Öppettider
Kontakt
Webbkameror
Väder, pister & liftar
Kartor
En

Restauranger och nöjen

Smaklig måltid!

Välkommen till en uppdaterad matupplevelse på Idre Fjäll. Med fina råvaror i skafferiet utlovar vi spännande smaker på lokala godsaker i alla våra restauranger – med bra energi för rörelsefyllda dagar. Varmt välkommen!

Våra matställen

Svårslagen utsikt

Restaurang Utsikten

Välkommen till en nyrenoverad restaurang Utsikten! Med en svårslagen utsikt har vår topprestaurang uppe på fjället en ny övervånging med fler sittplatser. Här kan du njuta av premiumpizza, svensk husman, asiatiska smaker eller gott vegetariskt. Här finns även barnmeny, fika, bar och en stor terass.

Mer om Utsikten

Nyhet!

Störröset Rotisserie

Njut av rotigrillade läckerheter i fransk bistrostil mitt i backen vid Skicenter Väst. Här kan du ta en morgonfika, äta lunch eller middag. Slipp köer genom att beställa och betala direkt från bordet med vår app.

Läs mer

Smakfulla rätter

PW Kök & Bar

På PW Kök & Bar kan du njuta av smakfulla rätter som tar in pärlorna från det lokala skafferiet. I loungen serveras även delar av menyn under tider då restaurangen inte är öppen. PW Kök & Bar hittar du i Pernilla Wiberg Hotel. 

Läs mer & boka

Rekommenderad av White Guide

Lilla Vildt Deli & Köttbua

** White Guide-rekommenderad (februari 2022)** I vinter erbjuder Lilla Vildt middag med smaker från både det lokala och det långväga att avnjuta på plats, delidisken får ett större fokus på svenska delikatesser som du som vanligt väljer själv om du vill ta med dig hem eller äta på plats.

Här kan du också beställa färdiga matkassar. Lilla Vildt ligger på Torget bredvid Mountain Sports. 

Läs mer

Säsongsbaserade råvaror

Understället

På Understället erbjuds moderna burgare, oemotståndlig pizza och fräscha sallader. Allt är tillagat med kärlek och från grunden – av svenska säsongsbaserade råvaror. På Understället finns inte ett enda gram plast och halvfabricerad mat är portad. 

Läs mer

Med erkänd krögare

Kött & Fiskbaren

En av Sveriges mest erkända krögare, Melker Andersson, sätter sin signatur på Kött & Fiskbaren – en av Idre Fjälls nyaste restauranger. Du kan räkna med högkvalitativa råvaror med lokal inspiration och spektakulära matupplevelser. 

Läs mer!

Nyhet!

Korvmojjen

När väder och snö är riktigt bra och du inte vill missa mer skidåkning än nödvändigt är det perfekt att stanna till för en smarrig korv. Foodtrucken Korvmojjen finns i dalen vid Ost6:an, på planen bredvid påstigningen till liften, och serverar korv, kaffe och varm choklad.

Läs mer

Vilda smaker

Vildmarksnästet

På Vildmarksnästet blir du bortskämd med vild meny och en fantastisk atmosfär. Vildmarksnästet ligger med uteservering mitt i Västbacken, nedanför Fäboden. 

Läs mer

After Ski

Värdshuset

På Värdshuset, som ligger inne i centrumbyggnaden, kan du utvalda dagar njuta av fartfyllda liveakter på After Skin. Via länken nedan finner du mer info, schema och band. 

Läs mer

Nyhet!

Torgbaren

Kom förbi Lilla Vilds förlängning på Torget – Torgbaren! Här kan du pausa för att dricka något gott och värma dig med ett renskinn. Kanske fjällets mysigaste utehäng!

Läs mer

Dagens lunch

Charlies

På Charlies, som ligger mitt i Västbacken, serverar vi dagens lunch och erbjuder ett stort utbud för både barn och vuxna med goda hamburgare och dagens pasta. Här finns även en härlig terass att njuta på när vädret tillåter. Hjärtligt välkomna!

