Stigcykling med fjällkant

Här på Idre Fjäll är det cross country-cyklingen som har huvudrollen. Vi vill ge dig upplevelsecykling bland fjälltopparna och cykelminnen som får själen att pirra hela vintern. Tillsammans med She Rides och alla våra cyklande gäster skapar vi bättre och bättre cross country för dig som vill ha cykling med lite fjällkant. 

Alla kan cykla

1 eller 10 000 timmar på sadeln? Vi har cykling för alla nivåer, så hit kan du åka med hela familjen eller kompisgänget. 

Vi har gröna till röda leder, ett Skills area där du kan träna din teknik och såklart, härliga leder på fjällen bredvid. 

Snart kommer cykelkartan för 2020 - med flera roliga nyheter! 

Våra leder - cross country

Ledbeskrivning

Slättvåla

Slättvåla är inte lika ”byggd” som våra andra leder, utan mer formad av naturen. Leden är pulshöjande med vissa lite mer tekniska partier. Den innehåller en hel del uppförsbackar som kräver pannben, men belönar med flowig utförskörning i underbar skog. Ett riktigt bra träningspass eller en rolig utmaning för den nyfikne!

Ledbeskrivning

Lilla Slingan

Lilla Slingan hamnar lätt i skymundan där den ligger lite avsides, men den förtjänar uppmärksamhet! Den här trevliga slingan är superfin, med vackra vyer och lagom med rötter och stenar. 

Ledbeskrivning

Fjället runt

En härligt flowig tur runt hela Idre Fjäll gör Fjället runt till mångas favorit! Rundan består av kärleksfullt utformade blå leder - Sagoskogen, Alla kan och Jippi - partier som ger rolig omväxling, svettiga uppförsbackar och knixiga partier genom vacker skog. 

Följ med på stigen

Spela video