Cykling på Idre Fjäll

Lekfull cykling för små och vuxna barn

På sommaren förvandlas vårt fjäll till ett enda stort stigcyklingparadis- alla kan hitta sin cykling på Idre Fjäll. 
Vi har enkla banor för små och stora nybörjare och krävande leder för rutinerade cyklister - alla med en hänförande vy över fjällvärlden.

Cross Country

Läs mer

Downhill

Läs mer

Road

I omgivningarna runt Idre Fjäll finns riktigt fin landsvägscykling för dig som gillar det! Cykla nerför fjället mot norska gränsen, ta ett långpass till Grövelsjön eller cykla upp mot Nipfjället och se Städjan i kvällssol. 

Spela video

Varför tar vi betalt för trailpass?

Idre Fjäll ägs som stiftelse där allt överskott går tillbaka till verksamheten. Det gör ingen riskkapitalist glad, men så vill vi ha det! Det innebär att all vår utveckling året runt, finansieras med våra intäkter. Många andra destinationer har fått bidrag för att utveckla cyklingen men tyvärr har inte vi det - ännu. 

Så - tills vidare behöver vi ta en liten peng för att fortsätta utveckla vår cykling. Våra cykelleder handgrävs med omsorg (vi hoppas du gillar dem!) och kräver en hel del jobb. Den dagen vi eventuellt får bidrag kan vi slopa trailpasset, men tills dess hoppas vi att du vill hjälpa oss att bli bättre - året om! 

Våra leder

Gröna leder

Vi har fem gröna leder som lämpar sig för nybörjaren.

Blå leder

Våra leder, sex till antalet, erbjuder en något större utmaning än de gröna lederna. Lederna är fortsatt lämpade för nybörjare, men med teknik och fart så får lederna en helt annan karaktär. Leden blir vad du gör den till helt enkelt!

Röda leder

Utmana dig själv på någon av våra röda leder. Flowiga leder med sköna features möter dig bland storskog och vidunderliga vyer mot Städjan, Nipfjället och Burusjön. Tips! Stanna upp och njut.