Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Upplev samekulturen

Gå direkt till

Skapa fina minnen tillsammans med samer och renar i Grövelsjön. Hos Renbiten kan du träffa och klappa renar, eller kanske till och med gå på en vandring tillsammans med dem – en fantastisk upplevelse för både barn och vuxna. Läs mer om våra upplevelser nedan och boka direkt hos Renbiten.

Renbitens hemsida ➚

Vinter

Samekulturen på vintern

Ge vintern en extra gnistrande känsla och åk och träffa samer och renar i Grövelsjön i Idre. Upplev känslan av renens mjuka mule äter ur dina händer eller värm dig med en kopp samiskt kaffe. Hos Renbiten får du lära dig mer om samisk kultur, de åtta årstiderna och livet som renskötare.

Om Renbiten

Renbiten är ett samiskt familjeföretag i Grövelsjön norr om Idre som drivs av Peter och Helena Andersson som är en av de fyra familjer som samarbetar i Idre sameby - Sveriges sydligaste sameby.

Renbiten håller till i Storsätern som ligger vid Grövelsjön. Här finns en fantastisk fjällnatur och väglösa områden i gränslandet till Norge.

Resan dit från Idre Fjäll tar ungefär 45 minuter med bil. Ni tar er egen bil till och från Renbiten. Hos Renbiten finns det både café och butik för dig som vill fika och köpa med dig renkött, renskinn, hantverk eller kanske vildfångad fisk hem. 

Kontakta oss & hitta hit

Renbiten hittar du i Grövelsjön, cirka 4 mil från Idre Fjäll.

Hitta hit Visa Renbiten på Google Maps

E-post info@renbiten.se
Telefon 070 - 577 93 76
Hemsida renbiten.se