Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Idre Fjäll och Älvdalens Utbildningscentrum i samarbete under världscupen

Idre Fjäll och Älvdalens Utbildningscentrum har ett långvarigt samarbete i samband med världscuptävlingarna i skicross där elever stärker upp teamet inför helgens tävlingar i skicross.

"Samarbetet med Älvdalens utbildningscentrum startade redan 2018, där deras entusiasm och dedikation har varit till stor hjälp för att skapa förutsättningar för att lyckas med en stor tävling som världscupen", säger Ida Einarsson, HR-chef på Idre Fjäll.  

"Vårt samarbete med skolan har utvecklats under åren och fler elever från Äventyrgymnasiet har via praktik fått arbete hos oss. För oss som arbetsgivare är det en trygghet i att ha en utbildning med inriktning mot turism. Vi ser kompetensförsörjningen och kunskapen från Älvdalens utbildningscentrum som viktig för framtiden", fortsätter Ida Einarsson.

 

IdreFjall_ledning_Ida_highres.jpg

 

Praktik som kompletterar teori – en framgångsfaktor

Sedan sex år tillbaka har cirka 20 elever från Älvdalen varit en ovärderlig del av vårt volontärteam under evenemanget. Utöver skicrosstävlingarna engagerar sig även skolan i tävlingarna i puckelpist på Idre Fjäll.

"Samarbetet ger våra elever möjlighet att få ovärderlig praktisk erfarenhet och bidra till ett framgångsrikt evenemang", säger Henrik Karlsson Holmer, Lärare på Äventyrsgymnasiet, Älvdalens Utbildningscentrum.

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