Upplev samekulturen

Gå direkt till

Lär dig mer om samekulturen

Berika sommaren med ny kunskap! Renar är majestätiska djur som har vandrat i de svenska fjällen i många tusen år. Att få se dem på nära håll är en minnesrik upplevelse. Hos Renbiten i Storsätern, Grövelsjön, får du lära dig mer om renen, samisk kultur och historia. 

Sommarens upplevelser

Vill du boka? 

info@renbiten.se

0705-779376

Upplev Renen

Träffa våra tama renar och årets kalv. Upplev känslan när de kommer och äter ur dina händer och hur mjuk deras päls och mule är.

Lär dig vilket fantastiskt djur renen är och hur väl anpassad den är för att klara ett arktiskt klimat. Visste du t.ex att renen i vissa avseenden har bättre syn än oss människor?

Tisdag, onsdag, torsdag och fredag kl 10-11

Pris: 140 kr / pers

Vandra tillsammans med renar.

Vandra tillsammans med renar i en gammelskog, där myrstackarna är lika höga som du själv och där laven hänger tjock från trädstammarna.

En favorittur för både vuxna och barn. En ”samisk fika” ingår där vi även berättar om samekulturen och om livet som renskötare.

tisdag och torsdag kl 14-16

Pris: vuxna 390 kr, barn 6-12 år 250 kr, barn 3-5 år 150 kr

Ol Antas kåta

I början av 1900-talet var Ol Anta utplacerad på västra sidan av Grövelsjön för att vakta gränsen mot Norge. Vi kommer att besöka hans boplats och fascineras av hur hans liv kan ha sett ut.

Sommaren 2016 hittade vi tillsammans med en arkeolog ännu en boplats som vi kommer att besöka.

Onsdagar kl. 13-16 Pris: 390 kr/person

Maadther Ajjas sommarviste

Det här är en magisk upplevelse, där ni får möta livet som renskötare på gammelfarfars tid. Vi till hans sommarkåta där han levde med sina 10 barn, drängar och hundar. I kåtan serveras en samisk måltid och kaffe kokt över elden.

Vandringen till kåtan tar ca 30 minuter enkel väg.

Måndag kl 14-18

Pris: vuxna 550 kr, barn från 6-12 år 295 kr

Taste of sápmi

Upplev det samiska köket och få en upplevelse för alla sinnen!

Under ca. 3 timmar varvar vi berättelser kring den fantastiska samiska matkulturen, samtidigt som ni får njuta av en 4 rätters middag tillagade över elden.

En middag och upplevelse som ni kommer att minnas länge. Övernattning i kåta efteråt är möjligt till en kostnad av 1000 kr/kåta.

Onsdagar och fredagar kl 18.00

Pris: vuxna 890 kr, barn upp till 12 år halva priset.

Mer sommar på Idre Fjäll!

Se alla våra sommaraktiviteter