Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Världscupen avslutas på Idre Fjäll - brödrapar gör upp om totalsegern

I helgen anordnas för första gången en världscupavslutning på Idre Fjäll. En rafflande skicross-avlutning väntas i en av åkarnas absoluta favoritbanor.  Idre Fjäll har sedan 2016 historiskt stått som värd för världscupen och 2021 anordnade man VM i både Skicross och Snowboardcross.  En extra krydda under helgens tävlingar blir att bröderna Mobärg har chansen till att vinna totalcupen. 

"Det ska bli roligt att vara värd för årets världscupavslutning, banan som är uppskattad av åkarna kommer bli riktigt utslagsgivande och det kommer bli bra tävlingar", säger Martin Westblad på Idre Fjäll.

 

idrefjall_martin_orebro.jpg

 

Skicross på frammarsch i Sverige

Som sport växer skicrossen och förbundet arbetar aktivt med att inkludera sporten under det alpina paraplyet, för att bredda ungdomars skidglädje och rörelserikedom. Sporten sätter flera olika skidförmågor på prov och ger en bra mångsidighet i skidtekniken. Att några av våra största stjärnor har lekt sig till dessa förmågor i sin hemmabacke är fantastiskt. Hela familjen Mobärg – Erik, David och Linnea – är produkter av skidlek och rörelseglädje, förmågor som i år har tagit både Erik och David till den absoluta världstoppen. I avslutningstävlingarna på Idre Fjäll har de båda två chansen att ta hem den totala världscupen.

 "David Mobärg som var tvåa i den totala världscupen förra säsongen vet vi har en otroligt hög kapacitet, vilket han även visat i år. Vad som är så kul i år är att även Erik Mobärg, med sin kreativitet på att hitta egna spårval och nya tekniker, har lyckats slå sig in med brorsan i den absoluta världstoppen. Till avslutningshelgen står de båda med möjlighet att stå som segrare i årets totala världscup", säger Eric Iljans Head coach Ski Team Sweden Skicross.

Tommy Halvarsson

Marknad & kommunikation

Mediakontakt / Media Contact

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