Pris från Ange datum först

Skidliga

Skidskola för barn & ungdomar 10-15 år. Vi lär oss att åka och utveckla vår skidåkning tillsammans med duktiga skidlärare och nya kompisar. Skidliga finns i fyra olika nivåer.

10-15 år

2 el. 5 dagar

90 min

Välj rätt nivå!

Nivå 1

Nybörjargrupp för ungdomar 10–15 år. Med hjälp av instruktioner och övningar tränar vi på att bli trygga i barnområdet genom att kunna ta sig fram på platt underlag, åka skidor och knapplift på egen hand. När vi blir självständiga fortsätter vi undervisningen i systemets lättare backar. Målet är att du ska kunna ta på och av dina skidor själv, ta sig fram på platt underlag, stanna i en plog, kunna svänga åt båda hållen, åka knapplift och följa efter skidläraren i gröna backar.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs, men du måste kunna vara utan ditt resesällskap under hela lektionstiden.

Nivå 2

Fortsättningsgrupp för ungdomar 10–15 år som åkt skidor tidigare och vill börja träna på att åka med parallella skidor. Vi åker i gröna och blåa backar samt lätt off-pist under veckan. Målet är att åka med parallella skidor i blå backar och med kontroll i lättare ojämn terräng. Du ska även kunna styra skidorna till ett stopp och åka baklänges i en plog vid veckans slut.

Förkunskap

Du kan åka knapplift själv, kan åka sittlift med sällskap av en förälder eller skidlärare. Du kan också svänga och stanna åt båda hållen i en plog samt sätta på dig skidorna och ställa dig upp med skidorna på.

Nivå 3

Andra fortsättningsgruppen för ungdomar 10–15 år, för dig som redan kan åka med parallella skidor och vill bli en mer avancerad skidåkare. Med instruktioner och övningar tränar vi på att bli stabilare i våra parallella svängar i de brantare backarna och på att stanna med parallella skidor. Vi åker i röda backar och brantare ojämn terräng under veckan. Målet är att åka med parallella skidor i röda backar och med kontroll i brantare ojämn terräng. Vi kommer även träna på kantreglerande rörelser och du ska kunna åka skärande sväng i lättare terräng i slutet av veckan.

Förkunskap

Du kan svänga med parallella skidor samt åka med kontrollerad fart i blå backar.

Nivå 4

Vår mest avancerade grupp för ungdomar 10–15 år som vill finslipa sin skidteknik. Med instruktioner och övningar tränar vi på kantreglerande rörelser och finslipar positionen för att kunna åka med parallella svängar i all terräng. Vi åker över hela fjället, i svarta backar och brantare ojämn terräng under veckan. Målet är att åka med parallella skidor i all terräng, med skärande sväng i brantare terräng och med kontroll i all ojämn terräng! Du ska även kunna anpassa din position efter sväng och terräng i slutet av veckan.

Förkunskap

Du kan svänga med parallella skidor samt åka med kontrollerad fart i röda backar.