Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
Englands flagga
En

Race Arena Alpint

Välkommen till Race Arena Alpint på Idre Fjäll i norra Dalarna - med säsongsstart 21 oktober 2022. Här erbjuder vi försäsongsträning på snö inom alpint, puckelpist och skicross. Vi är stolta över att garantera startdatum oavsett väderförhållanden. Race Arena Alpint är endast för förbokade träningsgrupper, elit och landslag.

Alpint, puckel & skicross

Boka försäsongsläger

På snösäkra Idre Fjäll bor ni bekvämt i stugor, på hotell eller i lägenhet med självhushåll. Ni kan även boka till måltider, gym, sporthall, konferensrum, käpp, borrmaskin, tränarhjälp och andra aktiviteter. 

Börja med att boka ert boende online nedan. Återkom sedan till grupp@idrefjall.se alt. 0253-412 00 med ert bokningsnummer (för att boka till träningstider och få en länk till skipass osv). 

Boka boende

Boka boende & träningstid

 1. Boka ditt boende via vår onlinebokning. Välj mellan hotell, stuga eller lägenhet.
 2. Boka träningstid utan extra kostnad (för dig med bokat boende). Kontakta oss med bokningsnumret till grupp@idrefjall.se / 0253 - 41200 senast 4 dagar innan ankomst. Detta gäller alla som vill ha träningstider (grupper, klubbar och enstaka personer). Mailadressen gäller även för dig som vill betala med faktura. 
 3. Efter att du har bokat boende och mailat oss bokningsnumret får du även en rabattkod för köp av skipass online (rabatt gäller perioden 7/11 - 20/12, annars ordinarie pris).

Bokning av träningstid för dig om inte har bokat boende på Idre Fjäll sker enbart i mån av plats och senast 2 veckor före ankomst. Kostnad 100 kr per person och dag.

Avresestäd och linneset kan också förbokas online när du bokar boende.

Linne + handdukar: 210:-/person

Avresestäd: Prisexempel: lägenhet 6 bäddar = 1540:-

Boka boende

Boka liftkort

För att ta del av vår försäsongsanläggning behöver du boka ett skipass. Välj mellan följande:

 • Säsongskort med klubbrabatt: Bokas via mail eller telefon.
 • Skipass för perioden 22/10 - 6/11: Ordinarie pris. Enbart träningsgrupper. Bokas online genom en länk som du får genom att kontakta oss. 
 • Skipass för perioden 7/11 - 20/12: Bokas online genom en länk som du får genom att kontakta oss (senast fyra dagar innan ankomst). Vid bokning online erhålls 30% rabatt för klubbar på 1-15 dagarspass. Vid bokning per telefon/mail med allt på en faktura erhålls 20% rabatt (+39 kr i fakturaavgift). Annars ordinarie pris.
 • Ni hämtar ut era skipass i pick-up boxarna på Idre Fjäll. 

Priser skipass grupp

Kontakta oss
E-post: grupp@idrefjall.se | Telefon: 0253 - 412 00.

Maila och boka här

Boka måltider

Enstaka måltider 

Frukost: 120 kr/vuxen, 80 kr/8-15 år, 40 kr/4-7 år 
Lunch: 135 kr/vuxen, 95 kr/8-15 år, 45 kr/4-7 år
Middag: 210 kr/vuxen, 145 kr/8-15 år, 70 kr/4-7 år
Barn 0-3 år äter gratis

Helpension i Värdshuset

Vuxen: 435 kr
8-15 år: 305 kr
4-7 år: 140 kr
0-3 år: gratis

Det är viktigt att ni som vill förboka mat gör det minst 21 dagar före ankomst. 

Kontakta oss
E-post: grupp@idrefjall.se | Telefon: 0253 - 412 00.

Maila och boka här

Grupper – Race Arena

Bokningsvillkor

När du bokar med avbeställningsskydd för resor med ankomst 8 oktober - 16 december 2022, gäller:

 • Avboka utan läkarintyg fram till 21 dagar innan ankomst. Idre Fjäll behåller avgiften för avbeställningsskydd (350 kr) samt tar en administrativ avgift på 550 kr per stuga/lägenhet/hotellrum/campingplats.
 • Skipass/spårpass kan avbokas kostnadsfritt fram till ankomstdagen
 • Aktiviteter, utrustning, skidskola kan avbokas kostnadsfritt senast 4 dagar innan ankomst.  
 • Avbokning kan göras fram till ankomstdagen, dock krävs läkarintyg om färre än 21 dagar återstår innan ankomst (Idre Fjäll är betalningsskyldiga till stugägare vid senare avbokning).
 • Eventuella räntekostnader till Klarna återbetalas inte vid en avbokning. Avbokningar av eventuella tilläggsbokningar innefattas av avbeställningsskyddet.
 • Vid bokning av måltider går antalet att korrigera med 10% marginal fram till 4 dagar innan ankomst. Därefter faktureras det beställda antalet med fullt pris för måltiden.

Bokningsvillkor>>

Tilläggsvillkor grupper>>

Våra pister

På nordsidan av Idre Fjäll ligger snön som bäst, och där finns Specialen (svart) och Carvingsvängen (röd) som vanligen är våra Race Arena-backar. Båda pisterna är belysta för att få ut så mycket som möjligt av dagarna och det går att köra bil hela vägen fram till sexstolsliften Nord 6-an som effektivt servar backarna.

Snösäkert

Varje år sparar vi mängder med snö som vi använder till försäsongen och som gör att vi kan garantera startdatum. Vårt läge i nordvästra Dalarna gör Idre Fjäll snösäkert med bra förutsättningar för en tidig och lång vinter och vår försäsong erbjuder svårslagna  träningsförhållanden. 

Alpint

Idre Fjäll Race Arena är en exklusiv träningsmöjlighet för klubbar och team - här tränar många av framtidens stjärnor alpint varje år. Race Arena i Nordbackarna innebär branta och hårda backar som lämpar sig bäst för mer erfarna åkare. Lite längre in på säsongen öppnar vi Väst som passar de yngre åkarna.

Puckelpist

Idre Fjäll är Team partner till svenska puckellandslaget och vi är mycket stolta över att vara landslagets träningsbas under försäsongen. Vi är också träningsarena för värdseliten inom puckelpist och arrangerar varje år flera internationella tävlingar, såsom världscupen och FIS-tävlingar.

Skicross

På Idre Fjäll är vi stolta över att vara Sveriges nationalarena för skicross. I januari varje år står vi värd för den svenska världscuptävlingen i skicross, ett stort och fartfyllt event med hela världseliten på plats. Kom och träna hos oss du också!

Aktuell info och banscheman

Race Arena på Facebook

Följ oss

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Stugor, hotell och camping

Boende

Boka boende

Skidåkning, huskyäventyr och skoterturer

Vinteraktiviteter

Upplev fjället i vinter

Ät gott på fjället

Restauranger

Våra restauranger