Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
En

Skidåkning i fyra vädersträck

Sveriges sydligaste fjäll

Idre Fjäll i nordvästra Dalarna är Sveriges sydligaste fjäll. Här har du nära till allt – som rolig och varierad skidåkning, restauranger, naturupplevelser och massor av aktiviteter. 
Eftersom vi har skidåkning i alla väderstreck kan du åka där vädret och snön är som bäst. Manchestersvängar, fluffiga puderåk eller lek och bus i vår snowpark – på Idre Fjäll blir du aldrig uttråkad!

Spela video

Alltid billigast online

Skipass

Köp Skipass

Bra att veta

Skidor med barn

Läs mer

För alla nivåer

Skidskola

Boka skidskola

Lek och träna

Snow Park

Läs mer

Längdturer för själen

Längdskidåkning

Läs mer

Kliv uppför - åk ned

Topptur

Boka

Skidåkning

Pistakarta

Se pistkarta

Lekfulla tävlingar

Vinnaren Speedski

Har du sett en speedskiåkare susa ut för backen i gummidräkt och strömlinjeformad hjälm? Varje år arrangeras världscupen i speedski på Idre Fjäll där världens snabbaste skidåkare samlas. För säkerhets skull får man inte åka störtlopp i pisterna men i vår speedtrap har du möjlighet att verkligen släppa på allt vad du törs. Vem är egentligen snabbast i familjen eller bland kompisarna? Varje vecka genomför vi tävlingen Vinnaren Speedski i speedskiarenan i Västbacken. Man tävlar i två åk och den snabbaste tiden räknas. Vi korar de snabbaste i varje klass: barn, ungdom och vuxen. Tävlingen passar alla från 10 år.

Barnens Vasalopp

Aske bjuder in till Längdskidtävling för barn upp till 12 år, i fäders spår för framtida segrar. I samarbete med Vasaloppet. I Barnes Vasalopp är stämningen minst lika hög och kylan lika bitande i kinderna som i det riktiga Vasaloppet. Dessutom är Aske på plats och hejar på alla åkare! Banan sträcker sig runt stadion och är mycket enkel och inspirerande samt väl markerad. Det finns olika alternativ av banor beroende på ålder och nivå, dessa väljer man själv på plats. I Barnens Vasalopp är alla vinnare och alla får diplom och blåbärssoppa.

Triumfcupen

Slalomtävling i Familjebacken i Väst för alla barn. Banan är enkel och inspirerande. Aske kommer och kör uppvärmning, visar banan och hejar på. Vi tävlar i ett åk i banan, utan tidtagning. Alla deltagare är vinnare och får diplom.

Fredagstävlingen

Storslalomtävling i Västbacken. Tävlingsformen är differensslalom där det gäller att åka två åk på så lika tid som möjligt. Här är det alltså inte den snabbaste som vinner. Fina priser delas ut till de bäst placerade i varje klass. Vi tävlar i tre klasser – barn, ungdom och vuxen.

Utmana kompisarna eller familjen

Tävlingar

Läs mer och boka

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

2022/2023

Vinteraktiviteter

Upplev fjället i vinter

Ät gott på fjället

Restauranger

Våra restauranger

Bad, bowling och annat kul

Aktivitetscenter

Läs mer