Läs mer här

Våfflor i massor

Fäbodcafét

På vårt mysiga Fäbodcafé kan du äta riktigt goda våfflor som kan toppas med olika sylter, glass och grädde. Eller varför inte testa en våffla med kallrökt lax på? Här erbjuds glutenfria, äggfria, mjölk- och laktosfria våfflor. Fäbodcafét är en favorit hos både barn och vuxna. 

Läs mer om Fäbodcafét här

Kom in och värm dig

Café Gillestugan

Café Gillestugan är det perfekta stoppet när du behöver gå in och värma dig efter några friska åk i Västbacken. Här njuter du av matiga våfflor, bakad potatis med olika fyllningar, smarriga smörgåsar, soppluncher och klassisk fika. Eller varför inte starta dagen på bästa möjliga sätt – med en god frukost!

Läs mer här

Take away

Beställ mat hem till stugan

Flera av våra restauranger på Idre Fjäll erbjuder take-away så att du kan njuta hemma, men slippa matlagningen.

Charlie's
Hemmagjorda burgare, dagens lunch m.m.
Tel: 0253-413 07

Vildmarksnästet
Vilt och annat hemlagat.
Tel: 0253-413 12 

Lilla Vildt
Smidiga matkassar där du lagar det sista på egen hand. 
Beställ på hemsidan.
Tel: 0253-414 39

Understället
Hållbar fastfood – burgare, pizza och matiga sallader.
Erbjudande take away: Köp 5 burgare för 500 kr.
Ladda ned appen WEIQ för att beställa.

Lunch och fika

Fika i backen

Fäbodcafét

Ta Fäbodsvängen och glid in på vårt mysiga Fäbodcafé. Här serverar vi fjällets bästa våfflor som kan toppas med vilken glass och sylt du vill, du bestämmer! En barnfavorit väl värd ett besök. Det finns även matigare våfflor om du är sugen på det. Vi har glutenfria, äggfria, mjölk- och laktosfria våfflor såklart!

Utsikten

Restaurangen som är vad den heter! Ta en välförtjänt paus och försök ta in den majestiska vyn från vår topprestaurang. Ta en kaffe, en varm choklad och kanske något sött för att få fart i trötta ben.

Charlies

Mitt i Västbacken hittar du Charlies som serverar fika för trötta äventyrsben.

Nyhet! Navet

Välkommen till Navet, vår nya kiosk vid Skills Area. Här kan du fylla på med kall dryck, fika och mackor, mellan varven i vårt teknikområde.

Café Gillestugan

Café Gillestugan ligger lägligt, mitt i Västbacken och, som namnet antyder, i källaren under Charlies. Här kan du njuta av en varm kopp kaffe och gott, klassiskt fika.

Lunch på fjället

Utsikten

På restaurang Utsikten fylls tomma energidepåer på med fräsch Asian fusion-mat. Den storslagna inramningen av Städjan, Nipfjället och Rendalssölen, den ingår!

Charlies

En stoppsladd i mitten av Västbacken - sen är du på Charlies! Här serveras riktigt härliga burgare på svenskt kött och flera smarriga vegetariska och veganska varianter. Smaklig spis!

Vildmarksnästet

Varm mat i vild miljö. Vildmarksnästet serverar riktigt goda luncher och ligger ett par kortsvängar nedanför Fäboden.

Understället

Sladda in på torget för en stärkande burgar-lunch.

Korvmojjen

Ibland är åkningen bara för bra för att gå in, för såna dagar har vi Korvmojjen. Sväng ner till dalen i Ost6:an och ta en korv och en kaffe innan du tar liften upp igen.

Mer att upptäcka på Idre Fjäll

Boka 2022/2023 redan nu

Vinter

Boka

Bad, bowling och annat kul

Aktivitetscenter

Läs mer

välj mellan +60 aktiviteter

Sommar

Upplev mer i sommar