Pris från Ange datum först

Patrull

Skidskola för barn 7-9 år. Vi lär oss att åka skidor eller utveckla vår skidåkning tillsammans med skidlärare och nya kompisar. Patrull finns i fyra olika nivåer.

7-9 år

2 el. 5 dagar

90 min

Välj rätt nivå!

Nivå 1

Nybörjargrupp för barn 7-9 år. Med lek och bus tränar vi på att bli trygga i barnområdet genom att kunna ta sig fram på platt underlag, åka skidor och knapplift på egen hand. När vi blir självständiga fortsätter vi äventyret i systemets gröna backar. Målet är att du ska kunna ta på och av dina skidor själv, stanna i en plog, kunna svänga åt båda hållen, åka knapplift, ta sig fram på platt underlag och följa efter din skidlärare i gröna backar.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs, men du måste kunna vara utan ditt resesällskap under hela lektionstiden.

Nivå 2

Fortsättningsgrupp för barn 7–9 år som åkt skidor tidigare och vill börja träna på att åka med parallella skidor. Genom lek och övningar börjar vi träna på att åka med parallella skidor och på att kontrollera farten genom att svänga. Vi åker på äventyr i gröna och blåa backar samt lätt off-pist under veckan. Målet är att åka med parallella skidor i blå backar och med kontroll i lättare ojämn terräng! Du ska även kunna styra skidorna till ett stopp och åka baklänges i en plog vid veckans slut.

Förkunskap

Du är redan självständig på skidorna och kan stanna skidorna i en plog, svänga åt båda hållen, åka knapplift, sätta på sig sina skidor samt ställa dig upp när du ramlat.

Nivå 3

Andra fortsättningsgruppen för barn 7–9 år, för dig som redan kan åka med parallella skidor och vill bli en mer avancerad skidåkare! Med lek och övningar tränar vi på att bli stabilare i våra parallella svängar i de brantare backarna och på att stanna med parallella skidor. Vi åker på äventyr i röda backar och brantare ojämn terräng under veckan. Målet är att åka med parallella skidor i röda backar och med kontroll i brantare ojämn terräng! Vi kommer även träna på kantreglerande rörelser och du ska kunna åka skärande sväng i lättare terräng i slutet av veckan.

Förkunskap

Du kan svänga med parallella skidor samt åka med kontrollerad fart i blå backar. Det är även viktigt att du är självständig – kan åka knapplift, sätta på sig sina skidor och ställa dig upp när du ramlat.

Nivå 4

Vår mest avancerade grupp för barn 7–9 år som vill finslipa sin skidteknik! Med lek och övningar tränar vi på kantreglerande rörelser och finslipar positionen för att kunna åka med parallella svängar i all terräng. Vi åker på äventyr över hela fjället, i svarta backar och brantare ojämn terräng under veckan. Målet är att åka med parallella skidor i all terräng, med skärande sväng i brantare terräng och med kontroll i all ojämn terräng. Du ska även kunna anpassa din position efter sväng och terräng i slutet av veckan.

Förkunskap

Du kan redan svänga med parallella skidor i de röda backarna, åka med kontroll i brant ojämn terräng och göra skärande svängar i lätt terräng. Det är även viktigt att du är självständig – kan åka knapplift, sätta på sig sina skidor och ställa dig upp när du ramlat.