Ikon och länk till öppettider
Öppettider
Ikon och länk till kontaktuppgifter
Kontakt
Ikon och länk till webbkameror
Webbkameror
Ikon och länk till information om liftar, backar och spår
Liftar, backar & spår
Ikon och länk till kartor
Kartor
Englands flagga
En

Åka skidor med barn

Åka skidor med barn

Är det första gången du ska på skidsemester med barn? Ingen fara - på Idre Fjäll har vi lärt barn åka skidor i mer än 50 år och har samlat ihop det viktigaste du behöver veta. 

Våra bästa tips

Vad

Vilken utrustning behövs?

Barn fryser lätt om händer och fötter, ett tips är att skaffa varma handskar och riktiga skidstrumpor innan det är dags att ge sig ut i backe. Alla barn ska ha hjälm och oftast räcker det för att hålla sig varm om huvudet. Är det riktigt kallt kan en skidmask eller buff vara bra. Stavarna kan ni lämna i stugan!

När

När kan barn börja åka skidor?

Tre år är en bra ålder att ta på sig skidorna och lära känna snön och utrustningen. En del barn lär sig snabbt, andra behöver träna mer. Om barnet har åkt skridskor eller testat en annan sport som kräver balans och motorik brukar det underlätta inlärningen.

Tips! Är det första gången på skidor? Värm upp i Askes skidområde - här finns lätta backar och ett rullband som är en bra start på skidkarriären. 

Hur

Hur lär jag barnen att åka skidor?

Börja lugnt och lekfullt! Vi har många barnområden med flack lutning, lätta liftar och rullband. Börja med att att hitta "bromsen" i plogen. Lär barnen att forma skidorna till en glasstrut. Träna på att de stannar själva utan att du tar emot.

Tips! Boka vår skidskola. Här får barnen leka sig fram och utvecklingskurvan brukar vara brant! 

Skidskola

Skolan som barnen gillar!

Boka nu