Barnaktiviteter på Idre Fjäll

Träffa Aske, lär dig cykla MTB eller testa höghöjdsbanan! Hela fjället är en lekplats och här står barnen i fokus - små som stora.

Våra barnaktiviteter

Naturskola 4-6 år - 150 kr/vecka

Vid tre tillfällen per vecka träffas vi och går ut i naturen för att se vad som finns där och vad man kan hitta på för bus. En rolig och lärorik aktivitet som passar barn i åldern 4-6 år. Föräldrar behöver inte vara med. Pris 150 kr. När: Tisdag, onsdag, torsdag kl. 9-12 Föranmälan. Samlingsplats: Torget. Max 20 platser/vecka. Ta gärna med enklare matsäck. Kläder efter väder.

Fjällskola 7-9 år - 150 kr/vecka

För fjällrävarna (det vill säga nyfikna barn) som vill utforska omgivningarna på fjället. En rolig och lärorik aktivitet som passar bra för barn 7-9 år. Föräldrar behöver inte vara med. Pris 150 kr/vecka. När: Tisdag, onsdag, torsdag kl. 9-12. Varaktighet: 3 timmar. Föranmälan. Samlingsplats: Torget. Max 20 platser/vecka. Ta gärna med enklare matsäck. Kläder efter väder.

Äventyrsskola 10-12 år - 150 kr/vecka

Små och stora äventyr och lek och lär runt om på Idre Fjäll sommaren 2021. För barn 10-12 år. Pris 150 kr/vecka. Föranmälan. När: Tisdagar, onsdagar, torsdagar kl.9-12. Varaktighet: 3 timmar. Samlingsplats: Torget. Max 20 platser/vecka. Föräldrar behöver inte vara med. Ta gärna med enklare matsäck. Kläder efter väder.

MTB-tävling - 80 kr/pers

En cykeltävling där alla barn kan vara med, oavsett förkunskaper (mycket lätt terräng). Olika åldersklasser och olika långa banor. Pris 80.- Föranmälan. Samling i fäboden. Ta med egen cykel.

Askeloppet - 80 kr/pers

En löpartävling för de unga löparna. Vi tävlar i tre olika ålderskategorier, på olika sträckor. Banan är enkel och det är ingen tidtagning. Aske är förstås med vid start och mål! Föranmälan. Samling vid Fäboden.

Höghöjdsbana - 150-250 kr/pers

För små och stora barn - testa någon av våra höghöjdsbanor och utmana hela familjen på äventyr!

Fäboddagen - 150 kr/pers

hälsa på djuren, hjälpa till att mata och sköta om dom. Samtidigt kan du lära dig lite om djuren och livet på fäboden. Pris 150 kr/person. Föranmälan. Samlingsplats utanför Våffelcaféet på fäboden. Lämpliga kläder.

Vad vill ni hitta på i sommar?

Boka aktiviteter

Barnens 3 favoriter i sommar

Paus för vuxentrötta barn

Många av våra barnaktiviteter hålls på Aktivitetscenter och det bästa med det är att där också finns glass. Få saker är så somriga som att leka på en badplats med en glass i handen.

Vandring

Bestig ett berg!

Läs mer

En av sommarens roligaste aktiviteter!

Höghöjdsbanan

Läs mer

Leksplatsen för alla

Skills area

Läs mer

Mer sommar på Idre Fjäll!

Se alla våra sommaraktiviteter

För de minsta

De minstas favorit - lekparken!

Du har väl inte missat vår superroliga och fina lekpark? Här får du full användning för allt spring i benen. Och kanske vågar du testa vår rutschkana? 

Välkommen till Askes lekpark, mitt i Västbacken vid Skicenter Väst!