Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor

Skills Area

Leksplatsen för alla oavsett ålder

Vi vill utfärda en varning. Det är lätt att fastna här - i timmar. Skills area är platsen där alla, oavsett ålder eller erfarenhet träffas för att utveckla sin cykling. Här finns bland annat en pumptrack, balansträning, kurvträning och tre hopplinjer - grön, blå och röd. 

Välkommen till sommarens bästa häng!

Spela video

Nyhet 2021

Välkommen till Navet!

Du har väl inte missat att vi nu har en kiosk vid Skills Area? Välkommen till Navet, där du kan pusta ut och fylla på med ny energi när du tränar tekniken i Skills Area. 

Här hittar du läsk, kaffe, fika och lite enklare mat. Självklart har vi glass också!

Ger dig tillgång till alla trevligheter

Trailpass

Skills area - leder

Balansträning

I skills finns fler olika tekniska hinder som utmanar din balans och som gör dig van med att cykla på en mountainbike.

Hopplinje grön och blå

Att hoppa med en mountainbike är riktigt roligt och kittlar skönt i magen. En bra start för att bygga självförtroende och teknik är att börja med vår gröna och blå linje som är våra snällaste. Kör hårt!

Hopplinje röd

Behärskar du den gröna och blå hopplinjen? Då är det dags att testa den röda hopplinjen. Här flyger du längre och högre än i den gröna och blå linjen. Börja försiktigt och utmana dig i takt med att du känner dig säker.

Dual slalom

Dual slalom

Stenkista

Stenkistan är ett teknikhinder som utmanar din balans och där du övar din teknik när underlaget är stökigt och rejält ojämnt.

Dropplinje

I vår dropplinje övar du på hur du hanterar cykeln nr det blir nivåskillnader på våra leder. Här kan vi verkligen tipsa om att ta en lektion med våra cykelinstruktörer som lär dig teknik och tips på hur du hanterar drops.

Kurvträning

Öva dina färdigheter på hur du hanterar kurvor och mer tekniska partier innan du ger dig ut på våra leder. Ett bra tips är att boka in en lektion med våra cykelinstruktörer som kan tipsa och vägleda dig att bli en tryggare och säkrare cyklist.

Pumptrack

Pumptrack är en bana där man med hjälp av en pumpande rörelse driver cykeln framåt istället för att trampa. I pumptrackbanan övar man sin balans och lära sig nya färdigheter tillsammans med andra. Banan är lämplig för alla åldrar och färdighetsnivåer.

Drops- NYHET!

I sommar har vi öppnat två nya grön/blå drops i Skills Area - kom hit och testa!

Ledarledda cykelpass

Bli bättre med instruktör!

Boka våra cykelklasser!