttagen är av Typ 2.

Laddplatserna är ihopkopplade via ett system som hanterar laddströmmar och betalning på ett välbeprövat sätt. Idre Fjäll vill att det ska fungera enkelt och smärtfritt för dig som gäst.

Du som är användare behöver bara ladda ner appen Waybler och sedan följa anvisningarna. Det sitter även tydliga anvisningar vid Ladd platserna.

Vi har även ett antal boenden som är utrustade med laddstolpe (och fler är på gång). Håll utkik efter laddningssymbolen vid bokning av boende.

Laddsystemet är levererat av Next Green AB och baseras på produkter från Waybler – marknadsledande inom laddning vid parkeringsplatser och flerbostadshus.

Ladda ner appen Waybler ➚

Energieffektiva tips!

I vårt arbete med visionen "Idre Fjäll 2037 – en framtid närmare naturen" är miljöarbetet en viktig del, och idag är det mer aktuellt än någonsin. Inför kommande vintersäsong har vi på Idre Fjäll genomfört flera åtgärder för att minska onödig energiförbrukning på fjället, men vi behöver din hjälp också! 

Här är några tips till dig som gäst så att du också kan vara med och bidra till att göra fjället mer energieffektivt i vinter:

  • Ställ inte möbler eller väskor framför elementen.  
  • Stäng av produkter som har stand by läge när de inte används. Dra ur kontakten!
  • Håll inomhustemperaturen på max 20 grader. 
  • Vädra smart ! Om du behöver vädra – öppna mycket och vädra under kort tid i stället för att vädra lite under lång tid. Stäng av termostaterna på elementen under tiden.  
  • Duscha kortare tid – halverar du din duschtid så halverar du också energi- och vattenförbrukningen. 
  • Diska i diskmaskin och undvik att spola av disken före. Välj eco-programmet om det finns. Visste du att diska för hand drar upp till fyra gånger så mycket energi som att diska i maskin?
  • Låt inte bastun stå på oanvänd. Nyttja tiden väl!

 Laddning av elbil

  • Det är inte tillåtet att ladda elbilar i motorvärmarens uttag och absolut förbjudet att ladda via vägguttag inne från boendet.
  • All laddning av elbil måste göras vid boenden med avsedda laddare eller på de parkeringar inom Idre Fjäll där det erbjuds laddning av elbil. 
  • Gästen skall följa de bestämmelser som gäller för stugan/lägenheten beträffande laddning av elbil. Eventuella överträdelser beivras. Överträdelse debiteras ett belopp om 2 000 SEK. Varje fall av överträdelse dokumenteras.

Åk gratis mellan stugan och liften

Ta Fjälltåget runt Idre Fjäll

Låt bilen stå och hoppa på Fjälltåget! Du åker helt gratis (du behöver inte ens liftkort) mellan våra stugbyar och Askes sommaräng på sommaren och Askes Skidområde på vintern och syd-gondolens dalstation. Fjälltåget är ett smidigt sätt att ta sig runt på fjället utan att behöva packa i och ur bilen. Hundar och cyklar är välkomna i mån av plats.

Körtider
08.30 - 18.00 (sista turen går från Askes sommaräng kl 18.00). Lunchuppehåll mellan 13.00-13:30.

Hållplatser
Askes sommaräng – Torget – Västbyn – Passagen Västbyn/Skogsbyn – Skogsbyn – Gammelbyn – Sportuthyrningen Syd – Återvinningsstation Dalsbyn – Dalsbyn – Söderbyn – Korsning Söderbyn/Dähliebyn – Dähliebyn – Fjällbyn – Gammelbyn – Torget – Askes sommaräng – Sydgondolens dalstation och upp tillbaka till Askes sommaräng igen.

 

Åk gratis i Idre-Grövelsjöområdet

Ta Skidbussen mellan fjällen

Skidbussen är ett samarbete mellan flera aktörer i Idre för att göra det enklare för bilfria besökare att ta sig runt i Idre-Grövelsjöområdet.

Körtider
Skidbussen körs dagligen 23 december 2022 - 15 april 2023, se tidtabell för exakta avgångar. 

Hållplatser
Grövelsjöns Fjällstation - Grövelsjögården - Grövelfjäll - Huskläppen - Storsätra Fjällhotell - Fjällbua - Sågliden - ICA Idrebua - Högstvägen Idre - Fjällfoten - Idre Himmelfjäll - Idre Fjäll - Fjätervålen. 

Viktig informatio

Se tidtabell ➚

Vård och läkare

Backläkare

Under nedan tider finns läkare på plats vid Skidstadion. Övriga tider hänvisar vi till 1177 eller för akuta ärenden alltid 112!

21 december - 7 april
Alla dagar: 08.00 - 09.00 och 16.00 - 17.00

Avvikande tider:
Julafton 24 december 08.00 - 09.00
7 april 08.00 - 09.00

Vårdcentral

Om du behöver vård kan du kontakta 1177 för digital rådgivning eller vända dig till vårdcentralen i Särna.
Om du reser hit från utanför de nordiska länderna behöver du ha ditt Europeiska sjukförsäkringskort (EU-kort) med dig när du söker vård.

Akuta händelser

Vid akuta ärenden, ring 112.