Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor

Barnaktiviteter på Idre Fjäll

Träffa Aske, lär dig cykla MTB, testa höghöjdsbanan eller välj någon av våra andra roliga barn- och familjeaktiviteter! Hela fjället är en lekplats och här står barnen i fokus - små som stora.

Våra barnaktiviteter (bokas via länken här intill)

Naturskola 4-6 år - 150 kr/vecka

Vid tre tillfällen per vecka träffas vi och går ut i naturen för att se vad som finns där och vad man kan hitta på för bus. En rolig och lärorik aktivitet som passar barn i åldern 4-6 år. Föräldrar behöver inte vara med. Pris 150 kr/vecka (2 tillfällen per vecka). När: Tisdag, torsdag kl. 9-12 Föranmälan. Samlingsplats: Torget. Max 20 platser/vecka. Ta gärna med enklare matsäck. Kläder efter väder.

Fjällskola 7-9 år - 150 kr/vecka

För nyfikna barn som vill utforska omgivningarna på fjället. En rolig och lärorik aktivitet som passar bra för barn 7-9 år. Föräldrar behöver inte vara med. Pris 150 kr/vecka (2 tillfällen per vecka). När: Tisdag, torsdag kl. 9-12. Varaktighet: 3 timmar. Föranmälan. Samlingsplats: Torget. Max 20 platser/vecka. Ta gärna med enklare matsäck. Kläder efter väder.

Äventyrsskola 10-12 år - 150 kr/vecka

Här kan du lämna dina barn för små och stora äventyr samt lek och lär runt om på Idre Fjäll sommaren 2021. För barn 10-12 år. Pris 150 kr/vecka (två tillfällen per vecka). Föranmälan. När: Tisdagar, torsdagar kl.9-12. Varaktighet: 3 timmar. Samlingsplats: Torget. Max 20 platser/vecka. Föräldrar behöver inte vara med. Ta gärna med enklare matsäck. Kläder efter väder.

MTB-tävling - 80 kr/pers

En cykeltävling där alla barn kan vara med, oavsett förkunskaper (mycket lätt terräng). Olika åldersklasser och olika långa banor. Vi ser helst att endast en person ur sällskapet, utöver deltagaren följer med till start. Man kan stå som åskådare utmed banan. Pris 80.- Föranmälan. Samling i fäboden. Ta med egen cykel.

Askeloppet - 80 kr/pers

En löpartävling för de unga löparna. Vi tävlar i tre olika ålderskategorier, på olika sträckor. Banan är enkel och det är ingen tidtagning. Aske är förstås med vid start och mål. Vi ser helst att endast en person ur sällskapet, utöver deltagaren följer med till start. Man kan stå som åskådare utmed banan. Föranmälan. Samling vid Fäboden.

Höghöjdsbana - 150-250 kr/pers

För små och stora barn - testa någon av våra höghöjdsbanor och utmana hela familjen på äventyr!

Fäboddagen - 150 kr/pers

På Fäboddagen får du följa med vår guide som visar och berättar om alla djuren och om livet förr på fäboden. Pris 150 kr/person inkl. våffla. Medföljande föräldrar gratis. Föranmälan. Samlingsplats utanför Våffelcaféet på fäboden. Lämpliga kläder.

Barnridning 300kr/pers

Barnridning på cirka 20 minuter för barn där vi föräldrar hjälper till att leda hästarna runt stallets omgivningar och närliggande stigar här på Idre Fjäll. Efter turen hjälps vi åt att sadla av, borsta och leda tillbaka hästarna till hagen. När: Onsdagar och fredagar, kl. 13:30. Ålder: 3-10 år. Pris 300:- Samlingsplats: Stallet. Max antal 11 personer. Förbokas.

Träffa och klappa renar 140kr/pers

Klappa och mata samernas tama renar och årets nyfödda renkalvar. Upplev känslan när renarna kommer och äter ur dina händer och hur mjuk deras päls och mule är när du klappar dem. Fin aktivitet för barn! Lär dig vilket fantastiskt djur renen är och hur väl anpassad den är för att klara ett arktiskt klimat. Visste du till exempel att renen i vissa avseenden har bättre syn än oss människor? Datum och tider sommaren 2021: Tisdag, torsdag och fredag kl 10-11 Pris: 140 kr / pers Samlingsplats: Renbiten, Storsätern vid Grövelsjön, Idre Förbokning.

Familjegrillkväll - gratis

Kom och grilla med familjen. Ta med det du vill grilla eller testa att göra pinnbröd. Vi har med pinnbröddeg och tillbehör. Tipspromenad och aktiviteter finns på plats. Gratis. Samling vid Grillplatsen i Burusjöns sydöstra ände. Kl. 17.00 har vi tänt grillarna.

Klättervägg prova-på - 80kr/pers

Testa klättra på klättervägg med instruktör - kom barn som vuxna. Inga förkunskaper behövs. Klätterväggen ligger utanför aktivitetscentret, tag med gymnastikskor. Pris: 80 kr. Drop in. Samlingsplats: Utanför Aktivitetscenter. Måndagar, onsdagar och fredagar 17.00 - 19.00.

Askes Skattjakt - gratis

Hur duktig är du att läsa en skattkarta? Leta upp de olika kontrollerna i Askes skattjakt och svara på frågorna. En skattjakt för hela familjen, med fokus på barnen. Gratis. Anmälan i Aktivitetscentret.

Familjevandring på Nipfjället - 120kr/pers

Det här är en lätt och enkel guidad vandring som passar för hela familjen - barn som vuxna. Vi vandrar på Nipfjället som är ett mycket lättillgängligt fjäll. Vi kan parkera bilarna ovanför trädgränsen dit vi tar oss längs "Trollvägen" till den översta parkeringen på 1000 möh. Därifrån vandrar vi en runda med fantastisk utsikt och letar upp ett bra ställe att pausa för fika. Njutfull vandring med fin utsikt över fjället. Totalt cirka 3km. Tid och plats: Onsdagar kl. 9.00 - 12.00. Pris: 120 kr. Förbokning. Samlingsplats: Torget på Idre Fjäll. Transport i egna bilar. Ta med egen matsäck, kläder efter väder och bra skor.

Vad vill ni hitta på i sommar?

Boka aktiviteter

Barnens 3 favoriter i sommar

Vandring

Bestig ett berg!

Läs mer

En av sommarens roligaste aktiviteter!

Höghöjdsbanan

Läs mer

Leksplatsen för alla

Skills area

Läs mer

För de minsta

De minstas favorit - lekparken!

Du har väl inte missat vår superroliga och fina lekpark? Här får du full användning för allt spring i benen. Och kanske vågar du testa vår rutschkana? 

Välkommen till Askes lekpark, mitt i Västbacken vid Skicenter Väst!

Paus för vuxentrötta barn

Många av våra barnaktiviteter hålls på Aktivitetscenter och det bästa med det är att där också finns glass. Få saker är så somriga som att leka på en badplats med en glass i handen. Aktivitetscenter hittar du på baksidan av receptionen mot Pernilla Wiberg Hotell.

Mer sommar på Idre Fjäll!

Se alla våra sommaraktiviteter