Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor

Restauranger och nöjen

Gå direkt till

Smaklig måltid!

Vi har spännande grejer i skafferiet - välkommen till en uppdaterad matupplevelse på Idre Fjäll. Vi lovar god mat på lokala godsaker i alla våra restauranger - med bra energi för rörelsefyllda dagar. Välkommen!

Våra matställen

Nyhet!

Störröset Rotisserie

Njut av rotigrillade läckerheter i fransk bistrostil mitt i backen vid Skicenter Väst. Slipp köer genom att beställa och betala direkt från bordet med vår app!

Läs mer

Nu med Torgbaren!

Lilla Vildt Deli & Köttbua & Torgbaren

Nu växlar vi upp!
I vinter erbjuder Lilla Vildt middag med smaker från både det lokala och det långväga att avnjuta på plats, delidisken får ett större fokus på svenska delikatesser som du som vanligt väljer själv om du vill ta med dig hem eller äta på plats. Missa inte heller uteserveringen på torget med varma drycker för stora & små, kanske är det fjällets mysigaste utehäng.

Här kan du också beställa färdiga matkassar och få utkört direkt till stugan. Lilla Vildt ligger på Torget bredvid Mountain Sports. 

Läs mer

Välkommen!

Kött & Fiskbaren

En av Sveriges mest erkända krögare, Melker Andersson, sätter sin signatur på Kött & Fiskbaren, en av Idre Fjälls nyaste restauranger. Du kan räkna med högkvalitativa råvaror med en lokal inspiration och stora matupplevelser. 

Läs mer!

Välkommen!

Understället

På Understället görs moderna burgare, pizza och sallad - med kärlek och från grunden av svenska råvaror i säsong. Det finns inte ett gram plast här inne och halvfabrikat är portade!

Läs mer

ÖPPNAR INOM KORT

Korvmojjen

När snön är riktigt bra och du inte vill missa mer skidåkning än nödvändigt är det perfekt att äta en god korv. Foodtrucken Korvmojjen finns i dalen vid Ost6:an, på planen bredvid påstigningen till liften, och serverar korv, kaffe och varm choklad.

Läs mer

Välkommen!

Restaurang Utsikten

Välkommen till en nyrenoverad restaurang Utsikten - vår topprestaurang uppe på fjället med svårslagen utsikt har en ny övervånging med fler sittplatser. Här kan du njuta av premiumpizza, svensk husman, härligt asiatiskt eller gott vegetariskt - här finns även barnmeny, fika, bar och en stor terass.

Mer om Utsikten

Välkommen!

Vildmarksnästet

På Vildmarksnästet blir du bortskämd med vild meny och en fantastisk atmosfär. Vildmarksnästet ligger med uteservering mitt i Västbacken, nedanför Fäboden. 

Läs mer

Nyhet

Torgbaren

Kom förbi Lilla Vilds förlängning på Torget, Torgbaren! Här kan du bland annat fika, äta lättare lunch, ta en varm dryck eller köpa delikatesser. 

Läs mer

Välkommen!

Värdshuset

På Värdshuset har vi just nu värmestuga, dit kan man ta med sig sin matsäck mellan kl. 10 och 15 varje dag (det är även öppet för lunch för förbokade grupper och personal). Värdshuset ligger inne i centrumbyggnaden. Vissa dagar även After Ski kl. 15 - följ länken för att läsa mer. Observera att bordsbokning, vaccinationspass och ID-handling behövs för After Ski. Välkomna!

Läs mer

Välkommen!

PW Kök & Bar

Visa på karta.
På PW Kök & Bar kan du njuta av smakfulla rätter som tar in pärlorna från det lokala skafferiet. I loungen serveras även delar av menyn under tider då restaurangen inte är öppen. PW Kök & Bar hittar du i Pernilla Wiberg Hotel. 

Läs mer & boka

VÄLKOMMEN!

