Pris från Ange datum först

Vuxengrupp

Skidskola för dig från 16 år och uppåt. Oavsett om du är total nybörjare eller vill utveckla dig vidare så har vi en grupp som passar dig. Vuxengrupp finns i tre olika nivåer.

+16 år

2 el. 3 dagar

90 min

Välj rätt nivå!

Nivå 1

Nybörjargrupp för vuxna över 16 år. Med hjälp av instruktioner och övningar tränar vi på att bli trygga i nybörjarområdet genom att kunna ta oss fram på platt underlag, åka skidor ner för en lätt backe och knapplift på egen hand. När vi blir självständiga fortsätter vi undervisningen i systemets lättare backar. Målet är att du ska kunna ta på och av dina skidor själv, ta dig fram på platt underlag, stanna i en plog, kunna svänga åt båda hållen, åka knapplift och ta dig ner på ett säkert sätt i gröna backar.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs. Du behöver aldrig ha stått på ett par skidor förut.

Nivå 2

Fortsättningsgrupp för dig som är 16 år eller äldre som har åkt skidor tidigare men vill bli bättre. Vi tränar på att bromsa, svänga och få fartkontroll samt åka med mer parallella skidor. Målet är att kunna åka med parallella skidor i blå backar och att kunna styra skidorna till ett stopp.

Förkunskap

Du kan åka knapp- och stollift själv, svänga åt båda hållen i en plog samt sätta på dig och ta dig runt på skidorna på platt underlag.

Nivå 3

För dig som vill finslipa detaljerna! Vi åker i alla backar och övar på vår teknik: skärande svängar, cruising, fart och att utnyttja skidorna på bästa sätt. Vi utmanar så mycket du önskar, viktigast är att du utvecklas och har kul. Målet är att kunna åka med parallella skidor med mer carving och anpassa åkningen till olika terränger.

Förkunskap

Du kan svänga och stanna med parallella skidor samt åka med kontrollerad fart i blåa backar.