Viktig information från Idre Fjäll

Här hittar du information om aktuella, större händelser som berör din vistelse hos oss på Idre Fjäll

En sommar med försiktighet & solidaritet

Världen är i en pågående kris och ändå åker folk på semester. Det kan tyckas konstigt, men det tycker inte vi. Vi vet hur viktigt vila, naturupplevelser och aktiviteter är för både den fysiska och den mentala hälsan. Kanske är det just nu viktigare än någonsin.

Det kommer inte bli en sommar som alla andra, men det kommer vara en viktig sommar där vi som representanter för besöksnäringen har ett stort ansvar för att våra gäster ska få njuta av ledighet under trygga former. Samtidigt gör vår personal, sjukvården och hela lokalsamhället en viktig och stor insats när vi tar emot våra gäster.

När vi nu välkomnar gäster till fjällen och medarbetare tillbaka till sina arbetsplatser så är vår vädjan: Låt oss tillsammans ta oss an denna sommar med försiktighet och solidaritet som ledord.

Försiktighet, där vi alla är måna om varandras säkerhet,trygghet samtidigt och där vi värnar om vårdens resurser runt om i landet. Där vi gör våra val – i det stora och i det lilla – med försiktighetsprincipen som utgångspunkt och inte utsätter andra för fara i onödan.

Solidaritet, där vi alla och envar respekterar varandras beslut och ser till varandras behov. Där vi tar hand om varandra och ser till att vi alla får en bra sommar, oavsett om man semestrar eller arbetar i fjällen.

Vi öppnar i sommar!

Från den 22 juni kommer Idre Fjäll öppna med aktiviteter, butik och matservering. Fram till dess går det såklart bra att bo hos oss, dock är inget av ovanstående öppet. 

Varmt välkommen!

Uppdaterade bokningsvillkor för sommaren

Det här gäller om du bokar med avbeställningsskydd:

  • Avboka utan läkarintyg fram till 10 dagar innan ankomst. Idre Fjäll behåller bara avgiften för avbeställningsskydd (350 kr).
  • Du kan avboka fram till ankomstdagen, men läkarintyg krävs om det är färre än 10 dagar till ankomst (Idre Fjäll är betalningsskyldiga till stugägare vid senare avbokning).

FAQ

När kommer ni öppna igen?

Den 22 juni öppnar Idre Fjälls verksamhet igen - fram till dess går det bra att bo hos oss, dock är ingen service eller aktiviteter på fjället öppet förrän den 22/6.

Kan jag avboka om jag har symptom på covid-19?

Vi har uppdaterat våra bokningsvillkor för sommar, så om du bokar med avbeställningsskydd kan du avboka utan läkarintyg fram till 10 dagar innan ankomst. Idre Fjäll behåller endast avgiften för avbeställningsskydd (350 kr/stuga el lägenhet) Du kan avboka fram till ankomstdag, dock krävs läkarintyg om färre än 10 dagar återstår till ankomstdag, då Idre Fjäll är ersättningsskyldiga till stugägare vid sen avbokning.

Om jag vill bo i min egna stuga på fjället får jag det?

Ja, som privat stugägare får du vistas i ditt boende.

Har ni aktiviteter i sommar?

Ja, vi kommer ha aktiviteter! Vi kommer ha ett anpassat aktivitetsutbud och schemat kan komma att ändras under sommaren, men vi kommer ha cykling, höghöjdsbana, vandring, traillöpning och forsränning bland annat.

Är restauranger & butiker öppna?

Vissa restauranger kommer vara öppna, liksom ICA och Mountain Sports. Öppettider kommer uppdateras inom kort, så håll utkik!

Tommy Halvarsson

Marknads- och försäljningschef