Pris från Ange datum först

Knatte

Skidskola för barn 5-6 år. Med våra duktiga skidlärare lär vi oss att åka skidor samtidigt som vi har kul tillsammans i backen. Knatte finns i tre olika nivåer.

5-6 år

2 el. 5 dagar

90 min

Välj rätt nivå!

Nivå 1

Nybörjargrupp för barn 5-6 år. Med lek och bus tränar vi på att bli trygga i barnområdet genom att kunna åka skidor och knapplift på egen hand, när vi blir självständiga fortsätter vi äventyret i systemets gröna backar. Målet är att du ska kunna ta på och av dina skidor själv, stanna i en plog, kunna svänga åt båda hållen, åka knapplift och följa efter skidläraren i gröna backar.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs, men du måste kunna vara utan ditt resesällskap under hela lektionstiden.

Nivå 2

Fortsättningsgrupp för barn 5-6 år som redan kan åka skidor självständigt och vill åka med sin skidlärare på äventyr i skidsystemet. Genom lek och bus börjar vi träna på att åka med parallella skidor och på att kontrollera farten genom att svänga. Vi åker gröna och blåa backar samt lätt off-pist under veckan. Målet är att kunna åka med parallella skidor i blå backar och med kontroll i lättare ojämn terräng. Du ska även kunna styra skidorna till ett stopp och åka baklänges i en plog vid veckans slut.

Förkunskap

Du kan stanna skidorna i en plog, svänga åt båda hållen, åka knapplift, sätta på dig skidor och ställa dig upp när du ramlat - ”kan själv” är gruppens motto.

Nivå 3

Vår mest avancerade grupp för barn 5-6 år som finslipa sin skidteknik. Med lek och bus övar vi på att bli stabilare i att åka med parallella skidor i de brantare backarna och på att stanna med parallella skidor. Vi åker på äventyr i röda backar och brantare ojämn terräng under veckan. Målet är att åka med parallella skidor i röda backar och med kontroll i brantare ojämn terräng! Vi kommer även träna på kantreglerande rörelser och du ska kunna åka skärande sväng i lättare terräng under slutet av veckan.

Förkunskap

Du kan redan svänga med parallella skidor i de blå backarna, åka med kontroll i lätt ojämn terräng och kan kontrollera farten genom att svänga. Det är även viktigt att du är självständig - åka knapplift, sätta på sig sina skidor och ställa dig upp när du ramlat.