Cykling

Cross country

Följ med på stigen

Stigcykling med fjällkant

Här på Idre Fjäll är det cross country-cyklingen som har huvudrollen. Vi vill ge dig upplevelsecykling bland fjälltopparna och cykelminnen som får själen att pirra hela vintern. Tillsammans med She Rides och alla våra cyklande gäster skapar vi bättre och bättre cross country för dig som vill ha cykling med lite fjällkant. 

Ledbeskrivning

Slättvåla

Slättvåla är inte lika ”byggd” som våra andra leder, utan mer formad av naturen. Leden är pulshöjande med vissa lite mer tekniska partier. Den innehåller en hel del uppförsbackar som kräver pannben, men belönar med flowig utförskörning i underbar skog. Ett riktigt bra träningspass eller en rolig utmaning för den nyfikne!

Ledbeskrivning

Lilla Slingan

Lilla Slingan hamnar lätt i skymundan där den ligger lite avsides, men den förtjänar uppmärksamhet! Den här trevliga slingan är fin, med vackra vyer och lagom med rötter och stenar. Den passar för dig som inte vill ha en stor adrenalinkick. Lilla slingan är en loop som kommer tillbaka till samma ställe som den startade på, på barkspår, naturlig stig, cykelled och lite grusväg. Här dyker inga oväntade överraskningar upp så du kan slappna av och njuta av omgivningen runt hela varvet.

Ledbeskrivning

Fjället runt

En härlig tur runt hela Idre Fjäll gör Fjället runt till mångas favorit! Rundan består av en grön led som går runt hela fjlälet där du kan välja att cykla in på några av våra kärleksfullt utformade blå leder - Sagoskogen, Alla kan och Jippi - partier som ger rolig omväxling, svettiga uppförsbackar och knixiga partier genom vacker skog. 

Vilken stig tar du idag?

Här kan du se cykelkartan!

Bakom varje krön väntar en ny utsikt, en ny stig redo att upptäckas. Vi gräver våra leder med kärlek och vi hoppas att vår kärlek till naturen ska ge dig en oförglömlig cykeltur.