Idre Fjäll
0 / 40
0 / 24
0 km
0 cm
11°C
Antal backar öppna för utförsåkning
$internalLinkUrl
Antal liftar öppna
$internalLinkUrl
Antal öppna längdsprå som är öppna
$internalLinkUrl
Snödjup
$internalLinkUrl
Mina sidor
$internalLinkUrl
Sök
Boka online

Skidskola i grupp för vuxna

Skidskola vuxen Idre Fjäll

Upptäck skidåkning som vuxen

Vi vill att du ska få en så bra start som möjligt för din framtida skidupplevelse. Vilken ambition du har med din skidåkning är upp till dig. Oavsett om du vill utmana dig själv eller bara mysa nedför backarna hjälper vi dig genom att placera dig i en grupp anpassad efter dina önskemål och din förmåga.

Grupplektionerna i slalom för vuxna kan du vara med i mån-ons varje vecka förutom vecka 52 då lektionerna är tis-tors.

Boka skidskola!

Vuxen Skidskola Level 1 (Nybörjare)

Grupplektion slalom.

Förkunskaper: Inga. Nybörjarkurs. Detta är gruppen för dig som aldrig åkt skidor förut. Vi kommer att börja i nybörjarområdet med att lära oss att bromsa och svänga. Här ligger vikten vid att i ett behagligt tempo börja få kontroll på skidorna och att känna sig trygg i liften. Om gruppen känner sig redo kommer vi förflytta övningarna ut i systemets lättare backar.

Mål: Kunna stanna i en plog, kunna svänga åt båda håll och åka där jag vill och njuta i gröna backar.

Vuxen Skidskola Level 1.5

Grupplektion slalom.

Förkunskaper: Det var ett bra tag sedan du åkte och vill starta om/repetera från grunden. I de lättaste backarna hjälper vi dig att upptäcka skidglädje på nytt. Tillsammans går vi igenom grunderna så att du återfinner balans och teknik. Med ditt pånyttfödda självförtroende dröjer det inte länge innan du med ett leende susar nedför Idre Fjälls lättare backar.

Mål: Kunna stanna i en plog, kunna svänga åt båda håll och åka där jag vill och njuta i gröna backar.

Vuxen Skidskola Level 2

Grupplektion slalom.

Förkunskaper: En kurs för dig som har åkt skidor förut. Du kan stanna själv och svänga åt båda håll i en plog. Du kan åka knapplift och stollift. Vi kommer att träna på att svänga med parallella skidor och få kontroll på farten och svängarna. Kursen riktar sig till dig som har åkt skidor förut men vill ha lite nya tips. Vi utgår ifrån vad kursdeltagarna vill träna på vilket kan vara carvingteknik eller hur du hinner med dina barn i backarna. Vi börjar i blåa backar, gruppen avgör i vilken takt vi avancerar till de svårare backarna.

Mål: Att bli tryggare på skidor, att kunna åka med parallella skidor i blå backar och att kunna styra mina skidor till ett stopp.

Vuxen Skidskola Level 3

Grupplektion slalom.

Förkunskaper: Du kan både svänga och stanna med parallella skidor på ett kontrollerat sätt i de blå backarna. Du bemästrar samtliga liftar. Vi åker över hela fjället. Genom roliga övningar tränar vi teknik och taktik. Skärande svängar, cruising, fart och att utnyttja skidorna på bästa sätt. Med den ökade kunskapen och säkerheten kommer du uppleva en helt ny skidglädje! Vi utmanar dig så mycket du önskar. Målet är att du fortsätter att utvecklas, har roligt och blir en bättre skidåkare.

Mål: Åka med parallella skidor i alla röda backar och kunna anpassa mig och ha kontroll i olika terräng. Och ha roligt tillsammans såklart!

Bokning skidskola: Online, tel. 0253-412 32, skidskolan@idrefjall.se, Skicenter Väst eller receptionen.