Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Snow Rhythm

Gå direkt till

Snow Rhythm

Snow Rhythm är en cykeltävling på snö som avgörs i vår skicross-bana med fyra åkare i varje heat. 

Att delta i tävlingen eller provcykla är kostnadsfritt, det enda som krävs är ett liftkort (samt att du tillhör en klubb och har en licens utfärdad av Svenska Cykelförbundet om du deltar i tävlingen). Cykling är endast tillåten i området vid skicross-banan.

Om du bara vill testa att cykla i skicross banan, utan att tävla, är du välkommen (utanför tävlingarna) förutsatt att du använder fullface-hjälm. 

FAQ Snow Rhythm

Vilka fysiska och tekniska egenskaper krävs?
Banan kräver i grunden en god teknisk skicklighet men det är ingen renodlad downhill-bana. Det behövs både styrka och fysik för att orka hålla rätt fart hela vägen ner. Hopp och svängar med stöd blandas av off-camber sektioner och en del trampande. Formatet är en mix mellan Short-track, Downhill, BMX och Enduro.

Vilken typ av cykel fungerar bäst?
Hela tävlingen är en konsekvent utförsbacke, men aldrig så brant att en renodlad downhill-cykel verkligen behövs. Beroende på vilket väder det blir kan snön bli mjuk, då kommer en del trampandes att krävas. Sätter du alla hopp perfekt så kan en pumptrack-cykel vara givet. Men beroende på dina kvaliteter och aktuellt väder så kan det vara klokt att säkra upp med fjädring både bak och fram och en slaglängd motsvarande enduro-cyklar. Om snön är lösare är det också en fördel att använda 29-tums hjul.

Hur transporteras deltagarna till toppen?
Längs bansträckningen finns en ankarlift som är dedikerad alla cyklister. Ankaret placeras bakom sadelstolpen.

Finns cykelförvaring?
Cyklarna kan antingen placeras vid respektive boende eller så finns en större lokal där cyklar kan förvaras över natten.

Fler frågor? Maila tävlingsledare: andreas.danielsson@idrefjall.se