Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
12°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Ridning på fjället

Fyra ryttare på hästar i vattnet

Sommar på Idre Fjäll

På Idre Fjäll är alla lika välkomna att uppleva den fantastiska fjällnaturen från hästryggen. Liten som stor, nybörjare som erfaren, vi har turer som passar alla. Kom förbi stallet och hälsa på oss och våra snälla hästar!

På vintern kan du både rida i snön och åka häst & släde. Läs mer

Boka här!

Frukostturen

Det är något speciellt att vara med när fjället vaknar, särskilt på hästryggen. Vi rider på en mysig morgontur i fantastiskt vacker miljö och äter pannkakor tillagade över öppen eld.

Om turen
Ridturen tar ca 2,5 timmar. Ingen ridvana krävs.
Från 11 år.

Skogsturen

Upplev naturen mellan Idre Fjäll, Nipfjället och Städjan till häst. Vi rider i varierad terräng och tar oss enkelt fram överallt. Skogsturen är en upplevelse för hela familjen. Följ med på ett ridäventyr över myren, förbi ett gammalt bjönride och genom uråldrig skog med mycket historia.

Om turen
Ridturen tar ca 1,5 timmar. Ingen ridvana krävs.
Från 11 år.

Ungdomsturen

Hoppa upp på hästryggen och slipp föräldrarna en stund! Du rider ut med en guide som visar dig hur du rider i den häftiga, kuperade terrängen runt Idre Fjäll.

Om turen
Ridturen tar ca 45 min. Ingen ridvana krävs.
8-12 år.

Avancerad tur

Det här är turen för dig som ridit några år och behärskar hästens alla gångarter. Vi rider ut på pigga hästar och letar efter galoppvänlig terräng, vi klättrar i skogen och njuter av den rena fjälluften!

Om turen
Ridturen tar ca 1,5 timmar. Flerårig ridvana krävs.
Från 14 år.

Topptur

Den lugna turen för dig som vill uppleva magisk utsikt från toppen av Idre Fjäll! Väl uppe på toppen kan du se nordens brantaste backe, Städjans majestätiska topp, Nipfjället och Österdalälven som slingrar sig fram långt därnere.

Om turen
Ridturen tar ca 1 tim 15 min. Ingen ridvana krävs.
Från 11 år.

Badtunneturen

För dig som vill kombinera nöje med nöje! Vi rider ner mot Ostdalen och kommer fram till vår bastu och badtunna. Här stannar vi och låter både hästar och ryttare ta igen sig.

Efter en lättare lunch och värmande bad med bastu sadlar vi på och rider hem mot stallet igen.

Om turen
Ridturen tar ca 4 timmar. Ingen ridvana krävs. OBS! Glöm inte badkläder och handduk!
Från 11 år.

Häst och vagn

Barnens mysigaste aktivitet! Du får skjuts med häst och vagn ner till glasskiosken vid höghöjdsbanan. Glassen kan du njuta av under turen tillbaks till stallet. Dina föräldrar får gärna promenera bredvid!

Om turen
Turen tar ca 30 min. Ingen hästvana krävs.
Max 13 år.

Asketuren

En ridtur som barnen fullkomligen älskar! Vi rider iväg på en 25-minuters skogstur. Barnen tar med sig en förälder/vuxen som hjälper till att leda hästen.

Fika ingår!

Aske mini

För de allra minsta barnen har vi denna ridtur där vi håller oss på ridbanan. Vi rider slalom mellan figurer och går över bommar och spännande hinder. Barnen tar med sig en förälder/vuxen som hjälper till att leda hästen.

Här kan du boka!

Boka online på http://bokning.idrefjall.se, i receptionen, på Pernilla Wiberg Hotel, Aktivitetscentret eller Idre Fjälls Fäbodcafé.
Övriga tider på året går det också bra att boka ridturer, kontakta oss via e-post: bokning@idrefjall.se eller på tel. 0253-410 00.

Ryttare på häst i solen