Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Skills area

Lekplatsen på cykel

Vi vill utfärda en varning! Det är lätt att fastna här – i timmar. Skills area är platsen där alla, oavsett ålder eller erfarenhet, träffas för att utveckla sin cykling. Här finns bland annat en pumptrack, balansträning, kurvträning och tre hopplinjer - grön, blå och röd. 

Välkommen till sommaren och höstens bästa häng!

Det här hittar du i vår Skills Area

Balansträning

I skills finns fler olika tekniska hinder som utmanar din balans och som gör dig van med att cykla på en mountainbike.

Hopplinje grön och blå

Att hoppa med en mountainbike är riktigt roligt och kittlar skönt i magen. En bra start för att bygga självförtroende och teknik är att börja med vår gröna och blå linje som är våra snällaste. Kör hårt!

Hopplinje röd

Behärskar du den gröna och blå hopplinjen? Då är det dags att testa den röda hopplinjen. Här flyger du längre och högre än i den gröna och blå linjen. Börja försiktigt och utmana dig i takt med att du känner dig säker.

Dual slalom

Dual slalom

Stenkista

Stenkistan är ett teknikhinder som utmanar din balans och där du övar din teknik när underlaget är stökigt och rejält ojämnt.

Dropplinje

I vår dropplinje övar du på hur du hanterar cykeln nr det blir nivåskillnader på våra leder. Här kan vi verkligen tipsa om att ta en lektion med våra cykelinstruktörer som lär dig teknik och tips på hur du hanterar drops.

Kurvträning

Öva dina färdigheter på hur du hanterar kurvor och mer tekniska partier innan du ger dig ut på våra leder. Ett bra tips är att boka in en lektion med våra cykelinstruktörer som kan tipsa och vägleda dig att bli en tryggare och säkrare cyklist.

Pumptracks

Pumptrack är en bana där man med hjälp av en pumpande rörelse driver cykeln framåt istället för att trampa. I pumptrackbanan övar man sin balans och lära sig nya färdigheter tillsammans med andra.

Vi har två stycken pumptracks på Idre Fjäll. En pumptrack i mindre format med grusbeläggning som passa alla åldrar och färdighetsnivåer. En större asvalterad pumptrack som passar avancerade åkare. Både pumptracksen finns på Skills Area. 

 

Drops

I våra gröna/blå drop-linjer övar du dina färdigheter när det kommer till nivåskillnader. Kom och testa - det är skitkul!

Man blir hungrig av cykling

Skills Areas egna kiosk

Perfekt placerad precis intill Skills Area hittar du kiosken Navet. Här finns kall dricka, kaffe, glass, mackor och annan lättare fika. Perfekt för småhungriga cykelmagar.

28 augusti - 17 september

Måndag-torsdag Stängt
Fredag-lördag 
10.00-17.00
Söndag Stängt

Från 18 september

Stängt för säsongen.

Cykla på fjället

Trail- och liftpass

Köp ditt trail- och liftpass

Bli bättre med instruktör

Gå i cykelskola hos oss

Boka din cykelskola eller privatlektion

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Bad, bowling och annat kul

Aktivitetscenter

Läs mer

Stugor, hotell och camping

Boende

Boka boende

Aktivt höstlov i fjällen

Höstlov

Läs mer