Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor

Huskyturer på Idre Fjäll

Huskyturer i fjällen

Kom och umgås med Siberian huskys på Idre Fjäll i sommar. På vintern är de givna som draghundar för hundspann men de är minst lika kul att hänga med på sommaren. Testa footbike med husky, hike med husky eller hälsa på dem på kenneln. Bokas direkt hos vår partner Adventure Dreams. 

Husky

Footbike

Husky

Hike

Husky

Kennelbesök

Huskyturer (tryck på + för att läsa mer)

Husky Footbike 400 kr/person

För dig som gillar hastighet och cykel. Här åker du Footbike bakom en slädhund. En Footbike är ett mellanting mellan spark och en cykel, så du kan sparka för att hjälpa hunden framåt och du kan bromsa för att sakta ner och stoppa. Hjälm ingår. Minsta längd 150 cm. Max 5 deltagare. Mån,ons,fre 09.00-10.00

Husky hike från 200 kr/person

Vandra tillsammans med en huskyhund! Du är kopplad till hunden med ett bälte runt midjan. Du får draghjälp av hunden och uppförsbackar blir mycket lättare. Vi vandrar tillsammans i skogen, på stigar och grusvägar i lätt terräng. En aktivitet som passar alla! På turen stannar vi och låter hundarna bada. Barn (5-12 år): 200kr Vuxen: 300 kr Barn under 13 år vandrar tillsammans med en vuxen. Max 10 deltagare. Mån,ons,fre 10.30-11.40 samt 11.45-12.45.

Husky kennelbesök 150 kr/person

Hundgården ligger i Höstsätern, utanför Idre. Här finns en flock om 30 slädhundar. Du kommer att leka med hundarna, mata dem och få möjlighet att lära dig om deras beteende och de olika raserna. Endast ett sällskap per besök. Transport i egna bilar. Mån, ons, fre 16.30-18.30.

Samlingsplats

Samlingsplats för huskyturerna är nedanför parkeringen till skidstadion på Idre Fjäll (vid valstugorna) - spana efter skylt och banderoll "Adventure Dreams".

För kennelbesök i Höstsätern (ca 8 km utanför Idre) tar du dig dit i egen bil. Adress: Grövelsjövägen 109, 790 91 Idre. Spana efter "Adventure Dreams"-skylt.

Kontaktinfo & bokning

Du bokar huskyturerna genom att ringa eller maila direkt till vår samarbetspartner Adventure Dreams som håller i turerna.

E-post: info@adventure-dreams.se

Tel: +46 (0)73 048 89 83 

Mer sommar på Idre Fjäll!

Se alla våra sommaraktiviteter