Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Upplev samekulturen

Skapa fina minnen tillsammans med samer och renar i Grövelsjön. Hos Renbiten kan du träffa och klappa renar, eller kanske till och med gå på en vandring tillsammans med dem – en fantastisk upplevelse för både barn och vuxna. Läs mer om våra upplevelser nedan och boka direkt hos Renbiten.

Renbitens hemsida ➚

Sommar och höst

Träffa samer och renar

Kom nära och träffa riktiga renar i sommar och höst i Grövelsjön i Idre. Klappa dem, mata dem och passa på att också lära känna den riktiga samekulturen. Vill du uppleva något utöver det vanliga väljer du Taste of Sápmi – en samisk middag över öppen eld som även erbjuds med övernattning i kåta.

Sommar och höst

Träffa och klappa renar

Klappa och mata samernas tama renar och årets nyfödda renkalvar. Upplev känslan när renarna kommer och äter ur dina händer och hur mjuk deras päls och mule är när du klappar dem. Fin aktivitet för barn!

Lär dig vilket fantastiskt djur renen är och hur väl anpassad den är för att klara ett arktiskt klimat. Visste du till exempel att renen i vissa avseenden har bättre syn än oss människor?

Dag: Måndag & fredag
Tid: 10.00-11.00
Pris: 250 kr/vuxen, 150 kr/barn barn upp till 12 år
Samlingsplats: Butik Renbiten i Storsätern

Boka hos Renbiten ➚

Sommar och höst

Vandra med renar

Vandra tillsammans med renar i gammelskogen där myrstackarna är lika höga som du själv och där laven hänger tjock från trädstammarna.

En favorittur för både vuxna och barn. Vi har inget bestämt mål utan strosar omkring där renarna får bestämma vart vi går. 

Vi bjuder på fika med samiskt kaffe, saft, olika produkter av renkött och våra muffins med kvanne i till berättelser om livet som renskötare.

Dag: Tisdag, onsdag, torsdag
Tid: 14.00-16.00
Pris: 550 kr/vuxen, 250 kr/barn upp till 12 år
Samlingsplats: Butik Renbiten i Storsätern

Boka hos Renbiten ➚

Sommar och höst

Taste of Sápmi

Njut av en 4-rätters samisk middag i en magisk miljö, som inte går att få på en vanlig restaurang. De uppdukade borden står uppställda i vår stora tältkåta kring eldstaden och med naturen runt omkring.

Här får du chansen att njuta av det samiska köket tillagat över elden, ackompanjerat av berättelser om den samiska matkulturen. En upplevelse för alla sinnen som du kommer att minnas länge. Upplevelsen passar även de som har svårigheter att gå.

Övernattning på renskinn i kåta efteråt är möjligt för 1500 kr/kåta. 

Dag: Onsdag
Tid: 18.00
Pris:
1250 kr/vuxen, barn upp till 12 år har 30% rabatt
Samlingsplats: Butik Renbiten i Storsätern

Boka hos Renbiten ➚

Sommar och höst

Vandring till Maadther Ajjas

Det här är en magisk upplevelse, där du får se hur livet som renskötare var förr. Vi vandrar tillsammans med våra tama renar till Maadther Ajjas sommarkåta där han levde med sina 10 barn, drängar och hundar. I kåtan serveras en samisk måltid och kaffe kokt över elden.

Vandringen till kåtan tar ca 30 minuter enkel väg.

Dag: Måndag
Tid: 12.00-15.00
Pris: 950 kr/vuxen
Samlingsplats: Butik Renbiten i Storsätern.

Boka hos Renbiten ➚

Om Renbiten

Renbiten är ett samiskt familjeföretag i Grövelsjön norr om Idre som drivs av Peter och Helena Andersson som är en av de fyra familjer som samarbetar i Idre sameby - Sveriges sydligaste sameby.

Renbiten håller till i Storsätern som ligger vid Grövelsjön. Här finns en fantastisk fjällnatur och väglösa områden i gränslandet till Norge.

Resan dit från Idre Fjäll tar ungefär 45 minuter med bil. Ni tar er egen bil till och från Renbiten. Hos Renbiten finns det både café och butik för dig som vill fika och köpa med dig renkött, renskinn, hantverk eller kanske vildfångad fisk hem. 

Kontakta oss & hitta hit

Renbiten hittar du i Grövelsjön, cirka 4 mil från Idre Fjäll.

Hitta hit Visa Renbiten på Google Maps

E-post info@renbiten.se
Telefon 070 - 577 93 76
Hemsida renbiten.se