Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
En

Fäboden på Idre Fjäll

Besök fäboden

Idre Fjäll har en riktig fäbodvall med gamla fäbodstugor. Här finns också snälla djur som getter, kor, kaniner, gäss och hönor. Kom förbi och klappa djuren och ät en nygräddad våffla med glass i Fäbodcafét. 

Fäboden ligger bara en kort promenad från Torget och är gratis att besöka. Djuren är ute mellan 8 och 16 varje dag. Vill du ha en guidad tur och djupare upplevelse – boka aktiviteten Fäboddagen nedan. 

Sommar

Fäboddag

Välkommen till våra fäboddagar i sommar. Vi ordnar marknader med lokala hantverk och visar upp hur man förädlade produkter, t.ex. smör, förr i tiden. Passa också på att titta på djuren och de gamla fäbodstugorna.
Denna aktivitet passar alla åldrar. 
Ingen föranmälan krävs. 

Mer info kommer längre fram. 

Sommar

Träffa djuren på Fäboden

I sommar kan du boka in en fäboddag tillsammans med våra guider. Då får du träffa djuren och samtidigt lära dig mer om livet på en fäbod.
Fjällvallen, vår fäbod, består av byggnader som är flyttade hit från fäbodar i omgivningarna. Den här dagen får du veta mer om livet på en fäbod förr i tiden, varför de fanns och vilka sysslor man hade där. Aktiviteten avslutas med en våffla i caféet.
Aktiviteten passar för barn 4-12 år (men äldre barn får såklart också delta). Medföljande föräldrar är gratis (dock utan våffla).
Föranmälan krävs.

Mer info kommer längre fram. 

Sommar

Promenera med getter

Följ med på en promenad i området där våra underbara getter håller hus. Vår guide visar er runt och berättar om getterna. Du kanske till och med vill testa att leda en själv.
Getter är ett roligt djur som alltid har sina egna upptåg på gång, som en stor katt kan man nästan säga. De har en stor dos av egen vilja, är svåra att stänga in och vill testa att äta det mesta. Med getterna har man aldrig en tråkig stund.
Aktiviteten passar för barn 5-10 år. Föräldrar får också följa med. 
Föranmälan krävs. 

Mer info kommer längre fram. 

Sommar

Fäbodens historia

Ta chansen att lära dig mer om en viktig del av Sveriges historia – fäbodarna. Med vår guide kommer du att kolla på det gamla byggnaderna och föremål från förr, samt lyssna på en och annan skröna.
Fjällvallen, vår fäbod, består av byggnader som är flyttade hit från fäbodar i omgivningarna. Under denna tur får ni en närmare inblick i fäbodstugorna. Turen avslutas med kaffe, kokat över öppen eld såklart. 
Aktiviteten passar främst vuxna (även yngre om intresse finns).
Föranmälan krävs. 

Mer info kommer längre fram. 

Hitta till fäboden

Fäboden ligger vid sidan av Västbacken, strax ovanför mittenstationen.

Du kan gå hit från Idre Fjäll.

Visa på karta

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

2022/2023

Vinteraktiviteter

Upplev fjället i vinter

Stugor, hotell och camping

Boende

Boka boende

Bad, bowling och annat kul

Aktivitetscenter

Läs mer