Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Inspiration och guider

Så blir du ett proffs i skidbacken

Vill du lära dig att åka skidor eller snowboard från grunden? Eller ta din åkning till en högre nivå? Gå i skidskola, ta privatlektioner eller var med på någon av våra mer utmanande skidaktiviteter – på Idre Fjäll är möjligheterna många! Tillsammans med erfarna instruktörer kommer du susa ner för skidbacken snabbare än du tror. 

 

Gå i skidskola

Att gå i skidskola är både roligt och givande. Inte nog med att du lär dig att åka skidor eller snowboard – du träffar dessutom likasinnade som också vill lära sig att åka. Alla kan gå i skidskola – barn som vuxna, nybörjare som rutinerade åkare. På Idre Fjäll erbjuds lektioner i alpint, snowboard och längdskidåkning. Du kan även ta lektioner tillsammans med ditt barn för att lära dig hur ni på bästa sätt kan åka tillsammans och skapa bra förutsättningar för att barnet ska utvecklas i sin åkning.

07022020-DSC06694.jpg
På Idre Fjäll erbjuds lektioner i alpint, snowboard och längd för både nybörjade och erfarna åkare. 

Ta privatlektioner

Det kanske mest effektiva sättet för att bli en bättre åkare är att boka en eller flera privatlektioner med en erfaren instruktör som du har helt för dig själv. Eftersom ni enbart har dina färdigheter och önskemål att utgå från kan ni maxa tiden tillsammans. Du kommer bli överraskad över hur snabba resultat du kan få!

 

Åk på orörda backar

Är du en van skidåkare, som dessutom är morgonpigg, bör du hänga med våra instruktörer på morgonskidåkning i Nordbackarna. Vi ger oss ut innan liftarna har öppnat, vilket betyder att vi kan ta de första svängarna i helt orörda och nypistade manchesterbackar. Det här är det ultimata tillfället att få åka orstört och bara fokusera på din åkning. Som grädden på moset unnar vi oss en frukost på Utsikten efteråt. En riktigt drömmorgon helt enkelt! 

14112019-DSC00164.jpg
Det är inte mycket som slår att få ha backen för sig själv och åka på orörd manchester i soluppgången. 

Prova på topptur

Är du sugen på att åka efter att liftarna har stängt? Jodå, det är möjligt! Testa att gå på topptur tillsammans med en kunnig instruktör. Under denna häftiga och fysiskt krävande aktivitet går vi upp för anläggningen på topptursskidor i mörkret. Väl framme tar vi en fikapaus innan vi slänger oss utför backarna i mörkret, med pannlampan i högsta hugg.


Gå på topptursskidor uppför backen i mörkret, för att sedan susa ner.