Café Gillestugan

Café Gillestugan är det perfekta stoppet när du behöver gå in och värma dig efter några friska åk i Västbacken. Här njuter du av matiga våfflor, bakad potatis med olika fyllningar, smarriga smörgåsar, soppluncher och klassisk fika eller varför inte starta dagen med en god frukost. 

Läs mer här

Välkommen!

Charlies

Välkommen att njuta av en lunch - mitt i västbacken. På Charlies serverar vi dagens lunch och erbjuder ett stort utbud för både barn och vuxna med goda hamburgare och dagens pasta, vi har även en härlig terass att njuta på när vädret tillåter. Hjärtligt välkomna!

Läs mer här

Välkommen!

Fäbodcafét

På vårt mysiga Fäbodcafé kan du äta riktigt goda våfflor som kan toppas med olika sylter, glass och grädde. Eller varför inte testa en våffla med kallrökt lax på? Fäbodcafét är en favorit för både barn och vuxna. Det finns glutenfria, äggfria, mjölk- och laktosfria våfflor!

Läs mer om Fäbodcafét här

Take away

Beställ mat hem till stugan

Flera av våra restauranger på Idre Fjäll erbjuder take-away i sommar - så att du kan njuta hemma, men slippa matlagningen.

Charlie's
Hemmagjorda burgare, dagens lunch m.m.
TAKE AWAY: 0253-413 07

Vildmarksnästet
Vilt och annat hemlagat.
TAKE AWAY: 0253-413 12 

Lilla Vildt
Härliga matkassar där du lagar det sista hemma själv, beställ på hemsidan. Vi har ingen fri utkörning på dessa.
BESTÄLLNING: 0253-414 39

Understället
Hållbar fastfood - burgare, pizza & matiga sallader.
Erbjudande take away: köp 5 burgare för 500kr.
TAKE AWAY: Ladda ned appen WEIQ för att beställa.

Fika eller luncha?

Fika i backen

Fäbodcafét

Ta Fäbodsvängen och glid in på vårt mysiga Fäbodcafé. Här serverar vi fjällets bästa våfflor som kan toppas med vilken glass och sylt du vill, du bestämmer! En barnfavorit väl värd ett besök. Det finns även matigare våfflor om du är sugen på det. Vi har glutenfria, äggfria, mjölk- och laktosfria våfflor såklart!

Utsikten

Restaurangen som är vad den heter! Ta en välförtjänt paus och försök ta in den majestiska vyn från vår topprestaurang. Ta en kaffe, en varm choklad och kanske något sött för att få fart i trötta ben.

Charlies

Mitt i Västbacken hittar du Charlies som serverar fika för trötta äventyrsben.

Nyhet! Navet

Välkommen till Navet, vår nya kiosk vid Skills Area. Här kan du fylla på med kall dryck, fika och mackor, mellan varven i vårt teknikområde.

Café Gillestugan

Café Gillestugan ligger lägligt, mitt i Västbacken och, som namnet antyder, i källaren under Charlies. Här kan du njuta av en varm kopp kaffe och gott, klassiskt fika.

Lunch på fjället

Utsikten

På restaurang Utsikten fylls tomma energidepåer på med fräsch Asian fusion-mat. Den storslagna inramningen av Städjan, Nipfjället och Rendalssölen, den ingår!

Charlies

En stoppsladd i mitten av Västbacken - sen är du på Charlies! Här serveras riktigt härliga burgare på svenskt kött och flera smarriga vegetariska och veganska varianter. Smaklig spis!

Vildmarksnästet

Varm mat i vild miljö. Vildmarksnästet serverar riktigt goda luncher och ligger ett par kortsvängar nedanför Fäboden.

Understället

Sladda in på torget för en stärkande burgar-lunch.

Korvmojjen

Ibland är åkningen bara för bra för att gå in, för såna dagar har vi Korvmojjen. Sväng ner till dalen i Ost6:an och ta en korv och en kaffe innan du tar liften upp igen.