Cykling

Downhill

Utmana dig utför

Idre Fjäll är det perfekta stället för att testa på downhill om du är nybörjare, men den är minst lika rolig även om du har cyklat förut. Vår downhill är lite annorlunda än på andra ställen. Här hittar du mer flowiga kurvor än tvära kast. Även du som är cross country-cyklist kan cykla våra downhill-leder utan att behöva hyra en ny cykel.  Lederna är bra underhållna och inte allt för stökiga. Vill du utmana dig så bjuder vår röda led på en del drops och tekniska hinder.

Ledbeskrivning

Ner ska du - blå

Flow-fest delux med oslagbar utsikt! Ner ska du bjuder på fantastiska velodromkurvor, rollers, broar, korta stenpartier och en adrenalinkick som du kommer vilja ha mer av! Leden passar både vuxna och barn. Den passar dig som har bra koll på bromsarna och har god kontroll över cykeln. Nivån passar för medelgod till avancerad åkare.

Ledbeskrivning

Ner ska du - röd

Om Ner ska du – Blå är en flow-fest är detta ett riktigt disco! Fantastiska velodromkurvor och flowig led, blandat med tekniska överraskningar, sten-drop, stökiga partier och en ordentlig adrenalinkick! Denna led passar den medelgoda cyklisten som har god kontroll över cykeln, har bra koll på bromsarna och vill utmana sig. Leden passar utmärkt till den avancerade cyklisten som söker utmaning och adrenalinkick och som gärna hoppar så fort leden tillåter.

Ledbeskrivning

Askeleden - röd/blå

Velodromkurvornas paradis! Här är det bra att ha koll på bromsarna och ha god kontroll över cykeln. Askeleden är fantastiskt rolig och flowig men det som gör att den sticker ut från våra andra Downhill-leder är antalet velodromkurvor. Här kan du slänga cykeln från sida till sida under dig medan du susar nedför och vi vågar lova att du är trött när du kommer ner. Håll utkik efter Aske och hans vänner! I botten av Askeleden startar stolsliften Väst 6:an som du kan ta med cykeln på och åka upp till toppen för ännu ett fartfyllt åk!

Sommar 2021

Öppettider downhill-liften

Väst-6:an tar dig hela vägen upp till toppen i sommar! 

Öppettider:

Måndag till söndag: 10.00 - 18.00

Måndag 21 juni - söndag 29 augusti