1. Hem
  2. Skidskola

Askeklubben

Pris från Ange datum först

Askeklubben

Skidskola för barn 3-4 år. Tillsammans med busiga skidlärare övar vi på att åka skidor blandat med mycket lek och skoj. Veckan avslutas med ett besök av barnens favorit - renen Aske! Askeklubben finns i två olika nivåer.

3-4 år

2 el. 5 dagar

60 min

Välj rätt nivå!

Nivå 1

Nybörjargrupp för de minsta barnen. Med lek och bus tränar vi på att bli trygga i barnområdet genom att kunna åka skidor och knapplift på egen hand, kanske åker vi på ett äventyr i Askestigen på slutet av veckan. Målet är att du ska kunna ta på och av dina skidor själv, stanna i en plog, kunna svänga åt båda hållen, åka knapplift och följa efter skidläraren i gröna backar.

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs, men du måste kunna vara utan ditt resesällskap under hela lektionstiden.

Nivå 2

Fortsättningsgrupp för de minsta barnen som redan kan åka skidor självständigt och vill åka med sin skidlärare på äventyr i skidsystemet! Genom lek och busar övar vi på att börja åka med skidorna mer parallellt och på att kontrollera farten genom att svänga. Målet är att åka med parallella skidor i de flackare backarna, kunna styra skidorna till ett stopp och åka med kontroll i ojämn terräng.

Förkunskap

Du kan stanna skidorna i en plog, svänga åt båda hållen, åka knapplift, sätta på dig skidor och ställa dig upp när du ramlat - ”kan själv” är gruppens motto.