Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Nyheter

Traditionen fortsätter på Idre Fjäll med Sverigepremiären i skidskytte

I helgen inleds tävlingssäsongen i skidskytte på Idre Fjäll med den årliga Sverigepremiären. Årets tävlingar, som äger rum den 11-12 november samlar inte bara den svenska skidskytteeliten utan välkomnar även ett stort antal internationella stjärnor. För tredje året i rad sänder dessutom SVT live från tävlingen.

”Som ansvarig för vår tävlingsverksamhet på Idre Fjäll är jag otroligt stolt och entusiastisk över att vi återigen får stå värd för Sverigepremiären i skidskytte. Årets tävlingar lovar att bli en spektakulär start på säsongen, med deltagande från både svenska landslaget och internationella skidskyttar från länder som Estland, Korea och Ukraina”, berättar Martin Westblad, ansvarig Race Arena Idre Fjäll.

 

Idre Fjäll och Svenska Skidskytteförbundet

Idre Fjäll och Svenska Skidskytteförbundet har under flera år byggt upp ett framgångsrikt samarbete som utgör en viktig grund för svenskt skidskytte. Genom partnerskapet har flera gemensamma initiativ och satsningar initierats, där utvecklingen av Sverigepremiären sticker ut. Tävlingen, som sänds live av SVT, är en efterlängtad start på säsongen för både aktiva åkare och skidskyttefans. Den utgör också ett tydligt exempel på det goda samarbetet mellan Idre Fjäll och Svenska Skidskytteförbundet, vilkas gemensamma målsättning är att främja och stärka svenskt skidskytte.

"Att arrangera Sverigepremiären är alltid något alldeles extra för oss här på Idre Fjäll. Vi har jobbat hårt för att skapa optimala förhållanden för tävlingarna, och det är fantastiskt att se hur vårt långvariga samarbete med Svenska Skidskytteförbundet har möjliggjort utvecklingen av evenemanget", berättar Calle Enarsson, försäljningschef på Idre Fjäll.

 

Tävlingsprogram och sändningarna i SVT

På lördagen står det kortdistans på schemat och på söndagen är det dags för sprint. SVT är på plats på Idre Fjäll under hela helgen och sänder live i Vinterstudion.

Lördag 11 november

09:30 Sändningen i Vinterstudion startar
10:00 Kortdistans, Herrar (15 km)
12:15 Kortdistans, Damer (12,5 km)

Söndag 12 november

09:45 Sändningen i Vinterstudion startar
10:00 Sprint, Herrar (10 km)
12:00 Sprint, Damer (7,5 km)

Här ser du sändningarna i SVT ➚  

 

Info för besökare på plats

För dem som närvarar på plats under helgen bjuds det på en spännande atmosfär vid Skidstadion, som är hjärtat för tävlingarna. För de som önskar åka längdskidor själva håller Motionsspåret öppet under tävlingarna, även Platten 1 och Platten 2 är tillgängliga via Motionsspåret under helgen. Alpinskidåkning för allmänheten håller öppet på Nord-sidan och liften Nord 6:an går alla dagar 09.00-15.00.

Driftstatus för Idre Fjälls öppna backar och spår

Calle Enarsson

Försäljning

Samarbeten och aktivering / Collaborations and Activation

Erbjudanden, tips och inspiration

Nyhetsbrev

Vill du ta del av våra bästa erbjudanden, få tips, inspiration och mer fjällkänsla i din vardag? Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev ➚