Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Utmana dig utför

Idre Fjäll är det perfekta stället för att testa på downhill om du är nybörjare, men är minst lika roligt om du har cyklat förut. Vår downhill är lite annorlunda än på andra ställen. Hos oss hittar du mer flowiga kurvor än tvära kast. Även du som är cross country-cyklist kan cykla våra downhill-leder utan att behöva hyra en ny cykel. Vill du utmana dig så bjuder vår röda led på en del drops och tekniska hinder.

För en trygg och säker cykling – läs gärna SLAOs guide Lilla Gröna här

Ledbeskrivning

Ner ska du – Blå

Flow-fest delux med oslagbar utsikt! Ner ska du bjuder på fantastiska velodromkurvor, rollers, broar, korta stenpartier och en adrenalinkick som du kommer vilja ha mer av. Leden passar dig som har bra koll på bromsarna och har god kontroll över cykeln. Nivån passar för medelgod till avancerad åkare, barn som vuxen.

Ledbeskrivning

Ner ska du – Röd

Om Ner ska du – Blå är en flow-fest är detta ett riktigt disco! Fantastiska velodromkurvor och flowig led, blandat med tekniska överraskningar, sten-drop, stökiga partier och en ordentlig adrenalinkick. Denna led passar den medelgoda cyklisten som har god kontroll över cykeln, har bra koll på bromsarna och som vill utmana sig själv. Leden passar även utmärkt till den avancerade cyklisten som söker utmaning och adrenalinkick och som gärna hoppar så fort leden tillåter.

Ledbeskrivning

Askeleden – Röd/Blå

Velodromkurvornas paradis! Här är det bra att ha koll på bromsarna och ha god kontroll över cykeln. Askeleden är fantastiskt rolig och flowig, men det som gör att den sticker ut från våra andra downhill-leder är antalet velodromkurvor. Här kan du slänga cykeln från sida till sida under dig medan du susar nedför och vi vågar lova att du är trött när du kommer ner. I botten av Askeleden startar stolsliften Väst 6:an som du kan ta med cykeln på och åka upp till toppen för ännu ett fartfyllt åk. Och du, glöm inte att hålla utkik efter Aske och hans vänner! 

Ledbeskrivning

Akka – Grön

Akka är vår nya gröna led, som börjar vid Västtoppen och slingrar sig ner till Skills area. I höst blir den ännu längre och går hela vägen ner till Väst-6:ans dalstation. Här får du några av fjällets bästa vyer, mot Städjan, Burusjön och Nipfjället. Akka är en härlig flowtrail för hela familjen, med totalt 5 bildsköna rastplatser med sittbänkar, för dig som vill passa på att njuta av vyerna. Perfekt för nybörjaren och livsnjutaren! Känner du igen namnet? Akka är döpt efter den berömda gåsen i Nils Holgerssons underbara resa, som passerade över Städjan. Leden är ca 2 km (5 km i höst). 

Köp ditt trail/liftpass online

Trail- & Liftpass

Köp trail- & liftpass

Bli bättre med instruktör

Gå i cykelskola hos oss

Boka din cykelskola eller privatlektion

Cykling

Cykelkarta

Sommarens cykelkarta ➚

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Stugor, hotell och camping

Boende

Boka boende

Skidåkning, huskyäventyr och skoterturer

Vinteraktiviteter

Upplev fjället i vinter

Ät gott på fjället

Restauranger

Våra restauranger