Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
En

Barnens Idre Fjäll

Aktiviteter ute

Frisk luft finns det gott om i fjällen och massor av aktiviteter. Utmana familjen i någon av veckotävlingarna, sladda förbi Askes lekplats eller kör en familjetävling på skidstadion. Vi tror att den aktiva semestern är den bästa och på Idre Fjäll är det svårt att sitta still.

Barnfavoriter på Idre Fjäll

Askes skidskola

Mamma och pappa kommer inte att ha en chans när skidskole-veckan är över. Sväng, hopp och massor av bus med Aske - det är inte konstigt att barn älskar vår skidskola!

Aktivitetscentret

3 000 kvadratmeter ös - välkommen till Aktivitetscentret! Rastlösa och frusna kan bowla, bada eller varför inte spela fotboll eller badminton i sporthallen! Allt är samlat under ett och samma tak och på glidavstånd från backen - praktiskt, eller hur? Tips! Utmana en kompis på shuffleboard!

Funpark

Parken är en given favorit under veckan. Boxar, hopp och andra sköna features utmanar alla åldrar - även dom vuxna. Lyssna på bra musik och dela eller ta emot tips till kompisarna i parken.

Historien om Aske

För länge sedan, strax norr om Nipfjället, under en stjärnklar vårnatt när fullmånen stod som högst, föddes en liten ren.

Vårnatten var tyst och stilla när plötsligt skogen lystes upp. En renflock började sakta vakna till liv i tron om att det var morgon. Det liknande solstrålar och plötsligt blev natten ljus. Det var magiska månstrålar som lyste från månen ner på flocken, strålarna vandrade från ren till ren och stannade till slut på en nyfödd liten renkalv. Hela flocken samlades i en ring runt den nyfödda renen. Den natten gav de honom namnet Aske, det samiska namnet för måne.

Åren gick och Aske växte upp och blev en stor ren. De magiska månstrålarna hade gjort att Aske fått speciella krafter, han var nämligen den modigaste och snällaste renen av dom alla. När någon av hans renkompisar blev 
rädd, hjälpte Aske alltid till och peppade och uppmuntrade.

Att leka med barnen på Idre Fjäll var det bästa Aske visste och istället för att äta löv och lavar ville han hellre grilla korv med bröd och dricka saft. Aske var inte som alla andra renar, han var kompis med allt och alla. Allt ifrån öringarna i Burusjön som han brukade bada med till lämlarna i skogen nedanför Städjan som han brukade leka kurragömma med.

När övriga flocken med renar var på jakt efter nya betesmarker stannade Aske alltid kvar på Idre Fjäll. Här fanns alltid roliga äventyr runt hörnet; åka skidor, klättra, bada, cykla och förstås massor med barn att leka med!

Om du är på Idre Fjäll och ser månen lysa på himlen, då är det Aske som fyller på sina krafter. Det händer inte varje kväll, men håll utkik, kanske du också blir ännu modigare av de magiska månstrålarna?